Υπάρχουν και προνομιούχοι εργαζόμενοι!

Μείναμε κατάπληκτοι από τις υπερβολικές απαιτήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, το οποίο ζητά συνολική αύξηση παροχών ύψους 18% για το 2011. Προκαλεί επίσης εντύπωση ότι το Σωματείο αναδεικνύει θέματα ασφάλειας κάθε φορά που διαπραγματεύεται με την εταιρεία τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για να δημιουργεί εντυπώσεις και να προβληματίζει άδικα την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, για τη στελέχωση μονάδας στο διυλιστήριο Θεσσαλονίκης προβλέπονται τέσσερις νέες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που οι ίδιες μονάδες σε όλη τη Δυτική Ευρώπη στελεχώνονται με δύο θέσεις. Το Σωματείο δε ζητάει έξι, προφανώς για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς.

Είναι γνωστό ότι η ασφάλεια έχει απόλυτη προτεραιότητα στον Όμιλο και οι επιδόσεις του στον τομέα αυτό είναι αντίστοιχες, αν όχι καλύτερες, των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η 10ήμερη απεργία που εξήγγειλε το Σωματείο στο διυλιστήριο Θεσσαλονίκης είναι καθαρά προσχηματική, γιατί τα επιχειρήματα κάθε άλλο παρά στηρίζουν τις απαιτήσεις του για αυξήσεις αυτήν την περίοδο της κρίσης, την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους αγωνιούν όχι για το αν θα πάρουν τον μισθό που παίρνουν αλλά και για το αν αύριο θα έχουν δουλειά.

Αφήνουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι αμοιβές του τεχνικού προσωπικού της εταιρείας ξεπερνούν κατά πολύ τις αντίστοιχες των εργαζομένων σε άλλα διυλιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα θέλαμε τέλος να επισημάνουμε τη δέσμευση της εταιρείας για τη διασφάλιση όλων των θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση των βασικών μισθών στα περσινά επίπεδα, χωρίς την ελάχιστη μείωση.


Σχολιάστε εδώ