Η διαδηλώτρια καταγράφηκε ως… αρχηγός κόμματος

Παράλληλα συνεχίζονται οι αστοχίες του συστήματος που χρησιμοποιεί το ΕΣΡ για την καταγραφή της πολιτικής πολυφωνίας, με αποκορύφωμα την καταχώριση διαδηλώτριας ως αρχηγού πολιτικού κόμματος και την παράλληλη προσμέτρηση του χρόνου στον πολιτικό σχηματισμό.
Αναλυτικά, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που εποπτεύει την Κοινωνία της Πληροφορίας, έστειλε πριν από λίγες ημέρες έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνει πως μόνο το 60% του προϋπολογισμού του «Πανόπτη» είναι «επιλέξιμη δαπάνη». Το υπόλοιπο 40%, που αντιστοιχεί σε 470.000, δεν επιλέγεται από τον φορέα, την ίδια ώρα που ο ανάδοχος του συστήματος έχει πληρωθεί το σύνολο της δαπάνης!
Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από λίγους μήνες μέλη του ΕΣΡ προσπάθησαν να απολύσουν τον ειδικό επιστήμονα Λάμπρο Ράπτη, που είχε επισημάνει εγγράφως τις αστοχίες και τις αδυναμίες του συστήματος, οι οποίες συνεχίζονται.
Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 ο πρόεδρος του ΕΣΡ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή να τεθεί εκτός λειτουργίας το 70% της επεξεργαστικής ικανότητας του «Πανόπτη» εξαιτίας των προβλημάτων στην τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος από το UPS. Ενέργεια που, όπως εκτιμάται από ειδικούς, παροπλίζει ένα ήδη προβληματικό σύστημα.
Είναι χαρακτηριστικό το πρόβλημα που προέκυψε από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο. Το σύστημα αναγνώρισε στο πρόσωπο διαδηλώτριας που έκανε μια δήλωση 15 δευτερολέπτων τον αρχηγό μεγάλου πολιτικού κόμματος και προσμέτρησε την ομιλία στον συνολικό χρόνο του κόμματος. Είναι απλώς ένα τυχαίο περιστατικό ή εξαιτίας των δυσλειτουργιών του συστήματος αλλοιώνεται συνολικά η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας;
Παράλληλα, συνεχίζεται ο «έλεγχος» της ηγεσίας του ΕΣΡ σε όσους επισημαίνουν την ύπαρξη προβλημάτων στη λειτουργία της Αρχής. Στο στόχαστρο μπήκε η πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων Νένα Συμεωνίδου, αν και είχε αξιολογηθεί με άριστα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να υφίσταται κανένας υπηρεσιακός λόγος έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το οποίο η Νένα Συμεωνίδου αποσπάστηκε προ δεκαετίας, με τη διάταξη που επιβάλλει τη στελέχωση των ανεξάρτητων αρχών από τα υπουργεία. Στην επιστολή αυτή ο πρόεδρος του ΕΣΡ φαίνεται να ζητάει την παύση της απόσπασης. Το μυστικό είναι βέβαια ότι ο σύλλογος των υπαλλήλων είχε υποστηρίξει τον Λ. Ράπτη στην κρίσιμη, όπως φαίνεται, ιστορία του «Πανόπτη»…


Σχολιάστε εδώ