το Ζιζάνιο

===Λες κι άνοιξε η γη και τους κατάπιε. Ίχνος βουλευτή δεν βλέπεις πλέον στα καφέ της Βαλαωρίτου. Μεγάλη ζημιά έκαναν τα γιαούρτια. Μήπως πρέπει να αποσυρθούν από την κυκλοφορία; Ή να ξανάρθει σε ισχύ εκείνος ο νόμος 4.000 του 1960, αν θυμάμαι καλά, περί τεντιμποϊσμού, τότε που ήταν της μόδας τα γιαούρτια… ===Υπουργός ρώτησε αγωνιωδώς συνάδελφό του:
– Μήπως ξέρεις πότε γράφουμε το επόμενο πρόχειρο διαγώνισμα; Ρωτάω μη λείπω και μείνω μετεξεταστέος…
– Όχι, ο κύριος καθηγητής δεν έχει τοιχοκολλήσει το πρόγραμμα… Ρίχνε και καμιά ματιά στο σάιτ του Μαξίμου μήπως το αναρτήσει εκεί…
Ναι, ναι, μη γελάτε… Οι εξαγγελίες για άνοιγμα στην καινοτομία υλοποιούνται… ===Μια σημαντική πρωτιά έχει ο Θανάσης Τσούρας. Το 1982 που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών (με υπουργό τον αξέχαστο Γιώργο Γεννηματά) ήταν ο πρώτος κυβερνητικός που έγινε δωρητής οργάνων. ===Σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων προχωρά ο Λοβέρδος, αρχίζοντας από τη Β. Σοφίας. Ακολούθως θα ασχοληθεί με την… ΕΜΥ, για τους ανέμους εκείνους που πνέουν… ασθενείς! Και μετά με τους… πνεύμονες πρασίνου, όπως και με το… «κυκλοφοριακό», δίνοντας έτσι το φιλί της… ζωής στην πρωτεύουσα.

****

Στη φτώχεια όπου μας οδήγησαν οι κυβερνώντες δεν ξέρουν οι νοικοκυρές τι θα μαγειρέψουν. Γι’ αυτό και τρέχουν να αγοράσουν κυριακάτικες εφημερίδες που έχουν ένθετο με συνταγές (γαλλικές και άλλες ξένες) για να δουν πώς… φθηνότερα θα στρώνουν το τραπέζι… Την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή» εκτοξεύθηκε στις 190.000 φύλλα με τον «Γαστρονόμο» και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στα 110.000 φύλλα με το «Gourmet». Τελικά οι… συνταγές είναι αυτό που μας λείπει…

***

Ξέρετε πόσο έχει ο εσπρέσο (στα όρθια και στο κυπελλάκι) στα δικαστήρια της Ευελπίδων; Μόλις… 3,20 ευρώ (1.090 δραχμούλες)! Είδες, Μιχάλη, πόσο πολύ έπεσαν οι τιμές; Πουλάνε στη φτήνια, υπουργέ… Έλεος!


Σχολιάστε εδώ