Δεκάδες νέα… Μνημόνια μας περιμένουν, λέει το ΚΚΕ

Παρά το γεγονός, υπογραμμίζουν στελέχη του ΚΚΕ, ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής σημειώθηκαν κάποιοι προσωρινοί συμβιβασμοί για τον Μηχανισμό και το Σύμφωνο για το Ευρώ, ο καβγάς ανάμεσα στα κράτη μέλη μαίνεται και δεν θα τερματιστεί εύκολα. Και αυτό γιατί το «πάπλωμα» είναι ο επιμερισμός της καταστροφής των κεφαλαίων που θα προκύψει από το λεγόμενο «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων ή από όποια άλλη μορφή ελεγχόμενης χρεοκοπίας επιλεγεί.
Η Αλέκα Παπαρήγα στις δηλώσεις της εμφανίζεται κάθετη, αφού εκτιμά ότι η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας είναι αναπόφευκτη. Αυτό, τονίζει, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι της χώρας είναι ότι πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να ανατρέψουν την πολιτική που ακολουθείται σήμερα, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης, γιατί διαφορετικά η ελεγχόμενη πτώχευση θα ωφελήσει τους επιχειρηματίες και θα δημιουργήσει δεκάδες Μνημόνια για τον λαό.
Κατά το ΚΚΕ ο ανταγωνισμός και οι διαφωνίες στο εσωτερικό της ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο καβγάς μεταξύ των διάφορων μερίδων των μονοπωλίων για το ποια από αυτά θα χάσουν περισσότερο ή λιγότερο, ποια κεφάλαια θα καταστραφούν και ποια θα βγουν από την οικονομική κρίση με μεγαλύτερες δυνατότητες επανόδου στην κερδοφορία.
Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει ο Περισσός, ο καβγάς στην ΕΕ μπαίνει στην άκρη όταν είναι να εξυπηρετηθούν συνολικά τα συμφέροντα των μονοπωλίων και η αύξηση της κερδοφορίας τους που περνάει μέσα από τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το τσεκούρωμα και των τελευταίων εργατικών κατακτήσεων, τις στρατιές ανέργων και τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υπογραμμίζουν στο ΚΚΕ, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ αποφάσισαν σε πλήρη σύμπνοια και ομοφωνία την κλιμάκωση του πολέμου στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μέσα από την καθιέρωση του Συμφώνου για το Ευρώ και του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης. Για τις κυβερνήσεις, λένε, των χωρών μελών της ΕΕ τα παραπάνω αντιλαϊκά μέτρα αποτελούν μονόδρομο προκειμένου να ξαναμπούν τα μονοπώλια που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση σε τροχιά κερδοσκοπίας με καλύτερους όρους.
Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, καταλήγουν, οι λαοί της ΕΕ έχουν τον δικό τους μονόδρομο προκειμένου να αντιπαλέψουν τα βάρβαρα μέτρα για να μην πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση και το χρέος για τα οποία δεν έχουν καμία ευθύνη. Πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές προς όφελός τους μέσα από τον δρόμο της λαϊκής οργάνωσης και αντεπίθεσης στο εθνικό πεδίο, της λαϊκής συμμαχίας και πάλης, με στόχο όχι μόνο την ανατροπή της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής αλλά εν τέλει την ανατροπή της ίδιας της εξουσίας των μονοπωλίων. «Μόνο σε μια λαϊκή οικονομία και εξουσία μπορούν οι λαοί να απαλλαχθούν από την εκμετάλλευση και να γίνουν κύριοι του πλούτου που παράγουν» είναι η πρόταση που απευθύνει στους εργαζόμενους το ΚΚΕ.
Στο μεταξύ, παράλληλα με τη μαζική πολιτική δράση, το ΚΚΕ πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο συνδιασκέψεις σε όλες τις μεγάλες οργανώσεις του, όπου εκλέγονται νέα καθοδηγητικά όργανα, εξετάζεται σε βάθος η πορεία κάθε οργάνωσης και προγραμματίζονται τα νέα καθήκοντα.


Σχολιάστε εδώ