To γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

Παράλληλα η καταφυγή της σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ αποκαλύπτει ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει ξεπεράσει την ήττα της από τον Αντ. Σαμαρά. Ειδικά δε ο ισχυρισμός της ότι η ανάδειξη του τελευταίου στην αρχηγία είχε τις «ευλογίες» των Αμερικανών, με παρέμβαση του Π. Μολυβιάτη, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια. Με πιο χαρακτηριστική την αποστροφή «το γαρ πολύ της θλίψεως…» από την πλευρά του κ. Μολυβιάτη.
Στελέχη της ΝΔ τα χαρακτηρίζουν όλα αυτά αποκυήματα της φαντασίας και επισημαίνουν ότι η εκλογή του κ. Σαμαρά έγινε από την ελληνική κοινωνία και στη διαδικασία πήραν μέρος 1 εκατ. πολίτες.
«Είναι απίθανο όσο και αδύνατο η αμερικανική πρεσβεία να μπήκε στον κόπο να επηρεάσει ένα τόσο μεγάλο εκλογικό σώμα», σημειώνουν. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το αποτέλεσμα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικό αν η εκλογή είχε γίνει από το κλειστό σώμα της Κεντρικής Επιτροπής, όπως επεδίωξε τότε η κ. Μπακογιάννη. Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι με αυτήν την «απεγνωσμένη κίνηση» η Ντόρα επιχειρεί να πλήξει πολιτικά τον κ. Σαμαρά, προσπαθώντας να τον παρουσιάσει ως… «άνθρωπο των Αμερικανών»! Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολίαζαν ότι «είναι τουλάχιστον κωμικό η Ντόρα να κατηγορεί τον Σαμαρά για φιλοαμερικανισμό, ενώ οι πάντες στην Ελλάδα γνωρίζουν τις προνομιακές σχέσεις που είχε η ίδια με την πρεσβεία». Υπενθύμιζαν ακόμη ότι στο σπίτι της οικογένειάς της στην Κρήτη φιλοξενήθηκε ο Τζ. Μπους και ότι ήταν ο Κ. Μητσοτάκης που του έστελνε στο παρελθόν τενεκέδες με λάδι!
Η κίνησή της να στοχοποιήσει τον Π. Μολυβιάτη ότι δήθεν μεσολάβησε για να εξασφαλίσει ο Αντ. Σαμαράς την «εύνοια» της αμερικανικής πρεσβείας, πέρα από τις άλλες παρενέργειες, προκάλεσε και την έντονη δυσφορία του Κ. Καραμανλή, καθώς η Ντόρα εμφανίζει τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του να συνεργάζονται με τους Αμερικανούς, ενώ είναι δεδομένη η άποψη του κ. Καραμανλή για τις ΗΠΑ και για τον ρόλο που διαδραμάτισε η πρεσβεία κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη αφενός δεν έχει ξεπεράσει την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές, αφετέρου δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος (Μολυβιάτης, Βαρβιτσιώτης, Λιάπης κ.ά.) στήριξαν τον κ. Σαμαρά και καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Στελέχη της ΝΔ υπογράμμιζαν ότι έτσι συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι επιλέγουν να στηρίξουν κάποιο πρόσωπο και όχι ένα άλλο. «Τι ακριβώς ήθελε η Ντόρα; Να πάνε όλοι μαζί της ή να μην είχε καν αντίπαλο;». Παράλληλα διατύπωναν το ερώτημα γιατί τα θυμήθηκε όλα αυτά τώρα και δεν βγήκε να τα καταγγείλει πριν ή έστω μετά τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