Πάρτε θέση για τα υβριστικά email

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, με την πολιτική ηγεσία και τους προϊσταμένους του Αθηναϊκού Πρακτορείου να μην προβληματίζονται. Ταυτόχρονα η κατάσταση στο εσωτερικό του πρακτορείου έχει φθάσει στο απροχώρητο με απειλές για απολύσεις. «Εγώ θα απολύσω πέντε συντάκτες εάν κάνετε στάσεις εργασίας», απείλησε ο διευθυντής του πρακτορείου, ενώ με μια πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά των Μέσων Ενημέρωσης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για… τη στάση εργασίας. Τι ζητούν οι εργαζόμενοι; Να μην υπαχθούν στις ΔΕΚΟ και περικοπούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί τους.
Και σαν να μην έφθαναν οι εκφοβισμοί, όχι μόνον του ιδίου του διευθυντή του πρακτορείου, αλλά και ορισμένων εκ των βασιλικότερων του βασιλέως, για… πέμπτη φορά υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών. Το ερώτημα είναι, αφού δεν έχουν εξαντληθεί τα χρήματα που έχουν καθοριστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί δεν πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι του ΑΠΕ; Γιατί ο διευθυντής δεν συνεννοείται με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να πιέσει τα πράγματα ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες;
Σημειώνεται ότι ως συνέχεια των εσωτερικών εκρήξεων ο επί σειράν ετών διευθυντής σύνταξης του πρακτορείου Νικόλας Βουλέλης ήλθε σε ρήξη με τον Ηλία Μάτσικα, ενώ νέα ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Aντιδρώντας στα όσα διαδραματίζονται στο πρακτορείο ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΠΕ Νικόλας Βουλέλης έστειλε επιστολή στον γενικό διευθυντή Hλία Μάτσικα καλώντας τον να λάβει θέση στα όσα γίνονται. Συγκεκριμένα επισημαίνει μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Στη διάρκεια αυτού του μήνα οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έλαβαν διαδοχικά ανώνυμα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία είναι άκρως υβριστικά, συκοφαντικά και αντανακλούν τη βορβορώδη υπόσταση του συντάκτη ή των συντακτών τους. Τα ανώνυμα αυτά μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων σας είναι γνωστό, αναφέρονται ονομαστικά σε δεκάδες εργαζόμενους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, με προφανή σκοπό, πέραν της διασποράς ψευδών και συκοφαντιών, να προκαλέσουν διχόνοια και έριδες ανάμεσα στους εργαζόμενους του πρακτορείου.
Πρωτοφανές κλίμα αβεβαιότητας και καχυποψίας έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε συντάκτες και υπαλλήλους του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίοι ουδέποτε είχαν δεχθεί μια τέτοια επίθεση λάσπης, ψευδών και συκοφαντικών υπαινιγμών για την επαγγελματική και την
ιδιωτική ζωή τους.
Σας ζητώ να καταγγείλετε και να καταδικάσετε δημοσίως, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όσους συντάσσουν και αποστέλλουν τα ανώνυμα αυτά ηλεκτρονικά μηνύματα σε εκατοντάδες αποδέκτες και να δημοσιοποιηθεί η καταγγελία σας και από τις υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σας ζητώ, επίσης, να προχωρήσετε αμέσως ως εκπρόσωπος του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη δικαστική δίωξη του ή των ανωνυμογράφων, με μηνύσεις και αγωγές, οι οποίες θα αποβλέπουν στη μέχρι τέλους δικαστική εξιχνίαση της κακουργηματικής αυτής υπόθεσης, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Οποιοδήποτε ποσό αποζημίωσης αποφασιστεί από τα δικαστήρια, θα κατατεθεί -αφού αφαιρεθούν τα έξοδα της νομικής υποστήριξης- στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση στη δυσώδη αυτή εκστρατεία εναντίον μας, τότε προσφέρονται ψευδεπιχειρήματα σε πιθανούς δράστες και κίνητρα αυτοδικίας και τέλεσης πράξεων κατά της ζωής και της ελευθερίας όσων εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στοχοποιούνται, όπως έγινε πριν από μερικούς μήνες, έπειτα από ανάλογες ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο…
ΥΓ: Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειές σας ώστε να προχωρήσω στην άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου, δικαστικώς και εξωδίκως, προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, η απάντηση του Ηλία Μάτσικα στην επιστολή του Βουλέλη όχι μόνο ήταν αρνητική, αλλά φέρεται να είπε πως συμφωνεί με πολλά από αυτά που γράφονται στα email.
Το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα μισθών και δαπανών δημοσιογράφων έγιναν φύλλο και φτερό στο διαδίκτυο έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα καχυποψίας ανάμεσα στους δημοσιογράφους.
Kαι νέα ερώτηση
Σε νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν ο κ. Μάτσικας:
«1. Έχει τη συγκατάθεσή σας για τη νέα περικοπή στους μισθούς των εργαζομένων στο ΑΠΕ κατά 10%. Πώς είναι δυνατόν να περικόπτει μισθούς εργαζομένων λες και το ΑΠΕ είναι ΔΕΚΟ, τη στιγμή κατά την οποία εσείς, κύριε υπουργέ, ζητάτε με επιστολή σας στο υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί το ΑΠΕ- ΜΠΕ από τις ΔΕΚΟ; Πλήρης ασυνεννοησία.
2. Ποιοι και πόσοι προσελήφθησαν στο ΑΠΕ; Με ποια διαδικασία εγκρίθηκαν οι προσλήψεις και με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν; Και
3. Έχει τη συγκατάθεσή σας η πρωτοφανής ενέργεια περικοπής 50% των ημερομισθίων των εργαζομένων στο ΑΠΕ γιατί προχώρησαν σε τρίωρες στάσεις διεκδικώντας τα δικαιώματά τους;»
Μετατάξεις δημοσιογράφων
σε γραφεία Τύπου!
Σκοτεινό είναι το μέλλον του ΑΠΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Και τα χειρότερα για τους συντάκτες φαίνεται πως έρχονται στη συνέχεια. Το σενάριο που συζητείται είναι η αποψίλωση του ΑΠΕ από δημοσιογράφους, ίσως έτσι εξηγούνται και οι νέες προσλήψεις τις οποίες έκανε ο νέος γενικός διευθυντής και τις οποίες κατήγγειλε δημόσια τόσο ο Γιάννης Μιχελάκης όσο και ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με νέα ερώτησή του στον υπουργό Εσωτερικών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος μετατάξεων δημοσιογράφων από το ΑΠΕ σε γραφεία Τύπου οργανισμών του Δημοσίου, με πρόσχημα ότι δεν πρόκειται να δοθεί η επιχορήγηση που ζήτησε ο αρμόδιος για το πρακτορείο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.


Σχολιάστε εδώ