Να διώξει με τα ΜΑΤ τους καταληψίες από το παλιό δημαρχείο!

Σε περίπτωση που ο δήμαρχος το δεχθεί, θα γίνει μακελειό, καθώς οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα ΜΑΤ του Χρήστου Παπουτσή. Και επειδή το κτίριο έχει μόνο δύο εισόδους, δεν αποκλείεται να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους από τη χρήση δακρυγόνων. Παράλληλα μπορεί να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην αίθουσα του παλιού δημοτικού συμβουλίου, την τοιχογράφηση της οποίας έκανε ο ζωγράφος Γιώργος Γουναρόπουλος, όσο και στον καλλιτεχνικό διάκοσμο άλλων χώρων του δημαρχείου, τους οποίους επιμελήθηκε ο Φώτης Κόντογλου.

Πάντως οι συμβασιούχοι, ενθαρρυμένοι από τις πρόσφατες αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαιώνει 166 συναδέλφους τους με προϋπηρεσία έως και οκτώ χρόνια, είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν δυναμικά στο ενδεχόμενο εισβολής των ΜΑΤ. Προς το παρόν ο Γ. Καμίνης τηρεί στάση αναμονής και θεωρεί αρκετά δύσκολο, λόγω του ήπιου χαρακτήρα του, να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο σε ξενοδοχείο, με τη συμμετοχή μόνο της παράταξης Καμίνη και του Γιώργου Αμυρά. Όσοι πάντως επέμεναν ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο ήταν παράνομο, καθώς έπρεπε να προηγηθεί ακυρωτική πράξη της προηγούμενης πρόσκλησης που ανέφερε ως χώρο συνεδρίασης το δημαρχείο της Αθήνας, έπεσαν έξω. Κι αυτό γιατί ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το Σώμα μπορεί να συνέλθει και σε άλλο κτίριο, που όμως πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων της πρωτεύουσας. Ως επείγουσα περίπτωση ο κ. Καμίνης μπορεί να επικαλεστεί όχι μόνο την κατάληψη του δημαρχείου, αλλά και το γεγονός ότι στον «Καλλικράτη» υπάρχει διάταξη που ορίζει ρητά ως καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού την 31η Μαρτίου.

Αυτό που ελάχιστοι κατάλαβαν είναι γιατί έπρεπε να γίνει και νέα συνεδρίαση δύο ημέρες μετά, με τον κ. Αμυρά να δίνει ξανά το «παρών». Το κλίμα στο νέο αυτό συμβούλιο ήταν εξαιρετικά χαλαρό, με τοποθετήσεις διαφόρων διαμερισματικών συμβούλων και του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων. Δηλαδή, πολύς θόρυβος για το τίποτε. Σε αυτήν τη συνεδρίαση σημειώθηκε και μια μικρή αψιμαχία μεταξύ Καμίνη και Αμυρά, με αφορμή την έγκριση του νέου προϋπολογισμού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου (ΠΟΔΑ). Η πρόεδρος του ΠΟΔΑ Άννα Φιλίνη ενημέρωσε εκτός ημερησίας διατάξεως το Σώμα για την ψήφιση του προϋπολογισμού, κάτι που προκάλεσε την «έκρηξη» του Γ. Αμυρά, που τόνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί πλήρως και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν βγαίνουν. Μεταξύ των άλλων αναβλήθηκε και το θέμα του ελέγχου των οικονομικών του δήμου, που είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης. Κάποια στιγμή, προς το τέλος της συνεδρίασης, εισήλθε στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, όπου γινόταν το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) Σ. Λάμπρου, ο οποίος με στεντόρεια φωνή αναρωτήθηκε: «Τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί δεν αφήνετε να μπουν τα σωματεία των εργαζομένων και να μιλήσει ο αντιπρόεδρος Γονέων προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία του για το τσουνάμι της συγχώνευσης των σχολείων της πόλης;»

Κατά τα άλλα, όπως είχαμε γράψει στις «Δημοτικές Παρωδίες» του προηγούμενου «Παρόν», ο προϋπολογισμός του δήμου είναι μειωμένος κατά 25% σε σχέση με εκείνον του 2010. Είναι οι συνέπειες του Μνημονίου…


Σχολιάστε εδώ