Κλειδί ο Καλάθης και κόντρα στη Σιένα για το 6ο

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στο 10ο Φάιναλ Φορ της ιστορίας του ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς η αρμάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέταξε έξω την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και διοργανώτρια του μεγάλου ραντεβού Μπαρτσελόνα. Στις τέσσερις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς, ο Ζοτς έβγαλε πολλούς άσους από το μανίκι του και δεν επηρεάστηκε ούτε από το γεγονός ότι ο Άλεξ Μάριτς προερχόταν από σοβαρούς τραυματισμούς και επί της ουσίας αγωνίστηκε ανέτοιμος ούτε από τον τραυματισμό του Ντρου Νίκολας στο τέταρτο ματς, αλλά ούτε και από το ότι πήρε ελάχιστη βοήθεια από τον Μιλένκο Τέπιτς. Το κρυφό χαρτί του Παναθηναϊκού στη σειρά δεν ήταν άλλο από τον Νικ Καλάθη. Ο ομογενής γκαρντ δικαίωσε για πρώτη φορά την επιμονή του Ομπράντοβιτς να στηριχθεί πάνω του κι έκανε μεγάλα παιχνίδια τόσο στην άμυνα (είτε μάρκαρε τον Ναβάρο είτε τον Ρούμπιο ή τον Λάκοβιτς) όσο και στην επίθεση.
«Έκανες τη μισή δουλειά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο σέρβος κόουτς στον Καλάθη, από τον οποίο περιμένει πολλά και στη Βαρκελώνη. Εκεί, άλλωστε, θα βρει απέναντί του έναν εξαιρετικό γκαρντ, τον Καουκένας, αλλά και τους Γιάριτς, Ζήση, Μακάλεμπ. Ο Λιθουανός και ο Σέρβος σκότωσαν τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Αμερικανός αναμένεται σαφώς βελτιωμένος.
Ειδικό ρόλο ετοιμάζει ο Ομπράντοβιτς για Σάτο και Καϊμακόγλου. Ο Κεντροαφρικανός θα βρει απέναντί του την προηγούμενη ομάδα του, ενώ ο έλληνας φόργουορντ θα κληθεί να παίξει ξύλο με τους σκληρούς ψηλούς της Σιένα.


Σχολιάστε εδώ