Αφίσες, μοντέλα και διαγραφές

Δεν περιμέναμε όμως να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τόσο σύντομα… Στις αρχές της εβδομάδας προέκυψε θέμα με ένα πάρτι που είχε προγραμματίσει για την πρωταπριλιά η ΔΑΠ ΤΕΙ Χανίων. Συγκεκριμένα η τοπική ΔΑΠ ΤΕΙ κυκλοφόρησε αφίσα με πολλά υποσχόμενα, γνωστά, ημίγυμνα μοντέλα τα οποία θα βρίσκονταν στο πάρτι της. Η αφίσα έγινε θέμα στα Χανιά και το «σήκωσαν» πανελλαδικά πρώην γαλάζιοι που έχουν προσχωρήσει στη ΔΗΣΥ. Με το που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η αφίσα και το έμαθαν στη Λυκούργου, αντέδρασαν αμέσως. Έψαξαν τα πραγματικά γεγονότα, τα επιβεβαίωσαν και απαίτησαν ματαίωση της εκδήλωσης, ανάκληση της αφίσας και παραιτήσεις των υπευθύνων! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ έχουν δώσει εντολή να ξεκόψουν οι σχολές από πρακτικές του παρελθόντος (συνεχή πάρτι, προκλητικές αφίσες χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, προώθηση νυχτερινών μαγαζιών, εκδρομές κ.λπ.).
Η αντίδραση της Λυκούργου έπεσε σαν κεραυνός στα Χανιά, που προχώρησαν σε ανακοίνωση «συγγνώμης» και ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ το αρμόδιο για την υπόθεση στέλεχος «παραιτήθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες. Το μήνυμα της κεντρικής διοίκησης προς όλες τις κατά τόπους ΔΑΠ είναι σαφές: «Αλλάζουμε νοοτροπία» και το εννοούμε! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, προκειμένου να μην υπάρξουν αντίστοιχα παραδείγματα στο μέλλον, αλλά και για να διασφαλιστεί ενιαία εικόνα της ΔΑΠ πανελλαδικά, θα υπάρχει κεντρικός συντονισμός όλων των αφισών, φυλλαδίων και εκδηλώσεων από τη Λυκούργου. Εμείς θα αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει συνεπής στάση της ΔΑΠ τους επόμενους μήνες, αν θα αφορά και μεγάλες σχολές (καθώς στο παρελθόν συνέβη το αντίθετο…) και αν θα συνεχιστεί αυτή η πορεία και μετά τις φοιτητικές εκλογές.

Για την υφαλοκρηπίδα
Ανακοίνωση εξέδωσε η
ΟΝΝΕΔ, από τον τομέα Εξωτερικών και Άμυνας, για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος. Στην ανακοίνωση οι ΟΝΝΕΔίτες καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι απέναντι στην τουρκική μεθοδικότητα αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων η χώρα αντιτάσσει δηλώσεις και ατολμία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κείμενο αναρωτιούνται αν πλέον «για να πλεύσει κανείς ή να διεξάγει έρευνες εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα πρέπει πρώτα να λάβει άδεια από… τον κ. Νταβούτογλου»! Φαίνεται ότι στην ΟΝΝΕΔ ακολουθούν με συνέπεια τους τελευταίους μήνες μια ευαίσθητη στάση σε εθνικά θέματα.
Γαλάζιοι μαθητές
και σχολεία
Με διοργανωτή τη Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (ΜΑΚΙ), το μαθητικό τμήμα της ΟΝΝΕΔ, η γαλάζια νεολαία επιλέγει μια ακριτική περιοχή για να πραγματοποιήσει δημόσια παρέμβαση για τα επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τις αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό που επιβάλλει το τπουργείο Παιδείας, έχοντας ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα και τις παρενέργειες που αυτές θα δημιουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες. Οι ΟΝΝΕΔίτες πιστεύουν ότι ακριτικές περιοχές, όπως η Φλώρινα, πρέπει να τυγχάνουν αυξημένης προσοχής από την Πολιτεία λόγω των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τους γαλάζιους, δεν εφαρμόζεται, καθώς μόνο στην περιοχή της Φλώρινας συγχωνεύονται 23 από τα 77 Νηπιαγωγεία, 30 από τα 75 Δημοτικά και 4 ακόμα Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ το συνολικό ποσοστό συγχωνεύσεων στον νομό αγγίζει το 40%. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές, στελέχη της ΟΝΝΕΔ αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Φλώρινας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, απ’ όσα θυμόμαστε, είναι η πρώτη εκδήλωση της ΜΑΚΙ έπειτα από πολλά χρόνια. Παράλληλα επισημαίνουμε ότι η επιλογή ακριτικής πόλης για κεντρική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ φαίνεται ότι αποτελεί ξεκάθαρη κεντρική επιλογή αποκέντρωσης της δράσης, καθώς η Φλώρινα ακολουθεί τη Ρόδο, τη Βέροια κ.λπ., ενώ ακούμε ότι σειρά έχουν και άλλες πόλεις της επαρχίας.

