Δέκα χρόνια πριν…

Δέκα χρόνια πριν, ο Θόδωρος Τσουκάτος, σε μια επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας (κατʼ άλλους ήθελε να την «πει» στον Σημίτη), είχε καταθέσει πρόταση για θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα με 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Φοβούμενοι προφανώς τα πασχαλινά αυγά και γιαουρτάκια, κατέθεσαν πρόταση στη Βουλή με στόχο να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Νέα φτώχεια και καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».

Στην πρότασή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και ότι το Κοινοβούλιο, ως θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και ως αποδέκτης της κοινωνικής αγωνίας, μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί με το ενδημικό φαινόμενο της νέας φτώχειας, αναδεικνύοντας εφικτά μέτρα που μπορούν να το αναχαιτίσουν ή να το περιορίσουν.
Βέβαια, αντί να καταθέτεις κατευθείαν πρόταση στη Βουλή και να δημιουργείς πρόβλημα στην κυβέρνηση, είναι ευκολότερη η λύση της διοργάνωσης ημερίδας. Ούτε και σʼ αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα δεν μπορούν να επιδείξουν πυγμή οι κυβερνητικοί βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