Το χειρότερο σενάριο

Διαφορετικά, εάν «ο λογαριασμός δεν βγαίνει» και η χώρα βρεθεί το 2012-13 εκτός αγορών, με αποτέλεσμα να προσφύγει στον νέο Μηχανισμό Στήριξης του 2013, οπότε και νέο Μνημόνιο θα πέσει στις πλάτες του λαϊκού παράγοντα και σε αναδιάρθρωση χρέους θα οδηγηθεί, καλύτερα είναι αυτή η αναδιάρθρωση να γίνει εδώ και τώρα, που τουλάχιστον έχουμε εξασφαλισμένες τις δανειακές ανάγκες μας με τα 110 δισ. ευρώ.

• Ασφαλώς το χειρότερο σενάριο για τη χώρα είναι η ένταξη στον μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης το 2013 και η αναδιάρθρωση του χρέους της, καθότι συνεπάγεται νέο Μνημόνιο και νέες θυσίες, την ώρα που ο λαϊκός παράγοντας έχει ήδη εξαντλήσει τα όρια ανοχής και αντοχής του. Και ρωτάμε ευθέως: Η κυβέρνηση αποκλείει να βρεθούμε σε αδυναμία εξόδου στις αγορές το 2012-13; Εάν ναι, πρέπει να το πει καθαρά και να το τεκμηριώσει! Εάν όχι, τότε καλύτερα είναι να κάνουμε την αναδιάρθρωση χρέους εδώ και τώρα.
•Δυστυχώς το κλίμα που καλλιεργούν ορισμένα ΜΜΕ, είτε στα πρωτοσέλιδά τους είτε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, σηματοδοτεί το καταστροφικό σενάριο. Εκ νέου ξεκίνησαν να κάνουν λόγο για μαύρη τρύπα στα έσοδα και νέα μέτρα, παρότι πέρυσι την πάτησαν, όταν επί έναν χρόνο μάς έλεγαν το ίδιο παραμύθι για μαύρη τρύπα και τελικά τα έσοδα δεν έπεσαν έξω. Ωστόσο συνεχίζεται το παιχνίδι της υποβάθμισης των προσπαθειών της χώρας και της απαξίωσης των θυσιών του λαϊκού παράγοντα από ορισμένους ιθύνοντες των ΜΜΕ, λες και επιζητούν την καταστροφή της χώρας.


Σχολιάστε εδώ