Επιστολή σε Διαμαντοπούλου
Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ, έστω και καθυστερημένα, παρενέβη κεντρικά στο σημαντικό ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ. Ο γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ Γρηγόρης Αντωνάκης, με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, περιγράφει τα υπαρκτά προβλήματα, επαναλαμβάνει τις γνωστές προτάσεις της παράταξής του και σημειώνει ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οριστικά. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι η επιστολή βρίσκεται μάλλον ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις. Ήδη πολλοί πράσινοι σημειώνουν ότι τα προωθούμενα διατάγματα περί επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν λύνουν τα προβλήματα και οι επαγγελματικοί φορείς τονίζουν το ίδιο. Το ΚΚΕ φέρνει συνεχώς το θέμα στη Βουλή και το υπουργείο Παιδείας μάλλον προωθεί το θέμα προς οριστική λύση μέσω του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Οπότε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα αυτά, φαίνεται ότι κάνει απλώς συνδικαλισμό.

***

Κοινοβούλιο Νέων στην Αθήνα

Με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Δημοκρατία 2.0, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε», η 66η Διεθνής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΥP) συγκεντρώνει 220 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές, από 1η έως 10η Απριλίου στην Αθήνα και το Λουτράκι, για να συζητήσουν τις λύσεις των μεγαλύτερων σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Οι νέοι συμμετέχοντες, ηλικίας 16 έως 19 ετών, θα εστιάσουν σε ορισμένα από τα πιο λεπτά ζητήματα που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα επί του παρόντος, όπως το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο, η εξισορρόπηση μεταξύ της ψηφιακής πρόσβασης και της ανάγκης για προστασία των προσωπικών δεδομένων κ.ά. Ποιο θα ήταν καλύτερο μέρος για να συζητήσουν αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα νέοι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, από την Αθήνα; Η εκδήλωση ξεκινά στο Λουτράκι με ένα σαββατοκύριακο δραστηριοτήτων γνωριμίας (teambuilding). Κατόπιν οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε δεκαπέντε επιτροπές, θα συζητήσουν τα θέματα που τους αντιστοιχούν και θα καταλήξουν σε ψηφίσματα, πάνω στα οποία θα διεξαχθεί διάλογος και ψηφοφορία, σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι διήμερες εργασίες της Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Απριλίου, θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. Στις 7 Απριλίου οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν επίσης στο EuroConcert, μια εκδήλωση που σκοπό έχει να προβληθούν οι διαφορετικές μουσικές παραδόσεις ανά την Ευρώπη. Από επισήμους αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ευρωπαίος Επίτροπος Janez Potocnik, θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια στις 8 Απριλίου, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek και ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Thorbjorn Jagland έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους τη Σύνοδο και θα λάβουν τα ψηφίσματα των επιτροπών.

***

Συνδικαλιστική απόλυση
Την απόλυση του Θοδωρή Χαρού, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, καταγγέλλει η κομμουνιστική νεολαία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το στέλεχος της ΚΝΕ απολύθηκε από εταιρεία του ομίλου Altec προκειμένου να τιμωρηθεί και να σταματήσει τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς μέσα από το κλαδικό σωματείο προσπαθούσε να οργανώσει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους του. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΚΝΕ δεν «καταλαβαίνει» από τέτοιες πρακτικές. Γι’ αυτό στηρίζει το στέλεχος της, καλεί σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και απευθύνεται στους εργαζόμενους ώστε να απαντήσουν αγωνιστικά, να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση και να αντιμετωπίσουν την επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου.

