«Η φωλιά του φιδιού»

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, «Η φωλιά του φιδιού», του δημοσιογράφου Βασίλη Παπαθανασόπουλου, τελευταία συγγραφική προσφορά του λίγο πριν φύγει, κυκλοφορεί τώρα από τις Εκδόσεις Δωδώνη.
Παρουσιάζει την ιστορία ενός μοναστηρίου της Κροατίας παράλληλα με τις ιστορίες πραγματικών ή φανταστικών προσώπων οι οποίες εκτυλίσσονται στη Γιουγκοσλαβία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις ημέρες μας, που το δόγμα της παγκοσμιοποίησης καθίσταται σκοπός των ισχυρών της Γης και η εξεύρεση ενέργειας πρωταρχικός τους στόχος, η ανάγνωση του βιβλίου, με την εξαιρετική αφηγηματική πλοκή, δίνει στους αναγνώστες απάντηση σε όλα τα ζοφερά ερωτήματα που τους ταλανίζουν και αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδίως για τους μικρούς λαούς.
Το βιβλίο του αείμνηστου συναδέλφου, που εκδόθηκε με τη φροντίδα της γυναίκας του, Λίλιαν Παπαθανασοπούλου, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 14
Απριλίου, στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «PLAZA» (Πλατ. Συντάγματος) από τον γνωστό ιστορικό Σαράντο Καργάκο, τον πρέσβη ε.τ. Περικλή Νεάρχου και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπετινάκη.


Σχολιάστε εδώ