Νέα Δομή και Εξοπλιστικό Πρόγραμμα για γερά νεύρα…

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μετά τη σύγκληση του ΣΑΜ –που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε– για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων κάνουν λόγο για μικρές σχετικά αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μειώθηκε κατά 5% η οροφή του προσωπικού (3.500 στον Στρατό, 1.000 στο Ναυτικό και 3.500 στην Αεροπορία). Βέβαια εικονικά είναι τα νούμερα αυτά, γιατί η πραγματική οροφή ήταν ήδη μειωμένη, απλώς τώρα επισημοποιήθηκε. Σε ό,τι αφορά στις μονάδες και στα μέσα, υπάρχει μια μείωση μονάδων, κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό (π.χ. οι Φρεγάτες από 14 γίνονται 12), ενώ καταργούνται ή συγχωνεύονται σχηματισμοί και στρατόπεδα στον Στρατό Ξηράς. Στην Αεροπορία δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Διέρρευσε και το 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι για «γέλια και για κλάματα».
Τα Επιτελεία «ζητάγανε 10 και παίρνουνε 5» και πρέπει να είναι και ευχαριστημένα! Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του παινεύει τον εαυτό του, λέγοντας: «Όπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συνολικός προϋπολογισμός του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος της επόμενης 15ετίας θα είναι συντριπτικά μικρότερος σε σχέση με το ΕΜΠΑΕ 2006-2015 που καταργείται. Πιο συγκεκριμένα, σε 15ετή βάση, ο προϋπολογισμός του νέου Μακροπρόθεσμου Προγράμματος θα είναι μειωμένος κατά ποσοστό που υπερβαίνει το 70% σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό του ΕΜΠΑΕ 2006-2015, χωρίς να θίγεται καθόλου η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».
Είπαμε, να κάνουμε οικονομία, να περιορίσουμε τις σπατάλες, να ελαττώσουμε προσωπικό και μονάδες, αλλά όχι κι έτσι… Πώς θα υλοποιηθεί η Εθνική Στρατηγική, πώς θα υπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα; Με ασπιρίνες; Πώς;


Σχολιάστε εδώ