Tη μισθοδοσία και τη διαμόρφωση τριών πλατειών καλύπτει ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων!

Σε περίπτωση πάντως που συνεχιστεί η κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην Κοτζιά, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

«Ψαλίδι» θα πέσει και στο κονδύλιο της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων στον δήμο, όπως και στα «νυχτερινά», γεγονός που θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις στο πρόσωπο του δημάρχου, ο οποίος ήδη βάλλεται πανταχόθεν.

Ο νέος προϋπολογισμός, που δεν θα ξεπεράσει τα 899,3 εκατ. ευρώ, έναντι 990,7 του 2010, δηλαδή θα είναι μειωμένος κατά 91,4 εκατομμύρια (!), εκτός του ότι αποκαλύπτει την οικονομική κατάσταση του δήμου, δείχνει και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της για αναζωογόνηση της πρωτεύουσας. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που δεν μπορεί να γίνει ένα έργο μείζονος σημασίας, όπως η «διπλή ανάπλαση» Βοτανικού – Κολυμβητηρίου που εγκαταλείπεται οριστικά ή η κατασκευή του νέου Σεράφειου Κολυμβητηρίου, είναι βέβαιο ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να βυθίζεται στην εγκατάλειψη.

Το βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Καμίνης καλείται πλέον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και τουλάχιστον να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου, του οποίου οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ. Μόνο προς τις τράπεζες το χρέος ανέρχεται, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το 2010, στα 129.492.613 ευρώ, ενώ άλλα 78 εκατομμύρια οφείλονται στους διάφορους προμηθευτές του, οι οποίοι απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία τους μαζί του. Αν συμβεί αυτό, ο Δήμος Αθηναίων δεν θα μπορεί να κινήσει τα απορριμματοφόρα του, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, ούτε θα μπορεί να προμηθευτεί τα διάφορα αναλώσιμα που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του.

Όσο για τους Αθηναίους που ψήφισαν τον Καμίνη πιστεύοντας ότι θα αλλάξει σελίδα η πόλη τους μετά την αποτυχημένη δημαρχιακή θητεία του Νικήτα Κακλαμάνη, σύντομα θα απογοητευτούν. Κανένα έργο δεν πρόκειται να γίνει στη γειτονιά τους, αφού χρήματα υπάρχουν μόνο για την ανάπλαση με βιοκλιματικά υλικά των πλατειών Αγίου Θωμά, Μεσολογγίου και Αθανασίου Διάκου. Το τεχνικό πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση 31,6 εκατ. ευρώ για έργα, έναντι 105,9 εκατ. το 2010. Σε απλά νούμερα, είναι μειωμένο κατά 74,3 εκατ. ευρώ, οπότε πάει περίπατο κάθε σκέψη για αισθητική ανάπλαση της πρωτεύουσας, όπως έχει υποσχεθεί ο Γ. Καμίνης. Δραστικές περικοπές θα γίνουν και στον τομέα Πρασίνου, του οποίου τα έξοδα περιορίζονται στα 2,7 εκατ. ευρώ, από 6,2 το 2010, κάτι που σημαίνει ότι τα δέντρα και τα λουλούδια της πόλης θα μαραθούν από την έλλειψη περιποίησης.

Το μόνο κονδύλιο που αυξήθηκε αφορά την εξυπηρέτηση των τραπεζικών δανείων (από 15 εκατ. ευρώ τον περασμένο χρόνο στα 15,8 εκατ. ευρώ φέτος).


Σχολιάστε εδώ