Δεν υπάρχει λύση υπέρ του λαού και του κεφαλαίου

Το ίδιο και η ΝΔ. Κρύβουν ότι η κρίση είναι καπιταλιστική, ότι βρίσκεται στη φύση του συστήματος που τα ιστορικά του όρια έχουν τελειώσει. Γι’ αυτό και κρύβουν ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Η κρίση είναι του καπιταλισμού και δεν είναι κρίση χρέους, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πολιτική διαχείρισης.

Για μια κυβέρνηση όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ, είναι μονόδρομος η ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα η έξοδος από την κρίση, πέρα από την ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων, προϋποθέτει και την καταστροφή ενός μέρους από τα συσσωρευμένα κεφάλαια και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και έχουν δρομολογήσει την ελεγχόμενη πτώχευση. Είναι ένα εργαλείο που διαθέτει το καπιταλιστικό σύστημα για να μπορέσει να ξαναμπεί σε ανάκαμψη η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Βεβαίως αυτή η ανάκαμψη θα είναι αναιμική, θα γίνει ο προθάλαμος μιας νέας μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα είναι οι ζημιωμένοι.

Δεν υπάρχει ενιαία λύση για τον λαό και για τα μονοπώλια, το κεφάλαιο. Ο λαός δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Του χρωστάνε πολλά. Ο δρόμος που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου οδηγεί σε κρίσεις και φέρνει διαρκώς χειρότερα δεινά για τον λαό. Αυτόν τον δρόμο υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να φοβηθούν και στο όνομα της χρεοκοπίας να δεχθούν το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων τους. Τώρα πρέπει να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να εγκαταλείψουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Διαμορφώνοντας τη δική τους συμμαχία για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία μπορούν να ορθώσουν εμπόδια και τελικά να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να περάσουν στην αντεπίθεση, στον δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία. Για κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με σχεδιασμένη ανάπτυξη και εργατικό λαϊκό έλεγχο. Απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.


Σχολιάστε εδώ