Η μάχη της επιβίωσης στη Σούπερ Λίγκα ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες για μία θέση

Διότι με κόλαση ισοδυναμεί ο υποβιβασμός, αν υπολογίσει κάποιος την απώλεια των εσόδων που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 4 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο!
Στη δυσκολότερη θέση όλων βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει 28 πόντους και αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την τελευταία αγωνιστική τον ουσιαστικά αδιάφορο Πανιώνιο στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι «κυανέρυθροι», βέβαια, χρειάζονται ακόμα έναν πόντο για να εξασφαλιστούν και μαθηματικά, αλλά ενδεχομένως να μην τον θέλουν κι αυτόν, διότι έχουν από κάτω τους τις άλλες τέσσερις ομάδες, οι οποίες δύσκολα θα κάνουν όλες το 2 στα 2.
Επί της ουσίας, ο Αστέρας στοχεύει να προσπεράσει την Κέρκυρα ή τον Ατρόμητο. Αμφότερες βρίσκονται ακριβώς πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού με 30 πόντους και αισθάνονται τη θηλιά να τους σφίγγει.
Στα σχοινιά
οι Περιστεριώτες
Ο Ατρόμητος είναι ασφαλώς σε δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με την Κέρκυρα. Κυρίως επειδή δίνει δύο ματς με ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους, έστω και αδιάφορους. Υποδέχεται αρχικά τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό και στο φινάλε την πάντα επικίνδυνη Καβάλα. Σε αντίθεση με την Κέρκυρα, η οποία μπορεί να σφραγίσει την παραμονή της με νίκη επί του Εργοτέλη στο γήπεδό της και με παράλληλη απώλεια βαθμών του Αστέρα στο ΟΑΚΑ.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Ηρακλής. Τα πράγματα, μάλιστα, θα γίνουν ακόμα χειρότερα για τον «Γηραιό» εάν περάσουν οι Αρκάδες το εμπόδιο του Παναθηναϊκού κι εκείνος ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας; Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα, η οποία υπερτερεί στις περισσότερες συγκατοικήσεις και μόνο με τον Ατρόμητο οδηγείται σε μπαράζ. Οι Περιστεριώτες θα δώσουν αγώνα διαβάθμισης και εναντίον του Αστέρα Τρίπολης.


Σχολιάστε εδώ