Μικρά & ενοχλητικά

Με τον καλό τον λόγο!
Ούτε μήνας δεν συμπληρώθηκε από την παραίτηση του Ιωαννίνων και της ομάδας του και δεν έχουν ούτε… μία καλή κουβέντα στη Σύνοδο για τη θητεία τους! Κενά και παραλείψεις και καμία απολύτως τάξη δεν βρήκαν, λέγεται στους διαδρόμους της Συνόδου, ο νέος πρόεδρος των οικονομικών της Εκκλησίας Μητροπολίτης Ελασσόνος που τοποθετήθηκε στη θέση του Ιωαννίνων και ο αρχιμανδρίτης Αντώνιος Αβραμιώτης που διαδέχτηκε τον Αντ. Ζαμπέλη. Θα χρειαστεί χρόνος για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, λένε οι αρμόδιοι. Και να «ξηλωθεί» όλο το παλιό σύστημα, προσθέτουν οι κακές γλώσσες. Ο πρώτος «ελεγκτής» αποχώρησε εν μια νυκτί. Ήταν η… «συμπάθεια» του Μητροπολίτη Ηλείας άλλωστε…

«Πλασάρεται» μόνος του!
Ποιος αρχιμανδρίτης της Συνόδου «ρίχνει» συνεχώς το όνομά του στο τραπέζι των υποψηφίων που θα φορέσουν σύντομα την αρχιερατική μίτρα; Κομπάζει πως «θέλει δε θέλει» ο Αρχιεπίσκοπος θα υποχρεωθεί να τον κάνει. Διατείνεται πως έχει «καλό όνομα» στην ιεραρχία και οι ισορροπίες τον ευνοούν. «Κι αυτός είναι στη λίστα αναμονής με άλλους τριάντα που έχουν πάρει τις ίδιες υποσχέσεις» λέει έμπειρος έγγαμος κληρικός που εργάζεται χρόνια στη Σύνοδο.

«Συμμαχία» εναντίον του τζόγου
Να και κάτι κοινό που έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με την ιεραρχία. Δεν θέλουν να ακούν για… «φρουτάκια» και γενικά για όλα τα παιχνίδια που σχετίζονται με τον τζόγο. Στη συνεδρίαση του Μαρτίου οι συνοδικοί Μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισαν να στηρίξουν την Κίνηση Πολιτών Κατά των Τυχερών Παιχνιδιών. Με επιστολή που απευθύνουν στον εκπρόσωπο της ομάδας των πολιτών κατά των τυχερών παιχνιδιών, τον ενημερώνουν πως τάσσονται αναφανδόν υπέρ των θέσεών τους και κατά των τυχερών παιχνιδιών και του Στοιχήματος. Αυτά τα παιχνίδια έχουν σκοπό το κέρδος, προκαλούν εθισμό και δεν έχουν καμία σχέση με την ψυχαγωγία του λαού, προκαλώντας του μεγάλη ζημία, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Σχολιάστε εδώ