ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ…

Πώς θα βρει ο Σταύρος Αδαμίδης την εγγυητική είναι ένα ερώτημα, το οποίο μένει προς το παρόν αναπάντητο, καθώς οι βασικοί μέτοχοι, ο Πέτρος Παππάς και ο Νίκος Νοτιάς το ξεκαθάρισαν: «Δεν πρόκειται να βάλουμε άλλα χρήματα». Το παρελθόν, βέβαια, έχει αποδείξει ότι στην ΑΕΚ ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ» και συνεπώς δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δοθεί λύση για πολλοστή φορά από τους συγκεκριμένους μετόχους.
Το ερώτημα που καίει τους φίλους του «Δικέφαλου» αφορά στο ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Γι’ αυτό, άλλωστε, διοργανώνεται και το σημερινό συλλαλητήριο. Οι δρόμοι για την επιβίωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ είναι τρεις.
Μένουν Παππάς, Νοτιάς
Ο πρώτος δρόμος έχει οδηγούς τους νυν ενεργούς μετόχους είτε με πρόεδρο τον Σταύρο Αδαμίδη είτε με κάποιον άλλον. Με περικοπές στο μπάτζετ και προσπάθεια να χτιστεί η ομάδα από την αρχή, στηριγμένη κυρίως στην παραγωγική διαδικασία με νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ουσιαστικά μιλάμε για μια αναμόρφωση του πλάνου που ενέπνευσε όσους συμμετείχαν στην ομάδα του 2004, αλλά που πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων από την ανάγκη κατάκτησης ενός τίτλου.
Βρίσκουν επενδυτή
Ο δεύτερος δρόμος προβλέπει τη συμφωνία με κάποιον επιχειρηματία που θα βάλει λεφτά και θα διατηρήσει την ΑΕΚ σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτήν την περίπτωση το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουν συμπαίκτες του οι Παππάς και Νοτιάς ή θα αναλάβει ο νεοφερμένος μόνος του το τιμόνι. Όλοι όσοι συζήτησαν με τους διοικούντες την
ΠΑΕ και τους ιδιοκτήτες έθεσαν ως όρο και τη δική τους παραμονή, ώστε να μοιραστούν τα χρήματα που απαιτούνται για την επιβίωση της ομάδας.
Η επιστροφή Ντέμη
Ο τρίτος δρόμος, και ενδεχομένως ο πλέον ελκυστικός για μεγάλο κομμάτι των οπαδών, είναι η επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο άλλοτε «δικός τους άνθρωπος» μετατράπηκε σε κόκκινο πανί, αλλά για πολλούς φαντάζει πλέον ως ο καταλληλότερος για να ηγηθεί της προσπάθειας να αναγεννηθεί ο «Δικέφαλος» από τις στάχτες του ως άλλος φοίνικας. Η πίκρα του Ντέμη για τον τρόπο που του φέρθηκαν φίλοι και συνεργάτες είναι πρόδηλη. Αλλά ο Νικολαΐδης έχει αποδείξει πως είναι για τα δύσκολα και ότι η αγάπη του για την ΑΕΚ δεν περιορίστηκε, παρά τη μακρόχρονη απουσία του από το γήπεδο. Είναι, πάντως, η πλέον δύσκολη περίπτωση.
Το Πρωτοδικείο
Ο τέταρτος δρόμος φαντάζει ως εφιάλτης. Προβλέπει την προσφυγή στο Πρωτοδικείο, τον διορισμό διοικούσας και ενδεχομένως να προχωρήσει τότε το σχέδιο για την εταιρεία λαϊκής βάσης. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για εφιάλτη τη δεδομένη χρονική περίοδο, διότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κάποιος ότι μια διοίκηση Πρωτοδικείου θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια για την επόμενη περίοδο.
Φευγάτοι παίκτες
Ανεξάρτητα από το πώς θα ξημερώσει για την ΑΕΚ η επόμενη μέρα, το βέβαιο είναι ότι δεν θα βρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως ο Μπλάνκο και ο Σκόκο. Μπορεί να υπέγραψαν για την αδειοδότηση, αλλά και οι δύο έχουν τάσεις φυγής. Ο πρώτος, άλλωστε, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ ο δεύτερος απαίτησε τη μείωση της ρήτρας για την αποχώρησή του και φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, ακόμα και εντός Ελλάδας.


Σχολιάστε εδώ