Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ: Οι μετοχές αυτές βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο… στόχαστρο αρκετών μεγάλων χαρτοφυλακίων, με την προσδοκία φυσικά πως όσα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις θα οδηγήσουν, εκ του ασφαλούς, σε υπεραποδόσεις…
ξΕιδικά για τη ΔΕΗ είχαμε τις προηγούμενες ημέρες και μια νέα έκθεση από την HSBC, που υποβαθμίζει κατά τι την τιμή-στόχο (στα 12,8 ευρώ από 13 προηγουμένως).
ξΤην κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο λίγο ως πολύ τη γνωρίζουμε όλοι. Εξελίξεις αναμένονται ειδικότερα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τ Bank, αλλά και πάλι αυτό το ακούμε μήνες τώρα! Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο των τελευταίων ημερών είναι η κατάσταση που αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου από τις κατασκευαστικές εταιρείες, ακόμα και τις πρωταγωνίστριες του κλάδου. Οι κατασκευαστικές είχαν και το 2010 ανακοινώσει μακράν τα χειρότερα αποτελέσματά τους την τελευταία 10ετία, αλλά οι εκτιμήσεις μιλούν για ακόμη χειρότερα αποτελέσματα τη φετινή χρονιά. Ήδη το τρίμηνο έδειξε πως όλος ο κλάδος οδεύει για ακόμα πιο μειωμένα έσοδα το 2011 σε σχέση με το «άθλιο» 2010.
ξΠάντως ακόμα και υπ’ αυτές τις συνθήκες υπάρχουν περιπτώσεις που διαφοροποιούνται. Για τον Ελλάκτορα, μόλις τη Δευτέρα η Marfin ανακοίνωσε πως διατηρεί τη σύσταση αγοράς, καίτοι μείωσε την τιμή-στόχο στα 5,30 ευρώ.
ξΗ Marfin ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις της και για άλλο ένα χαρτί, τη Frigoglass. Για την οποία προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 14,80 ευρώ, με ταυτόχρονη διατήρηση της σύστασης αγοράς.
ξΟΠΑΠ: Οι αναλυτές κάνουν λόγο για οφέλη που θα αποκομίσει ο οργανισμός εστιάζοντας την προσοχή τους στη διαφοροποίηση –τελικώς– του νέου σχεδίου νόμου για τα τυχερά παίγνια.
ξΜέσα στη γενικευμένη «θολή» εικόνα της αγοράς μας, τα σενάρια αλλά και ολοένα και περισσότεροι αναλυτές «δείχνουν» προς έναν κλάδο στον οποίο –όπως χαρακτηριστικά λέγεται στα διάφορα lobbies– «πιθανολογούνται θερμές εξελίξεις μέχρι το τέλος του έτους». Ο λόγος για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Οψόμεθα.


Σχολιάστε εδώ