ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Όχι μόνο λόγω της αγωνιστικής προσφοράς του, αλλά και γενικότερα για τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο, στο οποίο κατορθώνει αρκετές φορές να αφυπνίζει και τους συμπαίκτες του με το πάθος του. Η επιθυμία των οπαδών να χτιστεί πάνω στον Σισέ και η ομάδα της επόμενης μέρας είναι δεδομένη. Αλλά στην Παιανία δεν έχουν οριστικοποιήσει τις αποφάσεις τους για το τι θα πράξουν με τον σούπερ σταρ του συλλόγου.
Περιμένουν να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έπειτα να βάλουν κάτω τα πράγματα με χαρτί και μολύβι για να δουν τι βολεύει τον Παναθηναϊκό.
Την ίδια ώρα ο Σισέ ακολουθεί τη δική του πολιτική στο θέμα του συμβολαίου του. Επί της ουσίας ο Γάλλος ρίχνει το μπαλάκι στην πλευρά της διοίκησης.
Αποφεύγει να ανοίξει τα δικά του χαρτιά. Ακόμα και την προαναγγελία της αποχώρησης που έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίζεται να την αναθεωρεί. Ο Σισέ, δηλαδή, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της παραμονής του στην Παιανία. Βασικό επιχείρημά του είναι η αφοσίωσή του στον σύλλογο και το συναισθηματικό δέσιμό του με τους οπαδούς. Όλα, όμως, εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρουν στη διοίκηση της ΠΑΕ. Και ο Γάλλος το γνωρίζει. Γιʼ αυτό επιδιώκει να διώξει από πάνω του την ευθύνη, διότι δεν θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του με τον κόσμο.
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, ο όρος για τη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Οι «πράσινοι» θα υποχρεωθούν να πουλήσουν έναν ή και δύο παίκτες πρώτης γραμμής εάν δεν καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ. Στην κορυφή της σχετικής λίστας έχουν μπει ο Λέτο και ο Νίνης. Στην Παιανία θεωρούν ότι μπορούν να βρουν παίκτη με ίδια προσφορά, αλλά με το μισό κόστος από τον Λέτο, ενώ για τον Νίνη ανησυχούν μήπως πέσει ακόμα περισσότερο η εμπορική αξία του.
Κλειδί οι μειώσεις αποδοχών
Από τον Παναθηναϊκό θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, παρά τα σενάρια των τελευταίων ημερών ότι «σκεφτόμαστε να του κάνουμε πρόταση παραμονής». Με τη φυγή του Βραζιλιάνου θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ που κοστίζει ετησίως ο συγκεκριμένος παίκτης. Αλλά το κυριότερο κλειδί για τις εξελίξεις δεν είναι άλλο από τις περικοπές στα συμβόλαια όσων παικτών παραμείνουν στο ρόστερ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάσεις για μειώσεις αποδοχών θα γίνουν στον Κώστα Κατσουράνη, στον Γιώργο Καραγκούνη, στον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ εάν δεν πουληθεί στη Λανς ή στη Μαρσέιγ και, ασφαλώς, στον Λέτο, εφόσον ο Αργεντινός παραμείνει στην Παιανία.
Ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσουν οι προαναφερθέντες, θα καθοριστεί και το μπάτζετ της επόμενης περιόδου. Στόχος των διοικούντων είναι να θεσπιστεί ένα πλαφόν στα συμβόλαια που δεν ξεπερνάει τα 800.000 ευρώ, καθαρά, αλλά μαζί με διάφορα μπόνους. Ουσιαστικά, δηλαδή, θέλουν οι «πράσινοι» να πάνε σε μάξιμουμ 600.000 ευρώ πάγιες αποδοχές στην πλειονότητα των πρωτοκλασάτων. Με εξαίρεση, ασφαλώς, τον Σισέ, εάν βρεθεί η φόρμουλα για την παραμονή του. Εάν δεχθούν οι παίκτες τις μειώσεις, στον Παναθηναϊκό θα βρουν, σε συνδυασμό με μία ή δύο πωλήσεις, τα χρήματα για τις προσθήκες δύο παικτών για τη βασική δεν δεκαδα και θα εμφανιστούν ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν.
Ερώτημα οι Τζόρβας, Σιμάο
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις που θα γίνουν για τους Αλέξη Τζόρβα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Ειδικά από τον πρώτο, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι ψάχνεται για μεταγραφή στο εξωτερικό και οι εκπρόσωποί του χτυπούν πόρτες σε Ιταλία και Γερμανία. Αν και οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται στους ακριβοπληρωμένους, η αποχώρησή τους μπορεί να βάλει στο ταμείο της ΠΑΕ γύρω στα 4 ή ακόμα και 5 εκατ. ευρώ. Ποσό που θα κλείσει μεγάλο μέρος της τρύπας, καθώς θα αντικατασταθούν με ελεύθερους ποδοσφαιριστές, οι οποία θα έχουν τις ίδιες ή μικρότερες ετήσιες αποδοχές.


Σχολιάστε εδώ