Κόκκινες συγκρούσεις
Οι συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΣ (ΚΝΕ-ΠΚΣ) και μελών των ΕΑΑΚ, με τη συνδρομή ανά περίπτωση και αναρχοαυτόνομων ομάδων, σε διάφορες σχολές, συνεχίζονται. Το ΜΑΣ μάλιστα εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, όπου μιλά για οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των μελών του και αντικομμουνιστικού αγώνα από τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Στο περιθώριο αυτών των εξελίξεων είχαμε και μια κόντρα της ΚΝΕ με τον καθηγητή του Παντείου Γιώργο Ρούση, ο οποίος δημοσίευσε στην «Ελευθεροτυπία» άρθρο για μέλλον του φοιτητικού κινήματος. Ο κ. Ρούσης θεωρεί ότι η ΚΝΕ, με τις αποφάσεις της για το ΜΑΣ, οδηγεί το φοιτητικό κίνημα σε διάσπαση και ότι στόχος της είναι η συγκρότηση παραταξιακών φοιτητικών συλλόγων και, κυρίως, παραταξιακών πανελλήνιων οργάνων των φοιτητών. Η ΚΝΕ αντεπιτίθεται στον καθηγητή και τον κατηγορεί (ανάμεσα στα άλλα…) για οπορτουνισμό και διαστρέβλωση των θέσεων και των προσπαθειών της. Θεωρεί ότι η ΕΦΕΕ και η ΕΣΕΕ έχουν τελειώσει οριστικά, ενώ οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι και ΔΣ δεν υπάρχουν, ή δεν μπορούν να λειτουργήσουν, και καλεί σε ανασυγκρότηση από τη βάση. Δηλαδή προτείνει οι φοιτητές να αναλάβουν να δημιουργήσουν εκ νέου όλες τις δομές του φοιτητικού κινήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η διαμάχη έχει ιστορία: Ο Γιώργος Ρούσης προέρχεται από τις τάξεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες τους καταγγέλλει συνεχώς. Το 2008, τις ημέρες του Συνεδρίου του ΚΚΕ, διαφώνησε δημόσια και άσκησε σκληρή κριτική για σταλινική στροφή του κόμματος και σεχταριστική τακτική. Οι θέσεις του αυτές έγιναν αντικείμενο έντονης κριτικής κατά τον προσυνεδριακό διάλογο από μέλη του ΚΚΕ. Επίσης ο κ. Ρούσης άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ αντιμετώπισε τις νεανικές ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 σε ολόκληρη τη χώρα.

***

Κόντρα ΠΑΣΠ
– Διαμαντοπούλου
Σας γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την ΠΑΣΠ Νομικής και τη «δικαίωση» των θέσεών της από το υπουργείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλλον ανησύχησαν κάποιοι σύντροφοί τους από την επιτυχία ή βρήκαν το θέμα ως ευκαιρία αντιπαράθεσης με το υπουργείο. Γι’ αυτό εκδόθηκε ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ για τα συγγράμματα, όπου υιοθετεί τη θέση της ΠΑΣΠ Νομικής και τη γενικεύει. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά με την ίδια αφορμή η ΠΑΣΠ ΑΕΙ απευθύνει δημόσια επιστολή στην Άννα Διαμαντοπούλου, όπου θίγει το θέμα της διακοπής διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές από τους εκδοτικούς οίκους, λόγω χρεών του υπουργείου. Επίσης αναφέρεται στην ελλιπή χρηματοδότηση, την περικοπή των συγγραμμάτων, την απόλυση συμβασιούχων, την ανοχή στα καταγγελλόμενα φαινόμενα ανομίας και διαφθοράς από μέλη ΔΕΠ. Ζητά εξάλλου από το υπουργείο Παιδείας και τις διοικήσεις των ΑΕΙ να συντονιστούν επιτέλους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, διότι δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο την κατάσταση! Και αυτό, ακούμε, είναι προειδοποίηση…

