Ο ετερόκλητος συνδυασμός «τρώει» τον Καμίνη!

Της μετωπικής σύγκρουσης με πρόσωπα του συνδυασμού του, που ήδη του στέρησε τους μόνους αντιδημάρχους που διέθεταν αυτοδιοικητική αλλά και πολιτική εμπειρία, ή του συμβιβασμού με όλες τις πολύχρωμες τάσεις που τον στηρίζουν, κάτι το οποίο οδηγεί σε συνεχείς συμβιβασμούς, άρα σε κομματική αιχμαλωσία. Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική του ομάδα θυμίζει μικρή Βουλή, αφού σ’ αυτήν εκπροσωπούνται από ακραίοι νεοφιλελεύθεροι (βλέπε Τάσο Αβραντίνη), παλαιοκομματικοί ΠΑΣΟΚοι (όπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάκης Μπρης), φιλευρωπαϊστές αριστεροί (Μαρία Κουβέλη, η κόρη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς) μέχρι άλλοι που κινούνται στα όρια του πολιτικού ακτιβισμού, όπως η πρόεδρος του ΔΣ του Αθήνα 9,84, συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη, η οποία έπαιξε τον ρόλο της «Πασιονάρια» στον τραγέλαφο του ψηφίσματος υποστήριξης των λαθρομεταναστών του Μεγάρου Υπατία.
Η ίδια πολυσυλλεκτικότητα εμφανίζεται και στο επιτελείο του κ. Καμίνη, κάτι που προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις, καθώς υπάρχει καχυποψία και ανασφάλεια.
Για να εξηγούμεθα:
Δύο από τους σημαντικότερους συμβούλους του είναι ο Κώστας Κάρης, παλαίμαχος δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της «Αυγής», που χειρίζεται πολλά θέματα που άπτονται της άσκησης δημαρχιακής εξουσίας, γι’ αυτό τον αποκαλούν ο «αόρατος δήμαρχος», και ο επίσης υπηρέτης της τέταρτης εξουσίας, Αλέξης Οικονομίδης, που ασχολείται καθαρά με το επικοινωνιακό μέρος.
Μάλιστα ο κ. Κάρης είναι μέλος της ΚΕ της ΔΑ και ορκισμένος εχθρός του πρώην αντιδημάρχου Φώτη Προβατά. Ο ίδιος είναι διπλοθεσίτης, αφού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9,84 και παράλληλα διευθύνων της δημοτικής εταιρείας Διπλή Ανάπλαση. Δεν θέλουμε πάντως να πιστέψουμε ότι αμείβεται και από τις δύο παραπάνω θέσεις, την ώρα που ετοιμάζουν και νέες μαζικές απολύσεις (πογκρόμ, για να λέμε την αλήθεια) δημοσιογράφων στον δημοτικό ραδιοσταθμό. Αυτό δεν του το έχουν… συγχωρέσει οι απολυμένοι, που τον βλέπουν σαν… κόκκινο πανί!
Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο στενό περιβάλλον του κ. Καμίνη διαθέτει αυξημένη επιρροή το νεοφιλελεύθερο στοιχείο.
Τόσο ο διευθυντής του γραφείου του Στρατής Κατάκος όσο και ίσως ο στενότερος -θεσμικά- συνεργάτης του στον δήμο, αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Αβραντίνης προέρχονται από τη Δράση του Στ. Μάνου και έχουν καταλυτικό ρόλο στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Για τον κ. Κατάκο ακούγονται καλά λόγια, καθώς δεν δίνει παράλογες υποσχέσεις ούτε δικαιώματα για κριτική και γενικότερα θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων.
Όσο για τον κ. Αβραντίνη, που πρόσφατα «τάραξε» τα θολά νερά της παράταξης Καμίνη με την ηλεκτρονική επιστολή της πλειοψηφούσας παράταξης εξηγώντας τους γιατί δεν επρόκειτο να ψηφίσει την έγκριση έστω και μίας νέας θέσης προσωπικού στον δήμο, ενώ εμμέσως τάσσεται υπέρ της απόλυσης των περίπου 2.700 συμβασιούχων, αυτός εξελίσσεται σε «πουλέν» του δημάρχου, χωρίς να έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο, μέχρι στιγμής βέβαια… Επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον, θα επανέλθουμε με νέα πρόσωπα στην πολιτική «ανθρωπογεωγραφία» των συνεργατών του κ. Καμίνη.
Αν μη τι άλλο, θα υπάρχει… σασπένς!


Σχολιάστε εδώ