Και τέταρτο ανταποκριτή στις Βρυξέλλες έβαλε το ΑΠΕ

Επιχειρώντας να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, αντί να απαντήσει στις δώδεκα ερωτήσεις των κομμάτων που αφορούν την κακοδιαχείριση στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις παράνομες προσλήψεις, τις αλλαγές ωραρίων, την κατάργηση τμημάτων, τη δημιουργία θέσεων προϊσταμένων που δεν υφίστανται με βάση το Προεδρικό Διάταγμα λειτουργίας του πρακτορείου και τη συμπεριφορά του διευθυντή του πρακτορείου Ηλία Μάτσικα απέναντι στους εργαζόμενους, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσε εντολή για έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διεύθυνσης.
Ταυτόχρονα μίλησε για ελλείμματα στο πρακτορείο, τη στιγμή κατά την οποία όλοι οι προϋπολογισμοί του πρακτορείου τα τελευταία πέντε χρόνια είναι πλεονασματικοί, ο τελευταίος μάλιστα εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση επί ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης αναφέρθηκε σε 140 προσλήψεις σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, χωρίς ωστόσο να σημειώσει ότι το πρακτορείο αύξησε τον κύκλο των δραστηριοτήτων του και ταυτόχρονα δημιούργησε έντεκα νέες ιστοσελίδες, ιντερνετική τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι δεν έγιναν προσλήψεις επί ημερών του κ. Ηλία Μάτσικα (οι προσλήψεις κατατέθηκαν στη Βουλή) και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει καταργήσεις τμημάτων και έχουν προσληφθεί ιδιώτες στη διαφήμιση και στο λογιστήριο, τους οποίους πληρώνει αδρά με απλές αποδείξεις.
Το τραγικό της υποθέσεως είναι πως ενώ ο Γ. Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ θα πληρωθούν -είναι η τέταρτη καθυστέρηση πληρωμών επί ημερών Ηλία Μάτσικα- στο πρακτορείο τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε όριο καθώς οι εργαζόμενοι όχι μόνον δεν πληρώθηκαν, όπως είπε ο υπουργός, αλλά θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου για να πληρωθούν τη… Μεγάλη Εβδομάδα.
Αντικρούοντας τα όσα επικαλέστηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πεταλωτής, o βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου προσκόμισε χειρόγραφες αποδείξεις πληρωμής και τα συμφωνητικά σύμβασης μίσθωσης έργου που σύναψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζοντας σκάνδαλο τις προσλήψεις που έγιναν, ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί με ποια κριτήρια επελέγησαν τα πρόσωπα και πώς είναι δυνατόν στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα, να προκρίνεται η ανάγκη και τέταρτου ανταποκριτή τη στιγμή που υπήρχε η σκέψη να κλείσουν το γραφείο της Κωνσταντινούπολης.
Καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ
Την απόπειρα απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως εκφράστηκε και με τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και τονίζει ότι «πρέπει να αφεθεί απερίσπαστο στον ενημερωτικό του ρόλο».
Ζητεί επίσης από τη διοίκηση του ΑΠΕ να μην αποδεχθεί την παραίτηση του επί πολλά χρόνια -και επί πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων- διευθυντή Σύνταξης του ΑΠΕ, Νικόλα Βουλέλη, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του πρακτορείου Ηλία Μάτσικα, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του.


Σχολιάστε εδώ