Μεγάλες προσδοκίες για το Δημοτικό Ραδιόφωνο

«Φέραμε σήμερα προς ψήφιση τον προϋπολογισμό της ΔΗΡΑΠ, προκειμένου σε δεκαπέντε μέρες να μη χρωστάει το Δημοτικό Ραδιόφωνο ούτε ευρώ σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μιχαλολιάκος και συμπλήρωσε πως εκείνο που έχει σημασία είναι ο απολογισμός, δηλαδή το τι έγινε στον δήμο ή την κάθε επιχείρηση, και όχι ο προϋπολογισμός που απλώς είναι μια πρόβλεψη του τι θα γίνει. Από την αξιωματική αντιπολίτευση τον λόγο πήρε η Ρουμπίνη Ανδρεοπούλου (σ.σ.: ο επικεφαλής του συνδυασμού απουσίαζε) που είπε ότι η παράταξή της έχει ζητήσει στοιχεία για τη ΔΗΡΑΠ, τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί. Ο δήμαρχος όμως παρενέβη λέγοντας:

«Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με τον κ. Μίχα και του έδωσα τα στοιχεία που ζήτησε. Αν δεν έχετε ενημερωθεί, έχετε πρόβλημα με τον συνδυασμό σας κι όχι με εμάς»… Στη συνέχεια ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της «Συμμαχίας» Γ. Καρδαρά, τόνισε ότι οφείλουμε να συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον του Δημοτικού Ραδιοφώνου, γι’ αυτό και πρότεινε να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα μελετήσει τα θέματα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και θα υποβάλει προτάσεις. Είπε ακόμα πως «δεν θα επιτρέψουμε υπερβολικές αποδοχές και ότι όλα τα θέματα της ραδιοφωνίας θα βγαίνουν στο φως του ήλιου και τίποτα δεν θα γίνεται… κάτω απ’ το τραπέζι».

Ο σύμβουλος του ΚΚΕ Ηλ. Σαλπέας, που έκανε δύο αξιοσημείωτες παρεμβάσεις στη συνεδρίαση, και έδειξε πως έχει πάρει… φλέβα από τον αείμνηστο πατέρα του Παναγιώτη, που τίμησε με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά επί 20 και πλέον χρόνια, συνεχάρη το Δημοτικό Ραδιόφωνο γιατί μετέδωσε απευθείας τον τελικό του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Πειραιά και δήλωσε ότι όποτε έχουν ζητήσει ενημέρωση, ποτέ δεν του την αρνήθηκε κανένας. Αξιοσημείωτη και η παρέμβαση του ανεξάρτητου Αντώνη Καλογερόγιαννη, που είπε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αρκεί να μην υπάρχουν έξοδα για… μετεωρολόγους!

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος είπε, κλείνοντας, ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ «σφιχτός» (μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι) αλλά με περιορισμό των εξόδων και διασφάλιση εσόδων, το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον ρόλο του και να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Εντύπωση πάντως έκανε ο κωδικός των εσόδων της ΔΗΡΑΠ που είναι πολλαπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης μάλιστα είπε στον δήμαρχο ότι τα έσοδα είναι εξωπραγματικά και είναι πολύ φιλόδοξος ο προϋπολογισμός στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο δήμαρχος πάντως φάνηκε πολύ σίγουρος: «Αν τα έσοδα δεν είναι ακόμα περισσότερα από αυτά, θα έχουμε… αποτύχει!».


Σχολιάστε εδώ