Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Να δωρίσει κάποια από τα 120 ποδήλατα που έχουν κατά καιρούς κατασχεθεί και σήμερα βρίσκονται παρατημένα στο παλιό εργοστάσιο της Σόφτεξ σκέφτεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Απ’ αυτά, ζήτημα είναι αν λειτουργούν τα 50, ενώ μερικά από τα υπόλοιπα μπορούν να επιδιορθωθούν. Τον χώρο επισκέφθηκε προ ημερών η αρμόδια αντιδήμαρχος, που πήρε μαζί της κι ένα ποδήλατο, προκειμένου να δει αν μπορεί να δωρηθεί. Δεν είναι και άσχημη ιδέα…

QQQ Σε πραγματικό εργοτάξιο έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες ο χώρος (Ιερά οδός 94) που στέγαζε παλιά τον «Λεωνίδα», προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί αυτοκίνητα του δήμου που δεν χωράνε στο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας. Ήδη άρχισε να καθαρίζεται ο χώρος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γκαράζ, αλλά και για άλλες χρήσεις. Για την αξιοποίηση του χώρου (γιατί άραγε;) ενδιαφέρθηκε πρώην δήμαρχος της Αθήνας, που πίεσε παρασκηνιακά προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

QQQ Μένεα κατά του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Θοδωρή Λιβάνιου πνέει –και δικαίως– ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς ο συνδυασμός του τελευταίου, η Ελληνική Αυγή, είναι ο μοναδικός που δεν διαθέτει γραφείο σε δημοτικό κτίριο.

QQQ Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι «Δημοτικές Παρωδίες» για την υψηλή επιτήρηση των δραστηριοτήτων του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας. Την Τρίτη 12 Απριλίου συστήθηκε συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από έναν δημοτικό σύμβουλο (την Αγγελίδου), έναν διαμερισματικό σύμβουλο, τον γραμματέα της ΝΕ και τον γραμματέα της Αυτοδιοίκησης στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη του δημοτικού συμβούλου από την παράταξη Καμίνη, που όμως πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ισοψήφισαν η Αγγελίδου με τον Αντωνόπουλο. Οπότε χρειάστηκε να γίνει κλήρωση, όπου τυχερή ήταν η Αντωνοπούλου. Στα πηγαδάκια που ακολούθησαν δεν έλειψαν οι γκρίνιες για τη γενικότερη πολιτική του Καμίνη στον δήμο, καθώς οι του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν εαυτούς ριγμένους τόσο στις θέσεις των διευθυντών όσο και στις προτάσεις που αυτός διατυπώνει.

QQQ Μπορεί να άργησε να μιλήσει, αλλά όταν άνοιξε το στόμα του έγινε της τρελής στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, που θυμίζει πλέον παιδική χαρά. Ο λόγος για τον γνωστότατο μάνατζερ Ηλία Ψινάκη, που αποθεώθηκε από τους εκατοντάδες συμβασιούχους που είχαν περικυκλώσει το ραδιομέγαρο «Γεώργιος Σεφέρης» στον χώρο του «Αθήνα 9,84», όπου συνεδρίαζε τη Δευτέρα το δημοτικό σώμα. Μπαίνοντας στην είσοδο του αμφιθεάτρου, ο Ψινάκης είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ Τάκη Μπέη: «Μια νηπιαγωγός θα μπορούσε να είχε βάλει τάξη στα παιδάκια εδώ μέσα». Λίγο αργότερα, ο πρώην αντιδήμαρχος της παράταξης Καμίνη Φώτης Προβατάς, που προσπαθεί να ρίξει γέφυρες στον πρώην «κολλητό» του, επιτέθηκε λεκτικά στον μάνατζερ χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτοπαλίκαρο των καταληψιών του δημαρχείου της πλατείας Κοτζιά». Για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Ψινάκη: «Εγώ πρωτοπαλίκαρο; Τρελή είσαι; Κάτσε κάτω!». Την ίδια ώρα τα ΜΑΤ, χωρίς να προκληθούν, επιτέθηκαν στους συμβασιούχους χρησιμοποιώντας δακρυγόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο. Αυτό εξόργισε τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, που τοποθέτησε πάνω στην έδρα του προεδρείου ένα δακρυγόνο, το οποίο χαρακτήρισε «προϊόν της δημοτικής αρχής». Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι τα επεισόδια υποκινούνται από μια ομάδα συνδικαλιστών, προκαλώντας την έκρηξη Κακλαμάνη, που αποκάλεσε «πανικόβλητο» τον Καμίνη, τονίζοντας ότι «υπάρχει μόνο μαζί με τα ΜΑΤ». Μάλιστα σε μια στιγμή ο Κακλαμάνης είπε στον Καμίνη «ηρεμήστε, κύριε καθηγητά της Νομικής» για να πάρει την απάντηση από τον δήμαρχο, «εσείς, επίκουρε της Ιατρικής».

