ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ

Και για άλλη μια φορά έγινε κατανοητό το γιατί όλος αυτός ο συρφετός της κατευθυνόμενης ενημέρωσης, τον έχει εντελώς κομμένο απʼ τα ΜΜΕ αυτόν τον μεγάλο Έλληνα.

Ενοχλεί.

Τολμά να λέει πράγματα έξω απʼ τα δόντια, να ξεστομίζει αλήθειες που ξεγυμνώνουν όλους αυτούς τους κατασκευαστές του άθλιου Μνημονίου, αυτούς που υποθήκευσαν ακόμα και την εθνική μας ανεξαρτησία, που ξεπουλάνε τα πάντα, αλλά και τους υποστηριχτές τους, τόσο πολιτικούς όσο και δημοσιογραφικούς!

Δεν χωράνε επομένως φωνές σαν αυτές του Μίκη στα Μέσα τους…

Ο Μίκης ζήτησε λοιπόν μια «ειρηνική επανάσταση» για να βγάλει μια κυβέρνηση επαναστατική, ικανή να τραβήξει τη χώρα απʼ το τραγικό αδιέξοδο, όπου έχει σήμερα οδηγηθεί.

Ζήτησε να κηρύξει η κυβέρνηση αυτή επαχθές ένα μεγάλο μέρος απʼ τα δάνεια, να τιμωρήσει τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος, αυτούς οι οποίοι εξευτέλισαν τη χώρα, την οδήγησαν στη σκλαβιά του ΔΝΤ και στην υποτέλεια.

Χαρακτήρισε παράνομο και το Μνημόνιο και τις εξ αυτού δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, αφού δεν ψηφίστηκε απʼ τα 3/5 της Βουλής, ενώ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός όταν περιέγραψε πώς η εθνική μας κυριαρχία ξεπουλιέται, ακόμα κι αυτή.

Με λίγα λόγια, είπε αυτά που απαγορεύουν να ακούγονται οι «νταβατζήδες» της πολιτικής και των ΜΜΕ…

Συγκεκριμένα, ο Μ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο παράνομο του Μνημονίου και τεκμηριώνοντάς το τόνισε:

«Η παρουσία της “τρόικας” εδώ είναι παράνομη και οποιεσδήποτε ενέργειες κάνει η “τρόικα” είναι παράνομες, κι απορώ πώς δεν έχει παρέμβει ακόμα η ελληνική Δικαιοσύνη. Κι είναι παράνομη γιατί στηρίζεται επάνω σε μια απόφαση της κυβέρνησης η οποία είναι άκυρη. Είναι άκυρη διότι όταν πρόκειται για δάνειο… κρατικό δάνειο, είναι υποχρεωμένο να περνάει απʼ τα 3/5 της Βουλής και να επικυρώνεται απʼ τα 3/5 της Βουλής, πράγμα το οποίο δεν έγινε, και να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επίσης δεν έγινε. Δηλαδή, έχουμε τώρα μια σύμβαση η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας δεσμεύει. Δίνει την ελληνική, την εθνική μας αυτοδυναμία με μια υπογραφή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και μόνο. Και τη σύμβαση αυτή ο κύριος Κασιμάτης την έχει χαρακτηρίσει ως την πρώτη και μοναδική στον κόσμο. Στη σύμβαση αυτήν τη δανειακή που έγινε τώρα, τη δανειοληπτική, ενώ σε όλες τις άλλες στα δάνεια τα οποία κάναμε, εξαιρούνταν τουλάχιστον τα εθνικά μας μνημεία, λέω μόνο ένα, τούτη τη φορά στη σύμβαση μέσα υπάρχουν κι έχουν μπει στο σφυρί η Ακρόπολη, η Ολυμπία, η Επίδαυρος, τα εθνικά μας μνημεία δηλαδή…

