επί του πιεστηρίου

Η ενημέρωση είναι η χαμένη. Κερδισμένη η εξουσία. Που τρίβει τα χέρια της αφού για 4 μέρες θα ζει σε απόλυτη ηρεμία…

Η δική μας θέση είναι μία και μόνη. Η ενημέρωση δεν απεργεί… Δεν μπορεί να μένουν στο σκοτάδι οι πολίτες. Κάποιοι σκοτώνουν την ενημέρωση, σημειώνει ο επικεφαλής της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Δημήτρης Τσαλαπάτης. Και θέτει το ερώτημα «Ποιος σκοτώνει τις εφημερίδες;». Ποιοι άλλοι από κείνους που ελαφρά τη καρδία κατεβάζουν τους διακόπτες, σε εποχές που όλα γκρεμίζονται και η ανεργία αλλά και η κατακόρυφη πτώση των κυκλοφοριών και των διαφημίσεων οδηγούν σε καταστάσεις όπου κανένας δεν ξέρει αν θα υπάρχει και αύριο. Και φέρνουν πιο κοντά το κλείσιμο εφημερίδων. Αντί οι συνδικαλιστές να έχουν έναν και μόνο στόχο, το πώς θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες οι απώλειες – γιατί απώλειες θα υπάρξουν.

Λέμε τα δικά μας, αλλά έχουν επιπτώσεις και σ’ εσάς, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες. Πρέπει να ξέρετε τι συμβαίνει στα ΜΜΕ. Και το αποτέλεσμα το ζείτε σήμερα. Λειψή είναι η ενημέρωση που σας δίνουμε.

Θέλουμε να σας σώσουμε, μας λένε… Να σώσουν εμάς ή να σώσουν τα λεφτά τους; Μάλλον το δεύτερο… Έτσι και «πεθάνουμε» πάνε περίπατο τα λεφτά τους… Γι’ αυτό και η… αγωνία τους να μας σώσουν. Αν πραγματικά το ήθελαν δεν θα ήμασταν σήμερα με το Μνημόνιό τους σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι όταν ανέλαβαν να το παίξουν διασώστες. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τ’ άλλα περί σωτηρίας είναι φούμαρα…

Εύσημα θέλει και από πάνω ο κ. Πάγκαλος. Καταφέραμε να μη σκοτωθεί κανείς στα Ύμια, δηλώνει ο κύριος «θα φυσήξει ο άνεμος και θα πάρει τη σημαία». Φαίνεται ότι η μνήμη του έχει εξασθενήσει γιατί ξεχνάει τους τρεις λεβέντες του Πολεμικού μας Ναυτικού, που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερό τους. Ξεχνά ακόμη ότι στα Ύμια οι χαμένοι είμαστε εμείς. Και το ξέρει πολύ καλά ο κ. Πάγκαλος. Αν δεν είναι έτσι, ευκαιρία να πάμε μια βόλτα ως εκεί… Για να δει αν θα μας αφήσουν οι τουρκικές κορβέτες να ανέβουμε στα Ύμια.

Τέλος τα αρχαία ελληνικά στη θετική κατεύθυνση στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, σύμφωνα με το πρόγραμμα για το νέο Λύκειο, μας ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας. Δηλαδή, ένα Ελληνόπουλο δεν πρέπει, ανεξάρτητα ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει, να ξέρει αρχαία ελληνικά; Είναι βάρος; Έτσι σιγά σιγά έρχεται ο αφελληνισμός, κυρία Διαμαντοπούλου.


Σχολιάστε εδώ