Τα νερά της Ψυττάλειας θα «σώσουν» το όρος Αιγάλεω

Εισηγήσεις για το θέμα έκαναν ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων, καθηγητής κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Νίκος Μπάρδης, ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Δημ. Κατσικάρης και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τους δημάρχους Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή και Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή. Όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν τα νερά της Ψυττάλειας για την οικολογική ανασύνταξη και ανάπτυξη του όρους Αιγάλεω, το οποίο μπορεί να είναι ο νέος «πνεύμονας» πρασίνου του Λεκανοπεδίου. Ζητήθηκε επίσης απ’ όλους τους συμμετέχοντες να υλοποιηθεί το σχέδιο του ΠΕΣΥΔΑΠ που προβλέπει την αναδάσωση του Αιγάλεω με το νερό της Ψυττάλειας που θα φτάνει σε λιμενοδεξαμενή με ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊκό πάρκο.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγ. Γουρδομιχάλης, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη κατανόησης του θέματος απ’ όλους, όπως και η ανάγκη αξιοποίησης των νερών που πάνε χαμένα. Και κατέληξε:
«Το πάγιο αίτημα των πολιτών και των εκπροσώπων τους για την ανατροπή της περιβαλλοντικής γκετοποίησης και υποβάθμισης της δυτικής περιοχής σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας καθιστούν πραγματοποιήσιμη, ώριμη και επιτακτική τη συγκεκριμένη δράση πράσινης ανάπτυξης».


Σχολιάστε εδώ