Μας παρεξηγήσατε…

Η πρόταση που κάναμε, πρόταση με την οποία συμφωνούν πολλοί αξιωματικοί μας, ήταν ότι στην παρούσα συγκυρία, που η χώρα έχει υποστεί πλήγματα στο κύρος της, λόγω της οικονομικής κρίσης και όχι μόνον, η ανάληψη από το CAOC 7 στη Λάρισα του τακτικού ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων της επιβολής Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων στη Λιβύη θα αναβάθμιζε τη θέση της χώρας μας, αφού ο διοικητής του CAOC 7 είναι ΕΛΛΗΝΑΣ αντιπτέραρχος και μάλιστα τυγχάνει να είναι και ο Αρχηγός ΑΤΑ, με την ιδιαίτερη σημασία που αυτή η θέση έχει.

Τώρα, όσον αφορά τη νέα Δομή Διοίκησης του ΝΑΤΟ, η επιτυχής συμμετοχή ενός ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου σε μια πραγματική επιχείρηση αυξάνει τα ερείσματα της χώρας που το φιλοξενεί και τη διευκολύνει να διεκδικήσει κάποια ΝΑΤΟϊκή δομή στο έδαφός της ή τέλος πάντων ενισχύει τη διαπραγματευτική της ικανότητα. Κανείς δεν μίλησε για το θέμα των «Flags to Posts», δηλαδή για την εθνικότητα των διοικητών, ή για περιοχές ευθύνης, που βεβαίως είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με μη έλληνα διοικητή σε ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο ή δομή, επί ελληνικού εδάφους. Απλώς πιστεύουμε ότι στη σημερινή συγκυρία, αν ο ΕΛΛΗΝΑΣ Πτέραρχος είχε την ευθύνη του τακτικού ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων, στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, θα υπηρετείτο καλύτερα το εθνικό συμφέρον. Θέση που υποστήριξε και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τώρα είναι κατανοητό ότι ο πτέραρχος Νίκος Κουρής έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου άλλωστε προέρχεται, αλλά να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα και τον μακαρίτη τον Αβέρωφ…


Σχολιάστε εδώ