Επιθέσεις
Ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει στους πράσινους παράγοντες τα συνεχή δημοσιεύματα του blog fimotro, μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, που αφορούν πρώην στελέχη της ΠΑΣΠ, γνωστούς «φοιτητοπατέρες». Χωρίς να τους κατονομάζει, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τους, το γνωστό blog καταγγέλλει διάφορους πρώην μεγαλοΠΑΣΠίτες για ανώνυμες επιθέσεις μέσω ιστολογίων σε πολιτικούς αντιπάλους (εκτός αλλά και εντός κόμματος), για εκβιασμούς, για παρασιτισμό σε βουλευτικά και μη γραφεία και άλλα πολλά. Κανείς πράσινος μέχρι στιγμής δεν έχει καταλάβει τον στόχο των καταγγελιών, ούτε το ακριβές περιεχόμενο. Απ’ όσα αναφέρονται προκύπτει ότι καταγγελλόμενος είναι ένας κύκλος στελεχών που προέρχεται από την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ. Κάποιοι νεώτεροι ΠΑΣΠίτες της ΑΣΟΕΕ ερμηνεύουν αυτές τις επιθέσεις ως προερχόμενες από συγκεκριμένους εσωκομματικούς κύκλους, και μάλιστα κυβερνητικούς, που έχουν στοχοποιήσει την παράταξη τους τελευταίους μήνες…

Εθνοπάθεια!
Με τον ειρωνικό τίτλο «3η γιορτή ”Patria”… με εθνοπάθεια», που παραπέμπει στην εχθροπάθεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ομώνυμο περιοδικό διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ σε πολυχώρο στο Σύνταγμα στις 10 Απριλίου. Το περιοδικό «Patria» εκδίδεται από το γνωστό νεαρό στέλεχος του «πατριωτικού χώρου» Δημήτρη Παπαγεωργίου, που έχει εκλεκτικές συγγένειες με τον χώρο της νεολαίας του ΛΑΟΣ. Στο φεστιβάλ περιλαμβάνεται εκδήλωση με τίτλο «Νεολαία και πολιτικός λόγος», όπου ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Παναγιωτακόπουλος (πρόεδρος ΝΕΟΣ), Ηλίας Σπύρου (π. πρόεδρος Δράσις – ΚΕΣ), Έφη Σέλλιου (αντιπρόεδρος Ομόνοιας) και Κώστας Χατζής, πρώην υποψήφιος πρόεδρος ΟΝΝΕΔ! Αυτό το τελευταίο προκαλεί ιδιαίτερο (γαλάζιο) ενδιαφέρον, καθώς ο Κώστας Χατζής, όπως σας γράψαμε, τον τελευταίο καιρό κάνει συνεχείς παρεμβάσεις με συγκεκριμένη θεματολογία. Στο ίδιο φεστιβάλ είδαμε επίσης ότι συμμετέχει και γνωστή τομεάρχης της Βʼ Αθήνας της ΝΔ, του ίδιου πολιτικού «μήκους κύματος». Τέλος σημειώνουμε ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται συζήτηση με θέμα «Ανωνυμία των bloggers και χτίσιμο δομών αντίστασης στο διαδίκτυο», όπου θα μιλήσουν εκπρόσωποι από γνωστά ιστολόγια και θα γίνουν και εργαστήρια ψηφιακών δράσεων…

