ΚΚΕ: Αναπόφευκτη πλέον η ελεγχόμενη χρεοκοπία!

H ελεγχόμενη χρεοκοπία, τονίζουν, είναι ένα από τα εργαλεία που διαθέτει το καπιταλιστικό σύστημα για να μπορέσει η καπιταλιστική Ελλάδα να μπει σε ανάπτυξη, πάντα σε βάρος των εργαζομένων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τον λαό και το κεφάλαιο. Το σύστημα, λένε, θα δώσει λύση στο πρόβλημα χρέους με το να φέρει στον πάτο τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και παράλληλα θα απαξιώσει προγραμματισμένα ένα τμήμα του κεφαλαίου μέσα από το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους.

Με βάση την ανάλυση που κάνουν, αν ισχύσει αυτό το ενδεχόμενο, κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα κλείσουν, τα μεσαία στρώματα οπωσδήποτε θα χάσουν, αλλά πρώτα από όλα θα χάσουν οι εργαζόμενοι και θα γίνει προσπάθεια να ξεκολλήσει η κερδοφορία με τη συγκέντρωση του κεφαλαίου. Η Ελλάδα, λένε στον Περισσό, θα ξαναμπεί σε ανάκαμψη, αφού η χρεοκοπία δεν θα είναι μόνιμη, αλλά είναι σίγουρο ότι θα ξαναέρθει ένας χειρότερος κύκλος κρίσης, αφού έτσι λειτουργεί το σύστημα.

Στο ΚΚΕ υπενθυμίζουν ότι πριν από τις εκλογές το κόμμα είχε συνθήματα όπως «πόλεμος στον πόλεμο» και «πρέπει ο λαός να ετοιμαστεί για πόλεμο». Τα λέγαμε αυτά, τονίζουν, ακριβώς επειδή βλέπαμε την εξέλιξη της κρίσης, αλλά τότε πολλοί μας είχαν παρεξηγήσει και μας κατηγορούσαν ότι ήμασταν υπερβολικοί. Όμως, υπογραμμίζουν, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μελετάμε την αντικειμενική πραγματικότητα και τις εξελίξεις και ταυτόχρονα να αναλάβουμε όσο γίνεται περισσότερες ευθύνες, ώστε ο λαός να αντεπιτεθεί, γιατί εάν σταυρώσει τα χέρια του και κλαίει για τη χρεοκοπία θα πάθει ακόμα χειρότερα.

Στελέχη του κόμματος λένε ότι αν εμείς μιλάμε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι γιατί πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι η διέξοδος από την κρίση θα είναι 100% σε βάρος του, αφού δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο λαός να κάνει θυσίες που θα πιάσουν τόπο.

Ως εκ τούτου το ΚΚΕ θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας έχει πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο, τονίζουν, το να κάνουμε κάθε μέρα και μια διαδήλωση ή να κάτσουμε στο Σύνταγμα δέκα ώρες ή δέκα μέρες, αφού τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να συγκινήσουν το σύστημα. Στα σωματεία, λένε, γίνονται αρχαιρεσίες και προτείνουμε οι εργαζόμενοι να πετάξουν έξω τους διάφορους εργατοπατέρες. Επίσης, στους τόπους δουλειάς έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η οργάνωση των εργαζομένων και η πίεση στην εργοδοσία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδώσει. Υπάρχουν περιπτώσεις που ύστερα από αγώνες έχει επιτευχθεί επαναπρόσληψη ανέργων ή καταβολή δεδουλευμένων σε επιχειρήσεις που αρνούνταν να πληρώσουν τους εργαζόμενους.

Αντίθετα από την κατηγορία που μας αποδίδουν, ότι δηλαδή παραπέμπουμε τα πάντα στο σοσιαλιστικό μέλλον, παλεύουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα τα επιδόματα ανεργίας ή να μην κόβεται το ρεύμα και να μη γίνονται κατασχέσεις σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, υπογραμμίζουν τα στελέχη του κόμματος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα οι συνδιασκέψεις των μεγάλων οργανώσεων του ΚΚΕ και κατά τα φαινόμενα το κόμμα προχωράει σε οργανωτική αναδιάρθρωση, προκειμένου οι οργανώσεις του να αντιστοιχηθούν με τη νέα αυτοδιοικητική δομή που επέφερε ο «Καλλικράτης». Έτσι, οι μεγάλες οργανώσεις θα γίνουν 13, όσες είναι οι περιφέρειες του «Καλλικράτη», και στην κατεύθυνση αυτή γίνονται και συγχωνεύσεις οργανώσεων. Ήδη η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης ενοποιήθηκε με την οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και θα αποτελούν πλέον μια ενιαία περιφερειακή οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ και στο Λεκανοπέδιο θα συγκροτηθεί μια ενιαία οργάνωση της Περιφέρειας Αττικής που, όπως είναι φυσικό, θα είναι η μεγαλύτερη του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