ANΩNYMH ETAIΡΕΙΑ Ο 9,84 ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του δημάρχου, τον Ιούνιο θα γίνει η μετατροπή του φορέα σε ανώνυμη εταιρεία και ο δήμος θα καταβάλει το κεφάλαιό του. Στη συνέχεια «θα ανοίξει τα πανιά του και θα προσπαθήσει να επιβιώσει μέσα στην αγορά», με το πλεονέκτημα πως δεν θα έχει ανταγωνιστή, «καθώς θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του στις απαιτήσεις του δημότη», όπως, θυμίζουμε, είχαν γράψει πριν από δύο Κυριακές οι «Τυπολογίες». Το κόστος μισθοδοσίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, ανερχόταν στα 9 εκατ. ευρώ, το συνολικό κόστος στα 12,5 εκατ. ευρώ και μαζί με το κόστος των χριστουγεννιάτικων γιορτών στα 17 εκατ. ευρώ! «Εμείς απολύσαμε 82 άτομα, με πολλαπλά κριτήρια, τα οποία ήταν τόσο σαφή, και ακριβοδίκαιη η εφαρμογή τους, ώστε ούτε η μειοψηφία δεν ψήφισε αρνητικά, έριξε λευκό», είπε.

Ποτέ δεν είχαν φανεί στον σταθμό

«Ορισμένοι δεν περνούσαν καν από τον σταθμό για να παίρνουν τον μισθό τους, έμπαινε αυτός κατευθείαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δεν τους είχαμε δει ποτέ», δήλωσε το περασμένο Σάββατο στην «Ελευθεροτυπία» ο διευθυντής του σταθμού Τάκης Καμπύλης. Στο επίμαχο ζήτημα της δημοσίευσης της λίστας με τα ονόματα και τη μισθοδοσία των εργαζομένων ο Τ. Καμπύλης είπε πως «δεν την αφήσαμε να διαρρεύσει εμείς τη λίστα, σας διαβεβαιώνω, ήμασταν μια χαρά και μας ανακάτωσε». «Τα νούμερα ήταν αληθινά, έγιναν ωστόσο κάποιες λαθροχειρίες, προστέθηκαν κάνα δυο άσχετα ονόματα, όπως αυτό της Χριστίνας Κοψίνη από την “Καθημερινή”», σημείωσε.

Με επιστολή του στον Πάνο Σόμπολο ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη στη διαμάχη για τον Αθήνα 9,84. Εκφράζοντας την απορία του για τη θέση της διεύθυνσης ότι δεν υπάρχει τροπολογία η οποία εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών για την εξαίρεση των δημοτικών σταθμών από το καθεστώς των ΑΕ, ο Ν. Κακλαμάνης δηλώνει: «Παρά τις δεσμεύσεις του κ. Καμίνη ότι ουδέν θα έπραττε πριν ενημερώσει το ΔΣ για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του σταθμού, πληροφορήθηκα ότι ο συνάδελφός σας (;) κ. Καμπύλης εδήλωσε σε ΓΣ των εργαζομένων στον σταθμό, παρουσία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ, ότι δεν γνωρίζει για την τροπολογία-ρύθμιση για τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς που είχαμε ετοιμάσει από κοινού (ΚΕΔΚΕ – Ενώσεις δημοσιογράφων) και είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα της Βουλής, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν τούτου, σας τη διαβιβάζω εκ νέου και αναμένω ότι η ΕΣΗΕΑ θα δείξει την ίδια μαχητικότητα όπως και τότε».


Σχολιάστε εδώ