άλλες τυπολογίες

kkk Ικανοποίηση στον Alpha για την αύξηση του μέσου όρου τηλεθέασης στο 17,4% τον Μάρτιο (16% τον Φεβρουάριο) στο κοινό 15-44. Στο prime time ο σταθμός από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα (οι υπόλοιποι σταθμοί θεωρούν ότι αρχίζει στις 9 το βράδυ) κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 19,7% τον Μάρτιο στο κοινό 15-44. Ο σταθμός αναφέρει επίσης πως «η απόσταση μεταξύ των τριών μεγαλύτερων σταθμών της χώρας, Alpha, AΝΤ1 και Mega, και των υπόλοιπων καναλιών μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον Μάρτιο, τόσο στο σύνολο ημέρας (κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο) όσο και στο prime-time (κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες)».
kkk Προβληματισμό για την τύχη της συμφωνίας μεταξύ Mega και Αρχιεπισκοπής Κύπρου για το τηλεοπτικό κανάλι «Λόγος» από το οποίο εκπέμπει το Mega Κύπρου εκφράζεται σε δημοσιεύματα του Τύπου. Όπως έγραψε το online πρακτορείο In business, το Mega βλέπει ως ευκαιρία την ψηφιακή μετάδοση του σήματός του από τη Velister, ώστε να γίνει οικονομία από το κόστος εγκατάστασης στον Αρχάγγελο, αλλά η συνέχιση της συμφωνίας δεν είναι βέβαιη. Ρόλο φαίνεται πως θα παίξει και η Αρχιεπισκοπή, που θέλει το κανάλι για το δικό της πρόγραμμα.
kkk «Υποδειγματικό» θεωρούν πολλοί εκδότες το μοντέλο λειτουργίας του συγκροτήματος Real από τον Ν. Χατζηνικολάου. Τόσο η εφημερίδα, όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός κάλυψαν ένα κενό της αγοράς, έχοντας μικρότερο κόστος λειτουργίας από άλλους ανταγωνιστές τους.
kkk Στα 250.000 φύλλα αύξησε το τιράζ της, από 230.000, η «Free Sunday» στο Λεκανοπέδιο, όπως ανακοίνωσε. Η εφημερίδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008 διανέμοντας 200.000 φύλλα.
kkk Χωρίς σχέδιο για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Επικοινωνία, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για έξι μήνες, παραμένει ο δήμος στο Νέο Ηράκλειο. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας αποκαλύφθηκε πως επιβλήθηκε πρόστιμο από το ΣΕΠΕ ύψους 800.000 ευρώ επειδή δεν πληρώνουν οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία, ενώ ο νέος δήμαρχος είπε πως θα ανατεθεί μελέτη για τη βιωσιμότητα του ραδιοφωνικού σταθμού.

***

sΣε απηνή διωγμό των εργαζομένων έχει προχωρήσει η εργοδοσία του περιοδικού «Αθηνόραμα» που τους πιέζει να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με την απειλή -σε περίπτωση αρνήσεως- της απόλυσης. Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκε μια εργαζόμενη στο εμπορικό τμήμα και ήδη ετοιμάζονται άλλες 5 απολύσεις. Πέρυσι είχαν απολυθεί 15 άτομα με άλλοθι το λουκέτο στη μηνιαία έκδοση «Ευ ζην» και έγινε και «κούρεμα» 5-10% στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι ζουν διαρκώς υπό το κράτος του φόβου ότι θα… βρεθούν στον δρόμο και περνούν δύσκολες ώρες, βυθισμένοι στην αγωνία και την αβεβαιότητα.

***

ξ «Τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα ενεργειών γενικού χαρακτήρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εμβάθυνση της κρίσης» εκφράζουν οι εργαζόμενοι του «Πρώτου Θέματος» με αφορμή τις δύο 48ωρες απεργίες στα ΜΜΕ.
s Λουκέτο βάζει η τηλεόραση του «902 Αριστερά»; Αυτό λένε οι πληροφορίες μετά τις τελευταίες μαζικές απολύσεις τεχνικών στον Περισσό. Σύμφωνα μ’ αυτές, το ΚΚΕ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού λόγω οικονομικών προβλημάτων και από το πρόγραμμά του έχει αποχωρήσει η πλειονότητα των δημοσιογράφων που είχαν εκπομπή. Προβλήματα αντιμετωπίζει και το τυπογραφείο της «Τυποεκδοτικής» και το ΚΚΕ παραδέχεται πλέον ανοιχτά στα μέλη του πως αν δεν περιοριστούν οι λειτουργίες των Μέσων που διαθέτει θα κηρύξει πτώχευση.
YΝέες απολύσεις έγιναν στον Αθήνα 9,84, από όπου απομακρύνθηκαν 4 δημοσιογράφοι επειδή έχουν δεύτερη δουλειά. Και την ίδια στιγμή, όπως λένε οι πληροφορίες, επαναπροσλήφθηκε για δίωρη εκπομπή ο δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής που είχε απολυθεί σε «καλό κλίμα», σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση της διοίκησης. Οι απολύσεις πάντως θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.

