Την απόλυση 2.700 συμβασιούχων πρότεινε ο αντιδήμαρχος του Μάνου!

Αυτές οι άκρως… νεοφιλελεύθερες προτάσεις κοινωνικής αναλγησίας ξένισαν ακόμη και τον δήμαρχο Αθηναίων, που εμμέσως τις αποδοκίμασε, αν και ο κ. Αβραντίνης αποτελεί έναν από τους κυριότερους συνεργάτες του. Αντιδράσεις σημειώθηκαν και στις τάξεις των μελών της πλειοψηφίας, που σε συνεδρίαση του συνδυασμού, η οποία έγινε την περασμένη Τρίτη, ήθελαν να τα «ψάλουν» στον αντιδήμαρχο.
Ο ίδιος, όμως, «μυρίστηκε» την επίθεση που ετοίμαζαν οι συνάδελφοί του και αποχώρησε πριν ολοκληρωθεί η σχετική συνεδρία. Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης, απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο, του είπε: «Να μην το κάνεις αυτό, Τάσο, δεν έπρεπε να στείλεις το email».
Στην επιστολή αυτή, που έχουν στη διάθεσή τους οι «Δημοτικές Παρωδίες», παρουσιάζεται ως δραματική η κατάσταση με τους υπαλλήλους (μόνιμους και έκτακτους) του δήμου.
Όπως επισημαίνει επί λέξει ο κ. Αβραντίνης:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στον δήμο, θα ήθελα να σας ενημερώσω πολύ συνοπτικά για την άποψή μου επί του θέματος: Ο ΔΑ έχει 750 μόνιμους υπαλλήλους. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει σε έλεγχο του οργανογράμματος και του όγκου εργασίας, έστω ανά διεύθυνση και τμήματα αυτής. Από τη δουλειά αυτή που προϋποθέτει λίγο χρόνο -εφόσον γίνει από ειδικούς- θα εκτιμάται ο όγκος εργασίας, θα αξιολογείται μεταξύ άλλων το βάθος της οργάνωσης του δήμου και θα εντοπίζονται τα αίτια των δυσλειτουργιών που προκύπτουν».
Σε άλλο σημείο, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών προτείνει «τη θεσμοθέτηση διαδικασιών αξιολόγησης του προσωπικού του δήμου, των υπηρεσιών και των διευθύνσεών του».
Ενδιαφέρον έχει η επισήμανσή του ότι «σήμερα δεν γνωρίζουμε πόσοι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι σε μια υπηρεσία και πόσοι πλεονάζουν».


Σχολιάστε εδώ