Ξανά στο προσκήνιο το σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ

Υπάρχουν σχέδια κάτω από το τραπέζι για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα στελέχη της σημειώνουν πως το σενάριο που υπήρχε επί Γαμπρίτσου, για παραχώρηση ποσοστού της σε ιδιώτη και ένταξή της σε ψηφιακή πλατφόρμα της αγοράς, δεν έχει εγκαταλειφθεί. Σίγουρη πάντως θεωρούν την ύπαρξη σχεδίου συρρίκνωσης της ΕΡΤ, όπως φαίνεται και από το κόψιμο περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και άλλες κινήσεις που προαναγγέλλονται στο πλαίσιο μιας «αναδιοργάνωσης» της εταιρείας.
Τη στιγμή που οι μισθοί στην ΕΡΤ έχουν φθάσει κατά μέσον όρο στα 1.200 ευρώ έπειτα από τις συνεχείς περικοπές, τεχνικοί και δημοσιογράφοι δεν έχουν λάβει τα εκτός έδρας, τις υπερωρίες ή τα χρήματα των αποκλειστικών που έχουν δουλέψει, ενώ απλήρωτο παραμένει το σύνολο των συμβασιούχων, εκτός 17 ατόμων, αν και εργάζονται από τον Φεβρουάριο. Την κατάσταση αυτή δυσχεραίνει και η δυσλειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, καθώς στις θέσεις κλειδιά πλέον απασχολούνται ελάχιστα άτομα, λόγω συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού έμπειρων διοικητικών εργαζομένων, με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών να μην προτίθεται να βρει λύση στο πρόβλημα.
Στον τομέα των ειδήσεων οι υπεύθυνοι ψάχνουν λύσεις για να επανακάμψουν τα νούμερα του κεντρικού δελτίου, όταν παράλληλα γίνονται κινήσεις όπως η απομάκρυνση του Γιάννη Σκάλκου από το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, που είχε παρουσιάσει ανοδική πορεία από πλευράς τηλεθέασης.
Αγνοώντας τα προφανή αίτια της κατρακύλας του καθημερινού δελτίου των 9 (κυβερνητική προπαγάνδα κ.λπ.), μέχρι στιγμής υπάρχει το σενάριο η Έλλη Στάη να παρουσιάζει δελτίο από Τρίτη έως Πέμπτη, ενώ σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη συζητήθηκε η παρουσίαση εκπομπής για μετά το Πάσχα.
Όμως και άλλες επιλογές της έχουν προκαλέσει προβλήματα, φέρνοντας απέναντι την Εκκλησία και το υπουργείο Άμυνας.
Ως γνωστόν, έπειτα από 19 χρόνια αποφασίστηκε να κοπεί η εκπομπή λόγου «Αρχονταρίκι», που παρουσίαζε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος (μια από τις πιο αξιόλογες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση).
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, η οποία με επιστολή της προς τον Λάμπη Ταγματάρχη εκφράζει «την δυσάρεστον έκπληξιν και την βαθείαν θλίψιν διά την απόφασιν αυτήν, η οποία στερεί την δημόσιαν τηλεόρασιν από την μοναδικήν εκπομπήν Ορθοδόξου εκκλησιαστικού και πνευματικού περιεχομένου».
Ο Λ. Ταγματάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως από τη νέα τηλεοπτική χρονιά θα υπάρχουν αντίστοιχες εκπομπές ανάλογου θρησκευτικού περιεχομένου.
Αρνητική στάση πάντως κράτησε ο κ. Ταγματάρχης και προς την εκπομπή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Με
Αρετή και Τόλμη», απορρίπτοντας την πρόταση του υπουργείου για μεικτή παραγωγή με την ΕΡΤ, ώστε να καλυφθούν οι αρμόδιοι συντάκτες.
«Η εκπομπή είναι αναχρονιστική», άκουσε εμβρόντητος από τα χείλη του διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο ανώτατος στρατιωτικός του ΥΕΘΑ, που ανέβηκε στο Ραδιομέγαρο για να συζητήσει μαζί του.


Σχολιάστε εδώ