***

R«Δεν έχω ούτε τζιπ ούτε πέντε να με φυλάνε, όπως γράφτηκε», είπε ο Λ. Ταγματάρχης στη συνέντευξη Τύπου, εστιάζοντας κυρίως στο πώς τα μπλογκ αντιμετωπίζουν την ΕΡΤ. Σε σχέση πάντως με την προηγούμενη περίοδο, στην είσοδο του Ραδιομεγάρου δεν υπάρχει πλέον η εικόνα με τα τζιπ και τα πολυτελή αυτοκίνητα…
sΔεν έχει απογοητευτεί καθόλου από τα ποσοστά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχης. «Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Στάη», είπε, χαρακτηρίζοντας το δελτίο «σοβαρό» και «αξιοπρεπές» και πολύ κοντά «σ’ αυτό που έχουμε στο μυαλό μας». «Τα ποσοστά δικαιώνουν αυτά που θέλουμε», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως «το υπόλοιπο πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς είμαστε σε περίοδο μετάβασης».
ξΧωρίς να επιβαρύνεται η ΕΡΤ, τα Μουσικά της Σύνολα θα φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση στο ΑΚΡΟΠΟΛ και στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Οι συναυλίες τους θα μαγνητοσκοπούνται και θα μεταδίδονται από την ΕΤ1, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις παραστάσεις άλλων πολιτιστικών κέντρων (π.χ. Gazzarte), οι οποίες θα μεταδίδονται μετά τα μεσάνυχτα.
RΜέσα σε 4 ημέρες από την ανακοίνωση της ιδέας «Κάνε την εκπομπή σου», για τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ, κατατέθηκαν συνολικά 246 προτάσεις.
sΝέο website από την ΕΡΤ. Το www.ert.gr προσφέρει -μεταξύ των άλλων- στον χρήστη real time ενημέρωση από όλη την Ελλάδα, web TV και video on demand, live radio, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα για άμεση διαδικτυακή πρόσβαση στα δελτία ειδήσεων, τις εκπομπές και το οπτικοακουστικό αρχείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

***

ξΕπιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «Π» ο Λάμπης Ταγματάρχης για την πρόταση του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ που παρουσιάστηκε στα στελέχη της εταιρείας. Παρόλο που αρνήθηκε να μιλήσει για την αλλαγή που θα επιφέρει το νέο σχέδιο στη δομή και την ιεραρχία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σημείωσε πως το σχέδιο βρίσκεται σε εσωτερική διαβούλευση με τους γενικούς διευθυντές και την ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Επιβεβαίωσε επίσης πως το επιχειρησιακό σχέδιο της διοίκησης θα φτιαχτεί και θα παραδοθεί στην κυβέρνηση μετά την έγκριση του νέου οργανογράμματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης, το σχέδιο έχει επιστραφεί για βελτιώσεις, αφού τα όσα προτείνονται για τη νέα δομή της ΕΡΤ στη νέα ψηφιακή εποχή θα απαιτούσαν την πρόσληψη άλλων 1.000 τουλάχιστον υπαλλήλων. Και όπως είναι ήδη σε όλους γνωστό, η κρατική τηλεόραση, χωρίς να έχει αναστείλει καμία από τις λειτουργίες της, απασχολεί πλέον 3.200 άτομα σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει σε ορισμένους κομβικούς τομείς τις ανάγκες της.
RΤρεις θέσεις συμβασιούχων που αρνήθηκαν να ανέβουν στην ΕΡΤ θα καλυφθούν από τη λίστα των ανθρώπων που περιμένουν. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα συνεδριάσει ξανά για την κάλυψη των κενών θέσεων με άλλους υποψηφίους που συμμετείχαν στη διαδικασία. Έγιναν λάθη, παραδέχθηκε ο Λ. Ταγματάρχης και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό ατόμου με αναπηρία από τη διαδικασία, το οποίο τώρα θα λάβει μια από τις θέσεις.

