άλλα παραπολιτικά

Τελικά, με τίποτα δεν λένε να… ηρεμήσουν αυτές οι περίφημες αγορές. Ήρθε, βλέπετε, και αυτή η νέα υποβάθμιση και τώρα δεν… ηρεμεί ούτε η κυβέρνηση.
Άστε που τα φαρμακεία δεν χορηγούν ηρεμιστικά, χωρίς συνταγή. Και η… συνταγή του ΔΝΤ απαιτεί ειδική… εκτέλεση!

***

• ΩΣ έμμεση προτροπή για ανασχηματισμό θεωρήθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Δ. Κρεμαστινού. Σε ερώτηση σχετικά με τις γκρίνιες βουλευτών περί αλαζονείας των υπουργών ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δηλαδή ο Χ υπουργός –γιατί δεν είναι όλοι, ασφαλώς– δεν σέβεται τι θα πει βουλευτής και δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει, αυτό είναι πρόβλημα δικό του και πρόβλημα του πρωθυπουργού, ενδεχομένως, για να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

• ΣΕ νέους τομείς επεκτείνει τις δραστηριότητές του ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στην προμήθεια πλοίου που είναι εξοπλισμένο με γεωτρύπανα ειδικά για την εξόρυξη υδρογονάνθρακων. Κι αυτό εν αναμονή της προκήρυξης από την κυβέρνηση διαγωνισμού για την αναζήτηση κοιτασμάτων στο Αιγαίο ή το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι αυτής της κατηγορίας πλοία διαθέτουν ακόμη δύο εφοπλιστές, οι κ. Θοδ. Αγγελόπουλος και Οικονόμου.

***

Ποιος Χάρι Πότερ… Μπροστά στην κυβέρνησή μας είναι απλή… οδοντόκρεμα. Μετά τα… 50 δισ. ευρώ που θα εισπράξουμε από την πώληση – αξιοποίηση δημοσίων ακινήτων και από τις αποκρατικοποιήσεις, θα πάρουμε κι άλλα 35 δισ. από… 700.000 εξοχικά που ΘΑ κατασκευάσουμε και ΘΑ πουλήσουμε σε ξένους!
Ναι, ναι, μη γελάτε… Δεν είναι για παραμύθι… Ούτε για γέλια. Το είχε αποκλειστικό κύριο θέμα την περασμένη Κυριακή το «Βήμα».
Λεφτά με ουρά. Μόνο που λέξη δεν είπαν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι που ξεφούρνισαν αυτήν τη φαεινή ιδέα πώς είναι τόσο σίγουροι ότι υπάρχουν 700.000 ξένοι που δεν βλέπουν την ώρα να έρθουν να αγοράσουν εξοχικά 100 τ.μ. στην Ελλάδα. Όταν, όπως συμπτωματικά έγραφε την ίδια μέρα η «Καθημερινή» σε τεκμηριωμένο ρεπορτάζ της, «οι ξένοι δεν επιλέγουν πλέον αγορά εξοχικών στην Ελλάδα, ούτε καν σε προνομιούχες περιοχές»!
Έχουμε την αίσθηση ότι για άλλη μια φορά μας δουλεύουν…

***

ΠΕΡΙΕΡΓΗ… αντίληψη φαίνεται να έχει ο Γ. Παπανδρέου για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Προχθές στη Βουλή κλήθηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τη στάση της χώρας μας στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Καστελλόριζο ή θα υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας… Αν η βραχονησίδα παραμένει ελληνική ή στην περίπτωσή της έχουμε «νέα Ύμια»… Ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού; Ότι… κακώς τίθενται τέτοια ζητήματα στη Βουλή, γιατί έτσι δίνονται επιχειρήματα στην Τουρκία! Με το ίδιο σκεπτικό, δεν πρέπει δηλαδή να συζητάμε για το Κυπριακό, τα Σκόπια κ.ά. Ενάμιση χρόνο μετά την αναρρίχηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο «στρουθοκαμηλισμός» αποτελεί τη βασική φιλοσοφία της εξωτερικής πολιτικής του.

***

Νταντά θα κάνει ο Παπανδρέου τους οίκους αξιολόγησης για τη νέα υποβάθμιση που μας έκαναν. Που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ανάσα που μας έδωσε η ΕΕ. Στο ίδιο μοτίβο και ο Επίτροπος, ο «κύριος κουράγιο».
Καλά, πλάκα μας κάνουν; Αν εκεί στις Βρυξέλλες νιώθουν ισχυροί και ότι μπορούν να τα βάλουν μ’ αυτά τα «μαγαζιά» των κερδοσκόπων, ας αφήσουν τα λόγια και να προχωρήσουν σε μέτρα.
Όσο για μας, αν έχουμε κότσια υπάρχει, κύριε πρωθυπουργέ, η οδός που έδειξε η Ισπανία. Κοπανήστε μηνύσεις σ’ όλους αυτούς τους μαυραγορίτες.

***

ΜΕ… γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται, όπως μαθαίνουμε, οι υποψήφιοι για τους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας. Σε πολλές περιοχές της επικράτειας εμφανίζονται κομματικά και μη στελέχη που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Ορισμένοι εξ αυτών συνωστίζονται σε πολιτικά γραφεία στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν στήριξη και να καταφέρουν να πάρουν το «πράσινο φως». Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι ακόμη πιο προχωρημένοι, οι οποίοι εμφανίζονται απολύτως σίγουροι, ισχυριζόμενοι ότι έχουν πάρει το «οκέι» από την ηγεσία του κόμματος, με αποκορύφωμα μερικούς που λένε ότι τους ζήτησε ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς να είναι υποψήφιοι! Επειδή η υπόθεση τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, από τη Λ. Συγγρού διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση και με κανένα.

