Σαρωτικός «ανασχηματισμός» διευθυντών!

Διευθυντές και προϊστάμενοι νευραλγικών υπηρεσιών του δήμου που θεωρούσαν εαυτούς αναντικατάστατους αφού, παρότι υπήρξαν ευνοούμενοι των προηγούμενων δημοτικών αρχών, είχαν δώσει «γην και ύδωρ» στον νέο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, πιστεύοντας ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους, «ξηλώθηκαν» εν μια νυκτί.

Το πρόσχημα για να προχωρήσει ο κ. Καμίνης και οι συν αυτώ σε μαζικές «εκκαθαρίσεις» μη αρεστών υπηρεσιακών παραγόντων έδωσε ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τις άδειες καταστημάτων κ. Αναστόπουλος.

Η Πόρσε Καγιέν των 150.000 ευρώ, με την οποία κυκλοφορούσε, αποτέλεσε λαβή για πολλά σχόλια περί αθέμιτου πλουτισμού του, τα οποία έφτασαν στ’ αυτιά του δημάρχου που διέταξε την άμεση απομάκρυνσή του, προκαλώντας ένα «ντόμινο» αλλαγών στα πρόσωπα που ηγούνται των διευθύνσεων του δήμου.

Μαζί με τον κ. Αναστόπουλο, που ακούγεται ότι μετατέθηκε στο Μηχανολογικό, εκδιώχθηκε και ο κ. Ψαρράς (μηχανολόγος-μηχανικός) που «έλυνε και έδενε» στον προέλεγχο των καταστημάτων και των πολεοδομικών αδειών.

Αποτέλεσμα ήταν να συμπαρασύρουν και τη διευθύντρια της υπηρεσίας αδειοδότησης καταστημάτων κ. Μάρκου (μέλος της ΔΑΚΕ) η οποία ανέλαβε τη Διεύθυνση Διοίκησης του δήμου.

Στη θέση της διορίστηκε ο Ζούνης (εκ των ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής) που πριν ήταν προϊστάμενος στο ΤΑΠ.

Ενώ τα καθήκοντα που ασκούσε ο κ. Αναστόπουλος ανατέθηκαν στην κ. Αντιπαριώτη που αποτελεί «ανερχόμενο αστέρι» στη διοικητική ιεραρχία, καθώς διαθέτει επαγγελματισμό και ισχυρή προσωπικότητα, στοιχεία που σπανίζουν στον δημόσιο τομέα. Η ίδια μάλιστα, προκειμένου να τονίσει ότι δεν έχει κομματικές εξαρτήσεις, επισημαίνει ότι διορίστηκε στον δήμο μέσω ΑΣΕΠ, άρα δεν έχει ανάγκη κανένα πολιτικό πρόσωπο. Με συνοπτικές διαδικασίες υποβιβάστηκε σε προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας ο προερχόμενος από τη ΔΑΚΕ μέχρι χθες διευθυντής (με ανάθεση) δημοτικών ιατρείων κ. Παπαχαραλάμπους.

Αντικαταστάτης του ήταν ο κ. Παπαδημητρίου (κι αυτός μέλος της ΔΑΚΕ) που ήταν πριν διευθυντής στα Δημοτικά Διαμερίσματα (κοινότητες).

Στη θέση που άδειασε με τη μετακίνησή του τοποθετήθηκε ο κ. Κουτάντος (ανήκει στο «παλιό» ΠΑΣΟΚ) που προηγουμένως ήταν υπεύθυνος των δημοτικών κοιμητηρίων. Ένας άνθρωπος του Καμίνη, ο Ξύστρας, ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή κοιμητηρίων, ενώ το έτερο «πουλέν» της δημοτικής αρχής, ο Νεμπεγκλεριώτης, που επί δημαρχίας Κακλαμάνη προΐσταντο των Διεθνών Σχέσεων, διορίστηκε διευθυντής Καθαριότητας.

Κάτι που οδήγησε στο «ψυγείο» τον μέχρι πρότινος διευθυντή της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Μια απόφαση-έκπληξη, αφού ο τελευταίος δεν είχε δώσει ποτέ πολιτικό στίγμα (ήταν λίγο απ’ όλα, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του!).

Οι αλλαγές στην υπηρεσιακή ηγεσία του δήμου θα συνεχιστούν καθώς ακούγεται ότι θα «ξηλωθεί» και ο διευθυντής Κατασκηνώσεων κ. Βαλιάνης, ένα άτομο με ιδιαίτερη εμπειρία, που όμως πρωτοστάτησε στην κατάληψη του δημαρχείου της Κοτζιά από τους συμβασιούχους, στο πλευρό της γυναίκας του που αγωνίζεται για τη μονιμοποίησή της.

Το βέβαιο είναι, για να επανέλθουμε στον Αναστόπουλο, ότι η επίδειξη πλούτου που έκανε με το πολυτελέστατο τζιπ θα του βγει μάλλον… ξινή. Κι αυτό γιατί ο Καμίνης έχει δώσει εντολή να ξεσκονίσουν όλες τις υποθέσεις που είχε αναλάβει και κυρίως αυτές για τις οποίες δεν πρόλαβε να υπογράψει, λόγω της απομάκρυνσής του.

Ήδη κάποιοι στον δήμο τονίζουν ότι από την υπόθεση αυτή θα βγουν «λαβράκια» που φτάνουν μέχρι το περιβάλλον του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.


Σχολιάστε εδώ