διάδρομοι και ψίθυροι

ξΥπάρχει μια ρήση που λέει πως «εχθρός του φτηνού είναι το φτηνότερο». Ρήση που ταιριάζει γάντι στην αγορά μας και δη στην πλειονότητα των εισηγμένων. Ιδίως στις τράπεζες…
ξΜε το που ξεκίνησε η εβδομάδα, η S&P προχώρησε σε νέες υποβαθμίσεις αξιολογήσεων εισηγμένων. Μέσα σε μία ημέρα υποβάθμισε Τιτάνα, ΔΕΗ και MIG.
ξΕΧΑΕ: Η μείωση της εταιρικής φορολογίας και του μέσου ημερήσιου τζίρου συνεκτιμώνται ως αρνητικά στοιχεία από τους αναλυτές. Σε κάθε περίπτωση όμως οι προβλέψεις για την πορεία της μετοχής των Ελληνικών Χρηματιστηρίων παραμένουν σχετικά συγκρατημένες. Τελευταία -χρονικά- η Euroxx δίνει νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ (στα 6,7 από 6 ευρώ προηγουμένως) και διατηρεί σύσταση «equalweight», ήτοι απόδοσης παραπλήσιας της μέσης επένδυσης.
ξ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μια από τις τραπεζικές μετοχές που παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ξένων και μη. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και αύξηση της τιμής-στόχου για το χαρτί στα 3,6 ευρώ.
ξ Alapis: Πρώτα ανακοίνωσε ζημίες ύψους 931 εκατ. ευρώ, τώρα δρομολογεί reverse
split, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση τουλάχιστον δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων. Ζητά συνολικά να αντλήσει σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, από δάνεια και αύξηση κεφαλαίου μαζί!
ξ ΟΤΕ: Προχωρά σε έκδοση ομολόγου αναφοράς (benchmark). Ήδη η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι αξιολογεί την έκδοση ομολόγου του Οργανισμού με BB αλλά αρνητική προοπτική (negative creditwatch), δηλαδή σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αξιολόγηση του ίδιου του ΟΤΕ (ομοίως ΒΒ και negative creditwatch).


Σχολιάστε εδώ