ΠΑΣΟΚ – Ντόρα μαζί!

Λέει, δηλαδή, ο γραμματέας συνδικαλιστικών φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ότι ψήφισαν παράνομα 74 ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας, επειδή βόλευε την κυβερνητική παράταξη, παρά το γεγονός ότι το καταστατικό του συλλόγου, που άλλαξε πρόσφατα, προβλέπει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι αορίστου χρόνου. Επίσης, κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων βρέθηκαν πάνω από είκοσι ψηφοδέλτια, όλα του ενωτικού ψηφοδελτίου, που αντί σταυρού είχαν κύκλους στα νούμερα των υποψηφίων, άρα άκυρα, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, και κακώς καταμετρηθέντα. Όσο για τον εκβιασμό, σύμφωνα με την ίδια επιστολή, αφορά στη μετακίνηση από τις θέσεις τους τριών υποψηφίων «για λόγους καθαρά εκφοβισμού», με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να υποκύψει, να φύγει από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΥΒ και να ενταχθεί στο κυβερνητικό.
Η πρώτη εύλογη ερώτηση που θα έκανε κανείς είναι πώς τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και έκανε τέτοιο καπέλωμα εφόσον ήταν παρούσα εφορευτική επιτροπή και δικαστικοί αντιπρόσωποι. Και πώς είναι δυνατόν οι Νεοδημοκράτες να είναι τα χαζά παιδιά που τα έκαναν… νταντά;
Και εφόσον έχουν δίκιο και δεν αντέδρασαν καθʼ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, εφόσον έγιναν όσα καταγγέλλουν εκ των υστέρων ότι έγιναν, τότε νομιμοποιούν τον κ. Πετσάλνικο να χαρακτηρίζει την επιστολή κωμική και να καλεί τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστα Τασούλα για να του κάνει παρατηρήσεις ώστε να σοβαρευτούν…
νΜπάχαλο έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά την ενημέρωση των βουλευτών από τον υπουργό Άμυνας για την ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Δεν έφταιξε η πληροφορία ότι η συνδρομή μας κοστίζει 6 με 6,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως σε καιρό κρίσης (!), αλλά η πληροφορία του Πάνου Καμμένου, που ζήτησε να τη σχολιάσει ο υπουργός, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, το ελληνικό πολεμικό σκάφος «Λήμνος» δέχτηκε προ ημερών επίθεση στη Λιβύη που χρειάστηκε αντίμετρα για να αντιμετωπιστεί.
«Όχι, δεν εβλήθη και δεν ξέρω αν υπάρχει στέλεχος του “Λήμνος” που βλέπει “όνειρα” και επικοινωνεί και με τον “εξάδελφό του” που είστε εσείς», απάντησε ο Β. Βενιζέλος.
«Κύριε υπουργέ, δεν δουλεύει καλά το Α2 Γραφείο σας και πρέπει να τους επιπλήξετε. Εάν σας είπαν ότι είναι εξάδελφός μου κάνουν μεγάλο λάθος και πρέπει να τους απολύσετε», είπε ο Πάνος Καμμένος και κάπως έτσι άρχισαν τα ωραία:
Β. Βενιζέλος: «Τη λέξη “εξάδελφος” την είπα ειρωνικά και σας ειρωνεύομαι».
Π. Καμμένος: «Κύριε υπουργέ, συγχαρητήρια. Αφού με υποχρεώνετε θα δείτε το σήμα. Τα ίδια έλεγε και ο πρωθυπουργός για το Ίδρυμα Καντάφι. Εδώ δεν είναι Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ να βγαίνετε στο Ζάππειο και να κάνετε δηλώσεις. Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων και Επιτροπή. Θα πρέπει να αναφέρεστε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και όχι με χαρακτηρισμούς».
Β. Βενιζέλος: «Δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα σας δεν υιοθετεί αυτά που λέτε».
Π. Καμμένος: «Φαίνεται ότι το θέμα, για παράδειγμα, του κ. Καντάφι και του Ιδρύματος εσείς το υιοθετείτε. Σας είδα και γελούσατε δίπλα. Είναι, όπως με τον κ. Μίχα που προστατεύατε προχθές, ενώ τώρα έρχεται η υπόθεση στη Δικαιοσύνη και ο κ. Μίχας εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων. Εσείς τον προστατέψατε, προσωπικά. Όταν σας είπα ότι πληρώνεται από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με διαψεύσατε στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Όχι απλώς με τα ψέματα, αλλά το ΣΔΟΕ σάς τον έστειλε και πακέτο».
Β. Βενιζέλος: «Κινούμαστε σε διαφορετικά επίπεδα».
Π. Καμμένος: «Εγώ δεν παίρνω μπαταρίες “Γερμανός” για τα υποβρύχια».
Β. Βενιζέλος: «Παίρνετε για το κινητό σας τηλέφωνο ή για τον φακό σας;»
Π. Καμμένος: « Όχι. Εσείς;»
Β. Βενιζέλος: «Δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι με τα θέματα αυτά. Δεν θα κάνετε υπαινιγμούς για κανέναν».
Π. Καμμένος: «Το ξέρω ότι δεν ασχολείστε ούτε εσείς και μάλιστα για ξαδέλφους και για ασφαλίτικες πληροφορίες, που σας έρχονται από λάθος πηγές του Α2 σας».
Β. Βενιζέλος: «Σας ειρωνεύομαι, κ. Καμμένο».
Π. Καμμένος: «Και εγώ σας το επιστρέφω μαζί με την ειρωνεία του προϊσταμένου σας αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που ανέφερε τα στελέχη που είναι δίπλα σας ως αντιπαραγωγικούς. Αναζητήστε τη συγγνώμη από τις ένοπλες δυνάμεις που προΐστασθε για τον αντιπρόεδρό σας. Τις ειρωνείες σε αυτούς τους τύπους».
Β. Βενιζέλος: «Σας ειρωνεύομαι επειδή επικαλεστήκατε ένα γεγονός ανύπαρκτο και στέλεχος που σας ενημέρωσε, που είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει».
Π. Καμμένος: «Εξαφανίστηκε ο “ξάδελφος”.
Β. Βενιζέλος: «Θεωρώ ότι αυτό είναι κατασκεύασμα της φαντασίας σας».
Π. Καμμένος: «Σας ρώτησα ευγενικότατα. Αν λοιπόν θέλετε, να δούμε αν υπάρχουν και σήματα».
Β. Βενιζέλος: «Κύριε Καμμένο, δεν θα έρχεστε εδώ για να μας πείτε τι είδατε σε τηλεταινία χθες το βράδυ».
Π. Καμμένος: «Τηλεταινίες βλέπετε με τον κ. Νίκο Παπανδρέου εσείς, φαίνεται, όταν σας βγάζουν έξω από τη διαπραγμάτευση για τα ναυπηγεία».
Β. Βενιζέλος: «Να συγκρατείστε. Εδώ είναι Βουλή και ό,τι λέτε συνοδεύεται από μια ευθύνη».
Π. Καμμένος: «Σαν τον “εξάδελφό” μου, που ανακαλύψατε από το Α2 σας»…


Σχολιάστε εδώ