στα ενδότερα των ομάδων

=Πέρασαν ήδη οκτώ μέρες από το προηγούμενο Σάββατο, όταν αποκάλυψε ο διπλανός ότι το συμβόλαιο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι για 1+1 και το θέμα του παραμένει ανοικτό. Έβγαλε, βέβαια, μία ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Ισπανός δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
=Ο Βαλβέρδε μπορεί να σπάσει το συμβόλαιό του επειδή επί της ουσίας του δίνεται το δικαίωμα να το πράξει αυτό. Αλλά δύσκολα θα το κάνει, διότι θέλει να φτιάξει το όνομά του και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο θεωρεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιθανότητες διάκρισης.
=Φροντίζει, πάντως, ο Ισπανός να μη δίνει αφορμές για σχόλια και επιδεικνύει επαγγελματική ευσυνειδησία. Γι’ αυτό κατάρτισε μέχρι και το πρόγραμμα της προετοιμασίας της νέας περιόδου, ώστε να στείλει μήνυμα ότι μένει εδώ και παράλληλα να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους.
=Απομένει, βέβαια, η συνάντηση των δύο πλευρών για την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους, αλλά λογικά δύσκολα θα παρουσιαστεί κάποιο απρόοπτο. Εκτός και αν ο Βαλβέρδε θελήσει να κερδίσει χρόνο για να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στις εισηγήσεις του για το ρόστερ της επόμενης περιόδου.
=Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που ενδεχομένως να αποτελέσουν αγκάθι. Όπως για παράδειγμα το θέμα του Ντουντού, για τον οποίο ο Βαλβέρδε εκφράζεται θετικά και υποστηρίζει ότι αν κάνει μαζί του προετοιμασία θα βοηθήσει σημαντικά την επόμενη περίοδο.
=Στον Ολυμπιακό, όμως, έχουν ξεγραμμένο τον Βραζιλιάνο. Πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δεν γνωρίζει ούτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα έχει ενδιαφέρον η συνάντησή τους, ενδεχομένως τη Δευτέρα το μεσημέρι.
=Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», πάντως, θέλει να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Γι’ αυτό και θα κάνει όλα τα χατίρια στον Βαλβέρδε, ώστε να τον πείσει να παραμείνει στον πάγκο και την επόμενη σεζόν.
=Ορισμένοι στο προεδρικό περιβάλλον υποστηρίζουν ότι θα τον δελεάσει και με κάποια έξτρα μπόνους για την ευρωπαϊκή διάκριση.
Ενώ παίζει το ενδεχόμενο να του προτείνει επέκταση συμβολαίου με βελτιωμένους όρους.
=Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κάνει επενδύσεις μόνο ο Μαρινάκης. Κάνουν και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι πηγαίνουν και αγοράζουν μικρομεσαίες ομάδες της Γ’ Εθνικής.
=Πρόκειται κυρίως για παράγοντες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σούπερ Λίγκα, αλλά εσχάτως δείχνουν ενδιαφέρον και για τις μικρότερες κατηγορίες. Απ’ την πλευρά της Πολιτείας υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για το Στοίχημα, αλλά ακόμα δεν μπορούν να δέσουν τα στοιχεία.
=Υπάρχει, πάντως, η σκέψη να κοπεί οριστικά ο ομφάλιος λώρος των ΠΑΕ με τα χρήματα του κράτους που δίνονται με τη μορφή χορηγιών. Σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στους παράγοντες και με την ελπίδα να οδηγηθούν σε αδιέξοδο όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για στοιχηματικούς λόγους.
=Το καλοκαίρι, πάντως, μπορεί να πραγματοποιηθούν μεταγραφές παραγόντων και στο ανώτατο επίπεδο. Να δούμε, δηλαδή, αλλαγές και στο τιμόνι ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
=Οι μεγαλομέτοχοι του Αστέρα Τρίπολης, ο Γιάννης Καϋμενάκης και ο Δημήτρης Μπάκος είναι περιζήτητοι. Τους έχουν προσεγγίσει από την ΑΕΚ, από τον Άρη, από τον Πανιώνιο, ακόμα και από τον Ηρακλή.
