ΕΡΤ ΑΕ, όπως λέμε BBC!

Στη θέση των πέντε Γενικών Διευθύνσεων το νέο οργανόγραμμα στήνει εννέα Γενικές Διευθύνσεις, ενώ μετακινεί Διευθύνσεις και Υποδιευθύνσεις σε άλλους τομείς και συγχωνεύει επιμέρους τμήματα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι η δομή της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να ανταποκρίνεται στη νέα ψηφιακή εποχή και ως εκ τούτου αποκτά ιδιαίτερο ρόλο η Διεύθυνση Πολυμέσων, ενώ σπάει στα δύο η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης – Διαχείρισης. Σημαντική παρέμβαση γίνεται στη λειτουργία της ΕΡΤ, αφού επιχειρείται η ενοποίηση όλων των τεχνικών ειδικοτήτων σε μια νέα Γενική Διεύθυνση Λειτουργίας.

Η αύξηση ωστόσο, σχεδόν διπλασιασμός των Γενικών Διευθύνσεων, έχει άμεσο επακόλουθο την ανάγκη για περισσότερο προσωπικό. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα, η ΕΡΤ για να λειτουργήσει επαρκώς θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5.500 εργαζομένους, ενώ μετά και το κύμα συνταξιοδοτήσεων η κρατική τηλεόραση απασχολεί περίπου 3.250 μόνιμους υπαλλήλους και σε ορισμένες ειδικότητες δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τμήμα Λογιστηρίου, όπου πρόσφατα προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση έργου λογιστηρίου.
Ο διαγωνισμός αυτός προκαλεί αντιδράσεις, καθώς στην ουσία πρόκειται για μέθοδο «ενοικίασης» προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Από την πλευρά της η διοίκηση υποστηρίζει ότι επιλέχθηκε αυτή η λύση γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η μισθοδοσία των συμβασιούχων.


Σχολιάστε εδώ