Η μόνη από τους 736…

Τελικά μόνο η Νίκη Τζαβέλα από τους 736 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε προσωπικά στην ολομέλεια από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπαρόζο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ, να απονείμουν φόρο τιμής στους ηρωικούς εργάτες της Φουκουσίμα.
Η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ διάβασε, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απόσπασμα συνέντευξης ενός από τους ανώνυμους ιάπωνες εργάτες: «Αισθάνομαι πολύ έντονα ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος από εμάς για να κάνει αυτήν τη δουλειά και ότι δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι μας μέχρι να τελειώσουμε αυτήν τη δουλειά». Οι στολές κατά της ραδιενέργειας που διέθετε η Tepco εξαντλήθηκαν πολύ σύντομα. Ο ίδιος και οι συνάδελφοι του αναγκάστηκαν να επινοήσουν αυτοσχέδιες εκδοχές ειδών όπως οι νάιλον μπότες, τις οποίες υποτίθεται ότι θα φορούσαν πάνω από τα παπούτσια τους: «Βάλαμε απλώς κάτι σαν τις πλαστικές σακούλες σκουπιδιών που αγοράζεις στα σούπερ μάρκετ και σφραγίσαμε με μονωτική ταινία».
Ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Μπούζεκ συμφώνησαν, βέβαια, ασμένως, και έτσι θα δούμε τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θυμούνται τους ανώνυμους εργάτες της Φουκουσίμα.


Σχολιάστε εδώ