Μπορεί να πουλήσει παραδείγματος χάριν στους Τούρκους και μια μέρα να ξυπνήσουμε με την τουρκική σημαία πάνω στην Ακρόπολη. Αυτό που σας λέω δεν είναι σενάριο φαντασίας. Την εθνική κυριαρχία δεν μπορούν να την παραδώσουν ούτε και οι 300 της Βουλής. Ακόμα κι αν γίνει δημοψήφισμα κι όλος ο ελληνικός λαός ψηφίσει ότι δίνουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Ενώ στο ερώτημα «θα τους χαρακτηρίζατε προδότες», απάντησε:

«Αυτήν τη λέξη την είπατε εσείς. Από τις πράξεις αυτές βγαίνουνε συμπεράσματα. Και δεν μπορώ εγώ να πω τη λέξη αυτή για να μου πείτε ότι είπα εγώ προδότη οποιονδήποτε. Αλλά οι πράξεις κρίνουν τους ανθρώπους. Οι Έλληνες άκουσαν αυτά τα οποία είπα. Ας κρίνουν τι είναι ο καθένας. Εγώ πάντως αυτήν τη στιγμή θεωρώ ότι ζούμε σε μια κατάσταση πραξικοπηματική στην οποία συμμετέχει όλο το σύστημα. Και η μόνη λύση είναι μια επαναστατική κυβέρνηση η οποία θα γίνει με ειρηνική επανάσταση και πρέπει να την κάνει όλος ο ελληνικός λαός».

Σχετικά με την κατάλυση

της εθνικής μας κυριαρχίας υπογράμμισε:

«Γιατί αυτήν τη στιγμή, γιατί αυτήν τη στιγμή έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ στην ελληνική αεροπορία, πολεμική αεροπορία, να μην πετά πάνω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου; Το γνωρίζετε αυτό. Τι σκέφτονται αυτοί οι πιλότοι, όταν δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν πάνω από την Ικαρία, πάνω από τη Χίο; Όταν ο Ερντογάν ήρθε εδώ πέρα και σπίτι μου εδώ πέρα πάνω να παραπονεθεί στον κύριο Παπανδρέου ότι παραβιάστηκαν, λέει, τα τουρκικά δικαιώματα επειδή πέρασαν πλοία, αεροπλάνα πάνω από τη Μυτιλήνη και λοιπά. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτά δεν είναι προδοσίες; Και πώς θέλετε να σκέφτονται οι πιλότοι, οι άνθρωποι των πλοίων μας, οι πλοίαρχοι, όταν κάνουν βόλτες οι φρεγάτες οι τουρκικές και φτάνουν στο Σούνιο και έχουν εντολή αυτοί να μην τους πειράξουν καθόλου; Τι είναι αυτά όλα τα πράγματα;»

Ενώ στο διά ταύτα τόνισε:

«Πρέπει να γίνει ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο. Θα γίνει ειρηνική επανάσταση, πρέπει να γίνει. Η οποία να βγάλει μια κυβέρνηση επαναστατική να μας τραβήξει από αυτό το αδιέξοδο, να θεωρούμε ως μη γενόμενα όλες αυτές τις συμβάσεις, τα δάνεια, τα δάνεια απελθόντα, οι τόκοι πρέπει να κηρυχθούν επαχθείς, όπως έκανε και ο Ισημερινός, να μην τα πληρώσουμε. Και επίσης αυτή η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους, καταργώντας όλους τους νόμους που έχουν κάνει οι ίδιοι, για να μην τιμωρεί ο ένας τον άλλο, να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν ληστέψει το Δημόσιο και όλοι όσοι αυτή τη στιγμή παραβαίνουν τους θεσμούς του κράτους».

Τέλος, για την εξαφάνισή του

από τα ΜΜΕ επεσήμανε:

«Βλέπετε το όνομά μου πουθενά στις εφημερίδες; Βλέπετε ποτέ στα κανάλια εμένα να μιλάω; Βουβός είμαι; Έχει πολλούς σαν και μένα η Ελλάδα; 86 χρονών, με τέτοια πείρα; Αντί να με παίρνουν να μιλάω, να λέω τη γνώμη μου και λοιπά; Και με έχουν κλείσει τελείως, με έχουν φιμώσει! Με έχουν φιμώσει τελείως!».


Σχολιάστε εδώ