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Ρελάνς για Πληροφορική
Τον καθηγητή κ. Παπαδημητρίου, του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, τον έχουν σε υπόληψη στο ΠΑΣΟΚ. Ο κύριος καθηγητής λοιπόν κατηγορεί δημόσια το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του μαθήματος της Πληροφορικής στο Λύκειο. Λέει ότι «φέρνει την Ελλάδα πίσω» και άλλα τέτοια αιχμηρά. Ακούει το Μαρούσι;
Ενδιαφέρον άρθρο
Τρεις από τους νεώτερους βουλευτές του Κινήματος (Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος) δημοσίευσαν άρθρο με τίτλο «Η χαμένη γενιά της μεταπολίτευσης». Σημειώνουμε ότι οι τρεις ανήκουν στους «συνήθεις υπόπτους» ελέγχου των κυβερνητικών επιλογών μέσα στη Βουλή. Στο άρθρο τους, πέρα από τα γενικά και επίκαιρα θέματα, ζητούν εν ολίγοις να αποχωρήσει από τις θέσεις ευθύνης η γενιά του Πολυτεχνείου και να αναλάβουν οι νεώτεροι, διότι ειδάλλως θα χάσουμε το στοίχημα! Πολύ ενδιαφέρον!
Διαδικτυακά θύματα
Οι κεντρικές ιστοσελίδες της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ ήταν απροσπέλαστες για μία σχεδόν ημέρα μεσοβδόμαδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν θύματα διαδικτυακής επίθεσης από χάκερ που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις πρακτικές τους στα πανεπιστήμια και «γιατί έτσι»!
Περσινά ξινά σταφύλια
Κάποια θυγατρική της Siemens έδινε χορηγία σε παρατάξεις για να τυπώσουν αφίσες για πάρτι και εκδρομές και έγινε θέμα! Εμείς πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερα να ψάξουμε τις σχέσεις καθηγητών Ιατρικής (και πρυτανικών αρχών), παρατάξεων και εταιρειών. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε πολλά, αν τα καταφέρουμε…
Παρασκήνιο
Πολλά θέματα, πολιτικά αλλά κυρίως εσωκομματικά, έχει η κόντρα στο παρασκήνιο μεταξύ ΠΑΣΠ ΑΕΙ και υπουργείου Παιδείας. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές προσωπικές διαμάχες μεταξύ στελεχών της
ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και νεαρών συνεργατών της Άννας Διαμαντοπούλου. Και σε αυτές αναζητούνται διάφορα προβλήματα και δημοσιεύματα…
Συνεδρίαση
Η συνεδρίαση της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που έχει καταντήσει σίριαλ πλέον, θα πραγματοποιηθεί είτε στις 10 είτε στις 16 Απρίλη. Άντε να δούμε…
Διεθνή
Συνάντηση με εκπροσώπους των Παλαιστινίων και παλαιστινιακών οργανώσεων νέων είχε ο Κώστας Πανταζής την Πέμπτη. Οι προτάσεις που έγιναν φάνηκαν ενδιαφέρουσες και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να φέρει το θέμα στο συνέδριο του ECOSY. Θα πείσουν τους ευρωπαίους συντρόφους τους να συζητήσουν το θέμα;
Προώθηση
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας φαίνεται να δουλεύει διαδικτυακά ως γραφείο Τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά. Δεν είναι σπάνιο να προβάλλεται το κομματικό έργο από τις οργανώσεις νεολαίας. Αυτό που σπανίζει είναι να προβάλλεται από επίσημη περιφερειακή οργάνωση της νεολαίας μόνο ένας βουλευτής του νομού. Και μάλιστα όταν δεν είναι νέος, αλλά και τα θέματα με τα οποία ασχολείται δεν είναι θέματα νεολαίας…
Ισορροπίες
Δυσκολεύονται αρκετές τοπικές οργανώσεις της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (όπου υπάρχουν…) να «περάσουν» στις τοπικές κοινωνίες τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση της Νεολαίας
ΠΑΣΟΚ Ευβοίας, η οποία αποτελεί μνημείο άσκησης ισορροπιών, εστιάζοντας στην καθιέρωση νέων μαθημάτων!
Απορία
Αληθεύει ότι γνωστός αγωνιστής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό, θα συμμετέχει στο Άρμα Πολιτών;
Ικανοποίηση
Στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας μια πρωτοβουλία που άξιζε τον κόπο. Κυκλοφόρησαν ημερολόγιο για να ενισχύσουν τον γνωστό σύλλογο ΦΛΟΓΑ. Κατάφεραν, έστω και με μικρή καθυστέρηση, να συγκεντρώσουν τα χρήματα που επιθυμούσαν να δωρίσουν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πρωτοβουλία τους συμμετείχαν και νέοι της αρκαδικής γης με άλλους ιδεολογικούς προσανατολισμούς…
Θεσμός προσφοράς
Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στον Βόλο εθελοντική αιμοδοσία για έκτη χρονιά. Η προσφορά ζωής των πράσινων φοιτητών έχει εξελιχθεί σε θεσμό και γνωρίζει την αποδοχή.
Επιλεκτικές ευαισθησίες
Λάβαμε από κάποιες Τοπικές της πράσινης νεολαίας πρόσκληση συμμετοχής στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα. Δεν είδαμε αντίστοιχη κινητοποίηση για το νομοσχέδιο για τα στερεά απόβλητα. Γιατί άραγε;
Κόντρες
Οι εσωκομματικές διαμάχες στην ΠΑΣΠ Πάτρας συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τελευταία επεισόδια της διαμάχης υπήρξαν τραυματίες ενώ χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και… δρεπάνια! Πολλές οι αιτίες, κυρίως παραταξιακές, και δεν φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα…
Επίθεση
Στον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη επιτίθενται οι νομαρχιακές επιτροπές Αʼ Αθήνας της ΟΝΝΕΔ, μέσω του Τομέα Λεκανοπεδίου που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα των συμβασιούχων. Λένε διάφορα στην ανακοίνωση, αλλά δεν καταλάβαμε γιατί αυτό είναι θέμα νεολαίας. Φαίνεται ότι η πίεση των συμβασιούχων στις Τοπικές είναι έντονη…
Αναβολή
Γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα για τη νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά τελικά στράβωσε… Λόγω της απεργίας των ΜΜΕ, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή, οπότε ανέβαλε και η ΟΝΝΕΔ τη δική της ημερίδα. Κρίμα, γιατί είχαν ρίξει δουλειά και είχαν κάνει καλή προετοιμασία, ακούμε…
Πρωτότυπο
Μαθαίνουμε ότι στα μέσα Απρίλη η ΟΝΝΕΔ θα διοργανώσει εκδήλωση στο Κιλκίς για τις γενοκτονίες και τα θύματα των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Δεν μας έχουν συνηθίσει οι γαλάζιοι σε τέτοιες ευαισθησίες! Δεν είναι τυχαίο ότι στο Κιλκίς και στη Μακεδονία γενικότερα είναι έντονο το ποντιακό στοιχείο. Και η ΟΝΝΕΔ δεν θυμόμαστε να έχει κάνει τέτοια εκδήλωση τα τελευταία 10-15 χρόνια, τουλάχιστον. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις λεπτομέρειες!
Κινητικότητα
Ο χώρος της μουσουλμανικής μειονότητας υποτίθεται ότι είναι «χαμένος» για τη ΝΔ, μετά την εκλογή Σαμαρά – αυτό τουλάχιστον λένε διάφοροι αναλυτές και τονίζουν ότι ο χώρος στηρίζει κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΣΥΜ, πλέον. Στην ΟΝΝΕΔ όμως δεν το πιστεύουν και δείχνουν μια κινητικότητα στους νεαρούς μουσουλμάνους, που μας λένε ότι θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.
Ταμειακές δυσκολίες
Η μάχη της φωτοτυπίας καλά κρατεί. Η οικονομική στενότητα της Λυκούργου και της Συγγρού οδηγεί σε δραματικό περιορισμό των υλικών πόρων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Και οι φοιτητικές εκλογές είναι μπροστά μας…
Περί τηλεφώνων
Για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον στη δράση τους για την Ώρα της Γης, που σας γράψαμε την περασμένη εβδομάδα, οι ΟΝΝΕΔίτες «μοίρασαν» παραπολιτικό με τίτλο «Γιατί κλείνει το κινητό του ο Παπαμιμίκος;». Υποτίθεται ότι αυτό έκανε ο ίδιος και δεκάδες άλλα μέλη το προηγούμενο Σάββατο, για μία ώρα. Μην τους πιστεύετε, είναι εξαρτημένοι από τα κινητά τους!
Μαθητικά
Αυξάνονται οι πυρήνες της ΜΑΚΙ σε όλη την Ελλάδα, με τελευταίο παράδειγμα τη Ζάκυνθο. Παρότι στη Λυκούργου δεν πίστευαν αρχικά ότι έχει μέλλον το Μαθητικό της ΟΝΝΕΔ, φαίνεται ότι η ΜΑΚΙ τούς διαψεύδει και γίνεται δουλειά, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά.
Σύγχυση
«Πηγαινοέρχεται», μαθαίνουμε, ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταξύ Ινστιτούτου Νεολαίας και ΓΓΝΓ. Σας θυμίζουμε ότι αρχικά το ΙΝ θα ήταν ο «βραχίονας» της ΓΓΝΓ για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τώρα που ανήκουν σε διαφορετικά υπουργεία, αρχίζουν τα προβλήματα και οι κόντρες…
Παλιά
Μάχες οπισθοφυλακής φαίνεται ότι δίνουν πια λίγοι «ρομαντικοί» των φοιτητικών παρατάξεων όλων των χρωμάτων, που θέλουν να προασπίσουν την ανεξαρτησία τους απέναντι στη νεολαία και στο κόμμα τους. Πέρασαν αυτές οι εποχές, φίλτατοι…

***


Σχολιάστε εδώ