ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ…

Ο… τυχερός «Εφραίμ» αυτήν τη φορά έχει ενδυθεί το κοστούμι κάποιου φιλανθρωπικού ιδρύματος, ονόματι «ΣΟΦΙΑ», το οποίο ανήκει στον Κύπριο Ρένο Μιχαηλίδη, με ισχυρή οικονομική θέση. Δραστηριοποιείται κυρίως στον ξενοδοχειακό χώρο και τα γραφεία του στεγάζονται στο κτίριο που βρίσκεται στη γωνία Φιλελλήνων και Νίκης. (Ο πατέρας του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας.) Η δικαιολογία της παραχώρησης ήταν ότι θα τοποθετούσαν στον χώρο διάφορα αντικείμενα συλλεκτικής αξίας, από μινιατούρες διάφορων τύπων αεροπλάνων μέχρι… κόμικς (Τεν-Τεν κ.ά.) (!) που καταγράφουν τη διαδρομή της ιστορίας της Αεροπορίας. Τώρα τι σχέση έχουν τα κόμικς και ο Τεν-Τεν μόνο ο κ. Μεϊμαράκης, επί υπουργίας του οποίου ξεκίνησε η ιστορία, αλλά και ο σημερινός υπουργός Άμυνας, μπορούν να εξηγήσουν…
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που εδώ και ΔΥΟ χρόνια έχουν αποθηκευθεί σε χώρο της Σχολής Ικάρων είναι και το αρχείο του γνωστού υποστηρικτή του ναζισμού Τσαρλς Λίντμπεργκ!
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι χώροι της Σχολής Ικάρων παραχωρήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ στο ίδρυμα προκειμένου να διοργανώνει δικές του εκδηλώσεις, δηλαδή ο κ. Μιχαηλίδης θα τους χρησιμοποιεί ως συνεδριακό κέντρο, με όλα τα έξοδα (στέγασης, φύλαξης και ελέγχου) από το ελληνικό Δημόσιο! Πέραν του ότι αυτό δεν έχει προηγούμενο, υπάρχει και σκαστή παρανομία. Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση δημόσιου χώρου, ενώ ρητά απαγορεύεται οποιαδήποτε παραχώρηση χωρίς δημόσιο διαγωνισμό… (Τι θυμίζει, τι θυμίζει; – Τι άλλο από το Βατοπέδι…)
Για να προλάβουμε ισχυρισμούς, που ενδεχομένως να προβληθούν σε απάντηση των παραπάνω αποκαλύψεων, ότι τα συλλεκτικά αντικείμενα αξιοποιούνται με την έκθεσή τους στη Σχολή Ικάρων, θα μπορούσαν όλα αυτά (αφού αξιολογηθούν και πράγματι έχουν σχέση με την Αεροπορία και όχι βέβαια με τον… Τεν-Τεν) να φιλοξενηθούν στο «Μουσείο της Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας», που χρόνια τώρα λειτουργεί.


Σχολιάστε εδώ