***

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ενός… ασυνήθιστου δέματος έγιναν μέσα στην εβδομάδα αρκετοί βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν στις θυρίδες τους στη Βουλή έναν φάκελο ο οποίος περιείχε ένα DVD, με μια φωτογραφία του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στο εξώφυλλο. Πάνω στη φωτογραφία υπήρχε ο χαρακτηρισμός… «killer». Παραμένει άγνωστο ποιος ήταν ο αποστολέας, αλλά και ποιο ήταν το περιεχόμενο του DVD. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, ο κ. Μαρινάκης όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του δέματος, επικοινώνησε με βουλευτές, και ένας απʼ αυτούς φρόντισε να του το στείλει την ίδια ημέρα στο γραφείο του.

***

Βιάστηκε ο πρωθυπουργός να δηλώσει, την 31η Μαρτίου, ότι είναι αισιόδοξα τα πράγματα. Ευτυχώς κάποιοι του υπενθύμισαν ότι η επόμενη ημέρα ήταν… Πρωταπριλιά!

***

Είπε ο Μ. Ανδρουλάκης στον Ν. Χατζηνικολάου ότι αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση γιατί θα ήταν σαν να συμμετείχε σε έργο, του οποίου αγνοούσε το σενάριο, το κάστινγκ και τη σκηνοθεσία! Και ο… Βούρος, βρε Μίμη, τι να πει; Μεταξύ μας, πάντως, μάλλον για το θέατρο του παραλόγου πρόκειται… (Κι εμείς, στο ίδιο… έργο θεατές)

***

Για τα αποκαΐδια, ρε παιδιά… Ρουσφέτι για δύο μεγάλους ομίλους που δραστηριοποιούνταν ΚΑΙ στην ενέργεια ήταν, σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ξέρουν να διαβάζουν καλά πίσω από τις γραμμές, ρύθμιση που μπήκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή. Και αφορούσε τα αποκαΐδια από την ανακύκλωση σκουπιδιών, ότι μπορούν να εξάγονται ως καύσιμο… Και να παίρνουν επιδότηση…
Είναι που θα σκότωναν τη διαπλοκή και τη διαφθορά…

***

ΑΝ μη τι άλλο, οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ έχουν… αίσθηση του χιούμορ. Άλλως δεν εξηγείται το γεγονός ότι σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε προ ημερών στη Ν. Υόρκη βράβευσαν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή. Του απένειμαν μάλιστα τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης για το… «σημαντικό έργο που επιτελεί για την ασφάλεια των πολιτών»! Οι πληροφορίες ότι σε επόμενη εκδήλωση θα βραβεύσουν τον καπετάνιο του «Εξπρές Σαμίνα» για τις ικανότητές του στην ναυσιπλοΐα, διαψεύσθηκαν αρμοδίως.

***

ΑΠΟΤΕΛΕΙ κοινό μυστικό ότι σε όλα σχεδόν τα κόμματα υπάρχουν βουλευτές που διαφωνούν κατηγορηματικά με την πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες τους. Που διαφωνούν, αλλά υποχρεώνονται να συμφωνήσουν με την επίσημη γραμμή και λένε τις αντιρρήσεις τους στα «πηγαδάκια». Στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους και μεταξύ αστείου και σοβαρού μιλούν για… «Κίνημα Ατάκτων»! Μια τέτοια συζήτηση γινόταν προχθές στη Βουλή, όταν πέρασε δίπλα ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος. «Τι λες, θες να αναλάβεις επικεφαλής του Κινήματος των Ατάκτων;», τον ρώτησαν. Η απάντησή του σαφής και κατηγορηματική: «Για μένα έχουν τελειώσει οι αρχηγοί»!

***

Αυτοπυροβοληθήκατε,
είπε ο Ροντούλης στη Βουλή, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση
για το περίφημο περίστροφο.
Δηλαδή, έχουμε μια κυβέρνηση… «πυροβολημένη»;
••••
Κάτι… τρέχει με το Μεγάλο Κανάλι. Πλην της κυρίας, οι λοιποί συναγωνίζονται στο ποιος θα τα… χώσει περισσότερο στην κυβέρνηση. Εφεξής, αν δεν ξαναγυρίσουν στη μέχρι και πρόσφατα εκδοχή τους οι ειδήσεις των 8, όποιος κυβερνητικός παράγοντας προσκαλείται θα πρέπει να… τρέμει.
••••
Τραγούδι για να ψωνίζουμε ελληνικά… λανσάρει ο Γ. Καρατζαφέρης. Όχι, δεν πάει Γιουροβίζιον (το τραγούδι).
••••
Αντίθετος ο Π. Οικονόμου στις άδειες για φρουτάκια. Βλέπεις, Γιώργο, πίσω έχει η… αχλάδα την ουρά.
••••
Σύμφωνα με τον Αντώνη,
η πολυκατοικία των προθύμων
μάλλον προς… αυθαίρετο μοιάζει.
••••
Με παραίτηση (ξανα)απείλησε ο Λοβέρδος. Αυτό το υπουργείο, όπως και τα φάρμακα, έχει τις δικές του… παρενέργειες. Άστε και που αρκετοί υπουργοί μοιάζει να παίρνουν… ληγμένα!


Σχολιάστε εδώ