Στροφή των νοικοκυριών προς την ιδιωτική ασφάλιση

Συγκεκριμένα, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα για το 2010 της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις το 2011, καθώς η ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί υπό το βάρος των απαιτήσεων της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μέσα σʼ αυτό το οικονομικό κλίμα πρόκληση για την εταιρεία θα είναι ο εξορθολογισμός του χαρτοφυλακίου της, η συγκράτηση του κόστους λειτουργίας, η επικέντρωση στα κερδοφόρα προϊόντα και η εκμετάλλευση της αναμενόμενης στροφής των νοικοκυριών προς την ιδιωτική ασφάλιση λόγω της κρίσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μέσω της διάθεσης συνταξιοδοτικών προϊόντων από όλα τα δίκτυα διανομής. Η Εθνική Ασφαλιστική θα εκμεταλλευτεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που είναι η υψηλή αναγνωρισιμότητα και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και η ισχυρή κεφαλαιακή βάση του ομίλου της ΕΤΕ».

Επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής προβλέπει ότι «το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, όμως μέσα από την κρίση πιστεύουμε πως θα τεθούν οι βάσεις για την περίοδο της ανάκαμψης, κατά την οποία η εταιρεία προσδοκά να αποκτήσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη λόγω της σωστής διαχείρισης και των μεγάλων υποδομών που δημιουργούνται σε συνδυασμό με τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν στην αγορά».

Ως προς τα αποτελέσματα του 2010, ο Όμιλος της Εθνικής Ασφαλιστικής διατήρησε οργανική κερδοφορία και αμετάβλητο μερίδιο αγοράς, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν, γεγονός που τον διατηρεί στην πρωτοκαθεδρία του κλάδου και με διακριτή απόσταση από τους υπολοίπους. Τα κέρδη προ φόρων και απομείωσης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου παρουσίασαν κάμψη στα 4,7 εκατ. ευρώ το 2010 από 12,5 εκατ. ευρώ το 2009.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά από την υψηλότερη δημιουργία επάρκειας αποθεμάτων και προβλέψεων σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009 κατά ποσό 60,4 εκατ. ευρώ (42,6 εκατ. ευρώ και 17,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).


Σχολιάστε εδώ