στα ενδότερα των ομάδων

=Εκείνο που ελάχιστοι αντιλαμβάνονται είναι ότι ο Βαλβέρδε επί της ουσίας δεν θέλει να φύγει. Όχι επειδή δεσμεύεται με συμβόλαιο, διότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
=Για ένα συν ένα έχει υπογράψει ο ισπανός τεχνικός. Το ξεκαθαρίσαμε αυτό εδώ και δύο εβδομάδες.
=Αλλού είναι το ζήτημα. Ο Βαλβέρδε θέλει να μείνει επειδή θεωρεί ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ θα φτιάξει ακόμα περισσότερο το επαγγελματικό προφίλ του και κυρίως επειδή του αρέσει η προοπτική της σύγκρουσης με τους καλύτερους.
=Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άγνωστη διοργάνωση για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Δεν έχει πάρει μέρος στο πανηγύρι και θέλει να το ζήσει φέτος που έχει τις προϋποθέσεις για καλή πορεία, μιας και ο Μαρινάκης του έχει υποσχεθεί την ενίσχυση της ομάδας.
=Η ψυχολογική φόρτιση του Βαλβέρδε είναι έντονη. Το καταλαβαίνει όποιος μιλάει μαζί του, ακόμα και για το πιο απλό θέμα.
=Θα έχει και άλλα επεισόδια το σίριαλ. Δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα ούτε για τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε για τον Ισπανό.
=Έστω κι αν στον Πειραιά άρχισαν ήδη την έρευνα αγοράς για να βρουν τον αντικαταστάτη του Βαλβέρδε. Απλώς οι άνθρωποι θέλουν να είναι έτοιμοι, για να μην την πατήσουν και χάσουν πολύτιμο χρόνο.
=Είδαν τι έπαθε πέρσι ο Παναθηναϊκός και για τον Μαρινάκη και τους συνεργάτες του το κάζο των «πρασίνων» λειτουργεί ως μάθημα. Επιδιώκουν, λοιπόν, να εμφανιστούν πανέτοιμοι στην περίπτωση που ο Βαλβέρδε αποφασίσει οριστικά την επιστροφή του στην πατρίδα του.
=Ένα όνομα που θα έπαιζε γερά για τον πάγκο του Ολυμπιακού, εάν είχε αποφύγει την ελληνική περιπέτεια, θα ήταν κι ο Μανόλο Χιμένεθ. Μέχρι που ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό της
ΑΕΚ, στο Λιμάνι έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση για τις ικανότητες του ανδαλουσιανού προπονητή.
=Αλλά με όσα έκανε στον πάγκο της Ένωσης, ο Χιμένεθ όχι μόνο έχασε πόντους, αλλά ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Δύσκολα θα βρει δουλειά σε ανταγωνιστικό σύλλογο της χώρας μας.
=Αντίθετα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εμφανίζεται ως υποψήφιος για τον πάγκο και των τριών μεγάλων ομάδων. Ο Αργεντινός έκανε ήδη τη βόλτα του από τα πρωτοσέλιδα ως μνηστήρας για τη θέση του Βαλβέρδε, ενώ σύντομα θα παίξει για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την ΑΕΚ.
=Οι πιθανότητες να μείνει στους «πράσινους» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μειώθηκαν αισθητά μετά την ήττα και από τον Πανσερραϊκό. Κυρίως επειδή ο Πορτογάλος δείχνει ότι έχασε πλήρως τον έλεγχο των αποδυτηρίων.
=Όταν ένας προπονητής γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών του, τότε δύσκολα μπορεί να συμμαζέψει τα πράγματα. Γιʼ αυτό προσανατολίζονται οι «πράσινοι» στην αντικατάσταση του Φερέιρα, αν και δεν έχουν κάνει έρευνα αγοράς.
=Στο περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη, πάντως, ακούγονται καλά λόγια για τον Κούπερ. Από το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, υπήρχαν σκέψεις για τον Αργεντινό, αλλά εν τέλει προτίμησαν να κρατήσουν τον Νιόπλια.
=Στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ απαξιώθηκε από τις ενέργειες της διοίκησης. Αλλά κυρίως από τη δική του πολιτική, η οποία διέγραψε από το βιογραφικό του τον χαρακτηρισμό «σοβαρότητα» στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του.
=Οι «κιτρινόμαυροι» θα αναζητήσουν προπονητή. Αρχικά είχαν στη λίστα τους τον Σάκη Τσιώλη, ενώ είχε προταθεί και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
=Πρόλαβαν, όμως, άλλες ομάδες και έτσι η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να εξετάσει λύσεις και από το εξωτερικό. Αλλά εάν δεν ξεκαθαρίσει το διοικητικό καθεστώς, δύσκολα μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα τι ακριβώς θα συμβεί στο θέμα του προπονητή.
=Μόνο στον Άρη αισθάνονται ασφάλεια με την παρουσία του Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της περιόδου, τόσο με τη δουλειά του στον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και με την αναγέννηση των «κίτρινων».
=Το σημερινό ματς των δύο ομάδων, μάλιστα, θα διεξαχθεί στη σκιά του, αν και διακυβεύονται πολλά. Με κορυφαίο έπαθλο για τον νικητή την είσοδο στα πλέι οφ και κατʼ επέκταση την έξοδο στην Ευρώπη εάν κατακτήσει η ΑΕΚ το Κύπελλο.
=Διότι εάν το δεύτερο τρόπαιο πάει στον Ατρόμητο, τότε η 5η ομάδα της τελικής κατάταξης θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Θα κινδυνεύει άμεσα, δηλαδή, ένας από τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου ή Άρη να μπει στα πλέι οφ και να δει τα διεθνή ματς από την τηλεόραση.
=Πόλεμος θα γίνει στα πλέι οφ, καθώς θα γνωρίζουν όλες οι ομάδες τι θα έχει συμβεί στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχει προς το παρόν σαφέστατο προβάδισμα, καθώς πηγαίνει στη διοργάνωση με αέρα τριών βαθμών από τις υπόλοιπες ομάδες.
=Αν και με την απόδοση που έχουν οι «πράσινοι» τον τελευταίο μήνα, δεν μπορεί να ʼναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους. Ο Δημήτρης Γόντικας, πάντως, σχεδιάζει να τραβήξει αρκετά αυτιά για να μη βρεθούν όλοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
=Το ίδιο θα συμβεί και στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες, άλλωστε, έχουν διχαστεί μετά τη νέα εντός έδρας ήττα και οι μεγαλομέτοχοί του τα έβαλαν ευθέως με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Μποροβήλο.
=Σε αυτόν χρέωσαν τη διαιτησία του Κωνσταντινέα, για τον οποίο έλεγαν ότι αδίκησε την ομάδα της Τρίπολης. Ο Μποροβήλος, πάντως, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και μετέφερε στους εργοδότες του τη γνώμη πρώην συναδέλφων του και νυν καθηγητών διαιτησίας ότι «όλοι συμφωνούν ότι δεν μας αδίκησε».
=Λόγια που ήχησαν περίεργα στα αυτιά του Γιάννη Καϋμενάκη, ο οποίος πήρε την ευθύνη για την έκδοση της ανακοίνωσης κατά του μεσσήνιου ρέφερι. Ανακοίνωση που, όπως λένε στην Τρίπολη, βγήκε ουσιαστικά εν αγνοία του Μποροβήλου.
=Μια πολύχρονη σχέση και επιτυχημένη συνεργασία φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της. Με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τον Αστέρα, το μέλλον του οποίου αρκετοί προβλέπουν δυσοίωνο.


Σχολιάστε εδώ