QQQ Συνεχίζουν οι υπουργοί να αγνοούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να καταρτίζουν νομοσχέδια με… υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους ΜΗΚΥΟ! Τελευταίο… το κρούσμα της Μιλένας Αποστολάκη, η οποία παρουσίασε σχέδιο νόμου για τα οικόσιτα ζώα (σκύλους, γάτες) το οποίο οι αρμόδιοι φορείς (φιλοζωικά σωματεία, δήμοι, ΠΕΣΥΔΑΠ κ.λπ.) το πληροφορήθηκαν από… τις εφημερίδες! Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει… φοβερά πράγματα, όπως τη διάταξη που λέει πως αν ένα αδέσποτο ζώο δαγκώσει ή προκαλέσει ζημιά, την ευθύνη την έχει ο δήμαρχος στην περιοχή του οποίου έγινε το περιστατικό! Επίσης καταργεί την επιχορήγηση για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων! (σ.σ.: περισσότερα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου στο επόμενο φύλλο). Το θέμα απασχόλησε την ΚΕΔΚΕ, στη συνεδρίασή της την περασμένη Πέμπτη. Το βράδυ της ίδιας μέρας συνεδρίασε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, που λειτουργεί το μοναδικό στην περιοχή της Αθήνας Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, Γρ. Γουρδομιχάλης. Το ΔΣ καταδίκασε τη μεθόδευση κατάρτισης του νομοσχεδίου και εξουσιοδότησε τον κ. Γουρδομιχάλη να έχει επαφή με τη Μιλ. Αποστολάκη, για να της εκθέσει τις προτάσεις των δήμων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά…

QQQ Αθωώθηκαν οι 13 δήμαρχοι και 110 δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων της δυτικής όχθης. Τους πήγαν στο δικαστήριο γιατί έκαναν το αυτονόητο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους έστειλε επίτροπο, με έδρα το Περιστέρι, το έτος 2005, για τον έλεγχο νομιμότητας των δαπανών, με την προϋπόθεση να συμβάλουν όλοι οικονομικά για να επανδρωθεί και να λειτουργήσει το γραφείο του επιτρόπου. Με ομόφωνες αποφάσεις που πήραν τα δημοτικά συμβούλια, τις οποίες ενέκρινε για τη νομιμότητά τους η Περιφέρεια Αττικής, και με έγκριση των ενταλμάτων τους από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δόθηκαν τα χρήματα για να λειτουργήσει το γραφείο του επιτρόπου, το οποίο λειτουργεί έως σήμερα με λειτουργικά έξοδα που καλύπτουν οι δήμοι. Η πρακτική αυτή καταγγέλθηκε ως παράνομη από κάποιους, γιατί θεωρήθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να δίδονται δημοτικά χρήματα για να λειτουργεί μια κρατική υπηρεσία. Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ορθώς έπραξαν οι δήμαρχοι, γι’ αυτό και τους αθώωσε πανηγυρικά.


Σχολιάστε εδώ