***

sΗ Yes. Positive Communication (www.yes positive.com) ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής της Asian Spa Ayurvedic & City Retreat. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στρατηγικής επικοινωνίας περιλαμβάνει τόσο την εταιρική επικοινωνία του
Ομίλου όσο και ενέργειες δημοσιότητας για τα επιμέρους venues της Asian Spa Ayurvedic & City Retreat στην Αθήνα και σε διεθνούς εμβέλειας ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η Asian Spa Ayurvedic & City Retreat διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας και ευεξίας, καθώς ο όμιλος διαχειρίζεται και λειτουργεί το I-Spa στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental», τα City Spa στα «Holmes Place» στην Αθήνα και στο Μαρούσι, το Spa Resort των ξενοδοχείων «Grand Mediterraneo & Rou Estate» στην Κέρκυρα, του «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες, καθώς και των ξενοδοχείων «Vedema Resort» και «Mystique» της Starwood στη Σαντορίνη.

***

ξΛογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Ταξίδι στον αέρα» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, διοργανώνουν το περιοδικό «Διαβάζω» και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια του αεροδρομίου. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει 3 μήνες, από τις 29 Μαρτίου έως τις 28 Ιουνίου, και θα ανακηρυχθούν 6 νικητές (3 για το ελληνικό και 3 για το αγγλικό διήγημα), οι οποίοι θα κερδίσουν ένα ταξίδι για 2 άτομα, καθώς και τη δημοσίευση του διηγήματός τους στο «Διαβάζω» και στο περιοδικό του αεροδρομίου «2Board». Τα διηγήματα θα αξιολογήσει κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Κώστα Μουρσελά, Θανάση Βαλτινό, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αργυρώ Μαντόγλου, Γιώργο Ξενάριο και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2011.

***

RΑνανέωσε για έναν χρόνο το συμβόλαιό του με το Mega ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όπως είχαμε γράψει πριν από λίγο καιρό, για την παραγωγή δύο εκπομπών.
RΚαι το Ράδιο Εννέα στο i-Phone. Οι χρήστες μπορούν να ακούσουν ζωντανά το πρόγραμμα του σταθμού, αλλά και να επιλέξουν (on demand) εκπομπές του και συνεντεύξεις.
RΕκπτωτικό σάιτ και από τον Πήγασο. Η θυγατρική Πήγασος Υπηρεσίες Πολυμεσικών Εφαρμογών «επεκτάθηκε στον τομέα των διαδικτυακών προσφορών με τη λειτουργία του διαδικτυακού ιστοχώρου www.dealmyday.gr», όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ομίλου.

***

RΔεν θα συμμετάσχει τελικά ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ημερίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ την επόμενη Δευτέρα, με τίτλο «Κρίση και διανόηση». Εισηγητές είναι οι Γιάννης Βαρουφάκης, οικονομολόγος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII, Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Λαζόγκας, ζωγράφος, καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, Παντελής Μπουκάλας, δημοσιογράφος, Βασίλης Παπαβασιλείου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, Σάββας Ρομπόλης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός διευθυντής στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Λίνα Στέργιου, εντεταλμένη καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής.
ξΣτην καταγραφή των ενημερωτικών σελίδων προχωράει η ΕΣΗΕΑ. Με απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ της 15ης Μαρτίου, έπειτα από εισήγηση της Ν. Νταουντάκη, η Ένωση Συντακτών αποφάσισε «την καταγραφή των ενημερωτικών σελίδων και με δική τους αίτηση, με πλήρη φάκελο στόχου, περιεχομένου και εργαζομένων σ’ αυτές». Και ακόμη «την καταγραφή των εργαζομένων στις ενημερωτικές σελίδες, με το μητρώο μη μελών που προβλέπει το καταστατικό».
ξΠλεόνασμα 17.545 ευρώ θα παρουσιάσει για το 2011 η ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι αρχικές εκτιμήσεις, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανέφεραν πως υπήρχε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί έλλειμμα ύψους 356.755 ευρώ, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από το αγγελιόσημο που εισπράττει από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ η ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα λοιπόν με το τελικό σχέδιο η ΕΣΗΕΑ προσδοκά έσοδα 4.103.500 ευρώ, έναντι εξόδων 4.085.955 ευρώ. Τα μεγαλύτερα έσοδα της ΕΣΗΕΑ προέρχονται από το αγγελιόσημο (2,7 εκατ. ευρώ) και ακολουθούν οι συνδρομές και οι εγγραφές των μελών (815.000 ευρώ). Τα έσοδα κεφαλαίων ανέρχονται σε 550.000 ευρώ και από ενοίκια, ιδιοκτησίας ΕΣΗΕΑ, 38.500 ευρώ. Στην κατηγορία των εξόδων, οι αμοιβές και τα έξοδα του προσωπικού φτάνουν τα 1.133.070 ευρώ, τα διάφορα άλλα έξοδα τα 1.056.700 ευρώ και οι οικονομικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις τα 1.163.000 ευρώ.

***


Σχολιάστε εδώ