ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

wΠΙΟ ενεργό ρόλο στην κατάρτιση του προγράμματος διεκδικούν οι τομεάρχες της ΝΔ. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους αρκετοί εξ αυτών σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην καλούνται στις συνεδριάσεις προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, καθένας για τον τομέα που εποπτεύει. Ότι δεν είναι λογικό το πρόγραμμα του κόμματος να φτιάχνεται από μια επιτροπή εν αγνοία των τομεαρχών, ορισμένοι από τους οποίους είναι πιθανόν να κληθούν στην πορεία να το υλοποιήσουν. «Έτσι γινόμαστε απλοί κλητήρες» τονίζουν. Οι γκρίνιες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φθάσει μέχρι το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

w «PERSONA NON GRATA» αποτελεί πλέον για τον Αντ. Σαμαρά ο Γ. Καρατζαφέρης! Φροντίζει μάλιστα να το δείχνει με κάθε τρόπο. Προχθές, ας πούμε, μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον πρωθυπουργό με θέμα την ακρίβεια, ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε από την αίθουσα, τη στιγμή που ο κ. Καρατζαφέρης κατευθυνόταν προς το βήμα προκειμένου να αναπτύξει τη δική του ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει ο κ. Σαμαράς και προ ημερών στη συζήτηση για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Συνόδου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά συνιστά μομφή και αποδοκιμασία για τα «πολιτικά παιχνίδια» στα οποία επιδίδεται ο κ. Καρατζαφέρης, επισήμως αλλά και στα παρασκήνια. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα εναντίον της ΝΔ.

wΔΙΚΑΙΩΝΕΙ όλους εκείνους, με πρώτο τον Σαμαρά, που μήνες φωνάζουν ότι αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη, ο διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (ΙFO) Χανς Βέρνερ Σιν. Σε δηλώσεις του πλειοδοτεί μάλιστα. Τονίζει ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει την κρίση. Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες με τις δικές της δυνάμεις, εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα».

wΜΕΤΑ τις επιτυχίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Αθήνας, μεγάλη δυναμική στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ υπάρχει και για τις εκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, που θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ έχει ανανεωθεί με τη συμμετοχή υποψηφιοτήτων από νέα και άφθαρτα στελέχη που πλαισιώνουν αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο τους, με ιδιαίτερη κοινωνική δράση, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, γεωπόνος από τις Σέρρες, Σπύρος Μάμαλης. Η κινητικότητα των στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα είναι μεγάλη και οι υποψήφιοι που έχουν τη στήριξη της ΝΔ εμφανίζονται αισιόδοξοι πως σε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και σʼ έναν κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της αγροτικής ανάπτυξης, θα καταφέρουν να κερδίσουν την εκλογική μάχη.

wΕΝ μέσω διασταυρούμενων «πυρών» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ευρ. Στυλιανίδης. Οι μεν Καραμανλικοί τον κατηγορούν ότι έχει προσδεθεί για τα καλά στο άρμα της νέας ηγεσίας, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Στις «επιθέσεις» εναντίον του πρωτοστατεί site το οποίο είναι επιρροής του Θ. Ρουσόπουλου. Την ίδια στιγμή στελέχη του σκληρού πυρήνα των Σαμαρικών του «χρεώνουν» ήπια αντιπολίτευση, αλλά και… υπέρμετρες φιλοδοξίες. Σιγά τις υπέρμετρες δηλαδή. Να είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ θέλει. Απλώς…


Σχολιάστε εδώ