=Ο Μπάκος εμφανίζεται πρόθυμος και συζητάει με όσους βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του, αλλά ο Καϋμενάκης συμπεριφέρεται εντελώς αντίθετα και κλείνει τη μία πόρτα μετά την άλλη. Δύσκολα, όμως, θα διατηρήσει την ίδια στάση εάν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός του Αστέρα, ο οποίος βρίσκεται με το ένα πόδι στη Φούτμπολ Λιγκ.
=Μετέωρος παραμένει και ο Αχιλλέας Μπέος. Αν και έχει δώσει όρκο για αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό Βόλου, τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διαρροές ότι άρχισε να αναθεωρεί την απόφασή του λόγω και του δέλεαρ της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
=Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, φέρει τον Μπέο έτοιμο να εμφανίσει κάποιον δικό του άνθρωπο στο τιμόνι της ΠΑΕ κι εκείνος να μείνει… φίλαθλος! Το ξέρει, άλλωστε, καλά το έργο από την εποχή του Πανιωνίου, αλλά και την πρώτη χρονιά του στην ομάδα της Μαγνησίας.
=Ακόμα και το όνομα του Σπύρου Καλογιάννη έχει ακουστεί για την εμπλοκή του σε κάποια ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Αλλά ο Κερκυραίος εμφανίζεται αρνητικός, διότι οι εποχές είναι δύσκολες και δεν βλέπει από κάπου φως στον ορίζοντα.
=Μεγάλο ερώτημα αποτελεί είναι ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, με τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά παράλληλα αισθάνεται και τη θηλιά του υποβιβασμού.
=Το σημερινό ματς με την ΑΕΚ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Εκτός και αν η λύση δοθεί από τον Άρη, ο οποίος αγωνίζεται στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα και αν νικήσει ρίχνει τους Αρκάδες στον γκρεμό.
=Ο Γιώργος Σπανός δείχνει συνεχώς πόσο ενοχλημένος είναι από την πορεία του Ατρόμητου στο Πρωτάθλημα, αλλά και από τη συμπεριφορά αρκετών ποδοσφαιριστών. Φυσιολογικά, λοιπόν, αιωρείται στο Περιστέρι η ανησυχία για τις αποφάσεις που θα πάρει το καλοκαίρι ο επιχειρηματίας.
=Το βέβαιο είναι ότι στον Ατρόμητο δύσκολα θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν ο Γιώργος Δώνης. Ειδικά εάν η ομάδα της δυτικής όχθης κατακτήσει το Κύπελλο, ο έλληνας τεχνικός θα αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
=Το θέμα με τις κασέτες απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Προέκυψε και το θρίλερ με τους δράστες της ενέδρας που στήθηκε στον Κύρο Βασσάρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει πλέον με ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ.
=Μυστήριο υπάρχει και για το μέλλον του Πανιωνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα αλλάξει λογικά ιδιοκτήτη, αλλά μέχρι στιγμής ο Κώστας Τσακίρης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.
=Ένα σενάριο που ακούγεται έντονα φέρει ως βασικό υποψήφιο έναν επιχειρηματία από το περιβάλλον του Ισίδωρου Κούβελου. Αλλά όλοι περιμένουν την εξασφάλιση της παραμονής και την αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.
=Αν και στον Πανιώνιο δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα άλλων ομάδων, κάποιες διαφορές με πρώην και εν ενεργεία παίκτες προκαλούν ανησυχίες. Ο Γεράσιμος Βεντούρης, πάντως, διαβεβαίωσε τις προάλλες τον Τσακίρη πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
=Περιζήτητος είναι ο Μπαστία για τις μικρομεσαίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ακόμα και ο Άρης προστέθηκε στη λίστα των ενδιαφερόμενων, καθώς ο Σάκης Τσιώλης εκτιμά τον αργεντινό μέσο, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Αστέρα.


Σχολιάστε εδώ