Δεν θέλει να… τα βάλει με τα «καρτέλ» η κυβέρνηση!

Ο βουλευτής μίλησε για σκάνδαλο της τάξης των 15 δισ. ετησίως που προέρχεται από τη ζημιά που προκαλούν τα καρτέλ και ανέλυσε το χρονικό του χαμένου νομοσχεδίου, το περιεχόμενο του οποίου «τσούζει και βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο».
Το νομοσχέδιο που προέβλεπε μαζικές αποζημιώσεις για τα θύματα των καρτέλ από τον χρόνο που συντελέστηκε η ζημιά, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Λευκής Βίβλου που αναφέρεται στην κατάσταση της αγοράς.
Η υπουργός το προανήγγειλε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 12/5/2010. Έναν μήνα αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκη, η κ. Κατσέλη επανέλαβε ότι θα εισαγάγει στο δίκαιο της χώρας τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους θιγόμενους.
Σε επανειλημμένες αναφορές της διαβεβαίωνε μάλιστα ότι θα κατατεθεί το φθινόπωρο. Ο βουλευτής αναφέρθηκε και σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» στις 19/9/10, «30 υψηλόβαθμοι υπάλληλοι διατηρούν πολύ στενές επαφές με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών και κατευθύνουν αυτοί τις αποφάσεις των υπουργών».
Η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, σύμφωνα με τα έγγραφα που εμφάνισε ο κ. Ροντούλης και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, μετατέθηκε για το τέλος του χρόνου αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του.
Προς επίρρωση των λεγομένων του ο βουλευτής επεσήμανε ότι τον Ιανουάριο του 2011 η Δικαιοσύνη διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το «χαμένο» νομοσχέδιο, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και, όπως είπε, «κάρφωσαν την Κατσέλη ότι αυτή έχει τον έλεγχο του εξαφανισμένου νομοσχεδίου».
Μετέπειτα δημοσιεύματα έφεραν τον κ. Χρυσοχοΐδη και την προκάτοχό του αποφασισμένους να το καταθέσουν, αλλά αντί αυτού στην ολομέλεια της Βουλής ήρθε ένα τεχνοκρατικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες…


Σχολιάστε εδώ