«Ρινγκ» το δημοτικό συμβούλιο

Όλο αυτό το απίστευτο σκηνικό έγινε επειδή οι συνδικαλιστές ήθελαν να… διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά ενός Ιρακινού με τρία παιδιά από τον ξενώνα αστέγων του δήμου σε αντίστοιχο ξενώνα της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Να θυμίσουμε ότι η στήλη είχε αναφερθεί και πάλι προ μηνός στον συγκεκριμένο αλλοδαπό, όταν είχε ανεβάσει τα παιδιά του σε παρακείμενη του ξενώνα γέφυρα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και απειλούσε με κουζινομάχαιρο να τα αποκεφαλίσει, ζητώντας να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα που είχε. Μια ολόκληρη νύχτα ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Γ. Δαβάκης και η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Π. Καλαγιά, μαζί με ειδικούς ψυχολόγους και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν και όταν τα κατάφεραν, είχαν τον φόβο ότι θα ξαναδημιουργούσε πρόβλημα. Και οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, αφού ο Ιρακινός ενοχλούσε τους άλλους άστεγους που φιλοξενούνται στον ξενώνα, ενώ πολλές φορές τους απειλούσε.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μεταφέρει σε άλλον ξενώνα τον Ιρακινό με την οικογένειά του και γι’ αυτό ήρθε σε συνεννόηση με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι την περασμένη Δευτέρα, αργά το απόγευμα, θα πήγαιναν να τον παραλάβουν.

Στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα της συνεδρίασης, όταν η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη ανέφερε το γεγονός και ζήτησε να βρεθεί λύση, ο δήμαρχος της εξήγησε τι συμβαίνει, και ότι ήταν υπόθεση λίγων ωρών να τελειώσει το θέμα, οπότε και η συζήτηση έληξε.

Μιάμιση ώρα αργότερα, και αφού η συζήτηση είχε προχωρήσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και είχαν μάλιστα συζητηθεί τα πρώτα δέκα, έκαναν την εμφάνισή τους καμιά δεκαριά «αγανακτισμένοι πολίτες», καθοδηγούμενοι από σύμβουλο του συνδυασμού της κ. Παντελάκη, φωνάζοντας ότι ο δήμος έχει πετάξει στον δρόμο έναν αλλοδαπό με τρία παιδιά, όπως γράφουμε στην αρχή.

Ο δήμαρχος καταδίκασε την ενέργεια, είπε ότι τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές τορπιλίζουν τη δημοκρατία και κατέληξε: «Το Εργατικό Κέντρο έχει άλλο ρόλο. Δεν δικαιούται να έχει αυτήν την ακραία συμπεριφορά που μας προβληματίζει όλους, γιατί δείχνει ότι υπάρχει έλλειμμα ανθρωπισμού και δημοκρατίας».

Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας. Καταδίκασε τους τραμπουκισμούς, λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί να υπονομεύσει κανένας το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος στο επεισόδιο έβαλε ο δήμαρχος λέγοντας: «Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Οφείλουμε όλοι να μην επιτρέπουμε παρεκτροπές».


Σχολιάστε εδώ