Δημοτικά

// Στο ιλιγγιώδης ποσό των 924.303 ευρώ έφθασε το κόστος του portal που δημιούργησε το ΝΑΤ. Ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή, όπου επιβεβαιώθηκε η καταγγελία του, όμως σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν η σύμβαση υπεγράφη το 2008 και το έργο παραδόθηκε ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2009. Οπότε δικαιολογημένα ο νυν υπουργός δήλωσε αμέτοχος. Μάλλον τον κ. Καμμένο θα έπρεπε να είχε ρωτήσει…

// Μια και μιλάμε όμως για το ΝΑΤ, θα πρέπει να σημειώσουμε και το εξής: Στο λιμάνι του Πειραιά είναι δεμένα εδώ και τέσσερα χρόνια τα πλοία του Μάκη Αγούδημου που έχουν κατασχεθεί. Όμως στους πλειστηριασμούς που γίνονται, πρώτη προτεραιότητα με βάση τον νόμο, για να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται, έχει ο ΟΛΠ ΑΕ, στον οποίον οφείλονται τα λεγόμενα «λιμανιάτικα», δηλαδή τα τέλη χρήσης του λιμανιού. Οι υπόλοιπες οφειλές προς τα πληρώματα, το ΝΑΤ κ.λπ. θα εξοφληθούν εάν θα περισσέψουν χρήματα έπειτα από εκείνα που θα πάρει ο ΟΛΠ. Γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΝΑΤ Χρήστος Φωτίου πρότεινε στον υπουργό Γ. Διαμαντίδη –ο οποίος το αποδέχθηκε και ήδη ενεργεί– να επιδιώξει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να προηγούνται οι οφειλές προς τους ναυτικούς και τα Ταμεία και μετά προς τους υπόλοιπους.

// Ομάδες συμβουλευτικής γονέων διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού με τρεις θεματικές ενότητες: η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή (τέσσερα τμήματα των είκοσι ατόμων, διάρκειας 50 ωρών), συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας (τρία τμήματα 20 ατόμων, διάρκειας 25 ωρών) και συμβουλευτική γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες (ένα τμήμα 15 ατόμων, διάρκειας 50 ωρών). Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στο κτίριο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών, στο Πνευματικό Κέντρο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι μιάμιση ώρα.


Σχολιάστε εδώ