Μια «τρόικα» να επανιδρύσει το κράτος χρειαζόμαστε…

Δόξα τω Θεώ, αναλογικά με άλλες χώρες έχουμε τα πρωτεία. Μεγαλόστομες οι προεκλογικές διακηρύξεις για εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Με πιο πρόσφατο το λάβαρο του Καραμανλή περί επανίδρυσης του κράτους, που τελικά κατέληξε στα… αζήτητα(!), στα σκουπίδια.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει, καμιά απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιηθεί αν δεν υπάρχει από κάτω σύστημα να δουλεύει ρολόι, και δεν μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των γνωστών συντεχνιών.

Και η έξοδος από την οικονομική κρίση και τα βήματα ανάπτυξης έχουν ανάγκη από έναν κρατικό μηχανισμό σύμμαχο και όχι εχθρό. Όχι μια μηχανή σκουριασμένη, που λειτουργεί με παλιά μυαλά. Λύση υπάρχει. Διάθεση χρειάζεται. Να πάψουν οι κυβερνήσεις να έχουν κολλήσει στο «εμείς τα ξέρουμε όλα».

Χρειάζεται μια «τρόικα» που θα αναλάβει την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας όλου του Δημόσιου Τομέα. Με σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, καταμέτρηση των υπαλλήλων στην κάθε υπηρεσία, ώστε να μην υπάρχουν αλλού άτομα που περισσεύουν και αλλού κενά. Πόσοι π.χ. γιατροί χρειάζονται για να λειτουργήσει το Σύστημα Υγείας σ’ όλη τη χώρα σωστά και με κάλυψη όλου του πληθυσμού. Πόσους αστυνομικούς θέλουμε. Πόσους υπαλλήλους στους νέους δήμους. Μόνο που τέτοια γιγαντιαία δουλειά από μας δεν πρόκειται να γίνει. Θα βολοδέρνουμε πάλι χρόνια. Κι αυτό το σίριαλ το έχουμε δει πολλές φορές. Χρειάζονται εξειδικευμένοι. Με εμπειρία και έργο αξιοκρατικά. Κι αυτοί βρίσκονται. Με έναν διεθνή διαγωνισμό, πρόσκληση εταιρειών. Με επιλογή μέσω της Βουλής.

Πρόκειται για θέμα ζωής. Για το αύριο της χώρας, που ενδιαφέρει όλους μας. Και περισσότερο τα παιδιά μας. Επιτέλους να δούμε ένα κράτος να λειτουργεί σωστά, γρήγορα και αποδοτικά.

Κύριε Παπανδρέου, να μια μεγάλη ευκαιρία για σας.


Σχολιάστε εδώ