670 χιλιάδες οι έποικοι στα κατεχόμενα!

Το κεντρικό μήνυμά τους ήταν ότι «χάνονται», αφού βρίσκονται μεταξύ των συμπληγάδων που σχηματίζονται αφενός από τους Ελληνοκύπριους και αφετέρου από την Τουρκία και τους εποίκους, οι οποίοι φθάνουν τις 670 χιλιάδες! Στην ουσία οι Τουρκοκύπριοι της Πλατφόρμας εμφανίζουν εαυτούς ως θύματα των Ελληνοκυπρίων από τη μια και της Τουρκίας από την άλλη.

Οι έποικοι

Ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου των Τουρκοκύπριων Εκπαιδευτικών Σενέρ Ελτίσν με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι η θέση των Τουρκοκυπρίων είναι δύσκολη, διότι είναι στριμωγμένοι μεταξύ των Ελληνοκυπρίων από τη μια και τη Τουρκίας από την άλλη, ενώ πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν οφέλη από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Στη γραπτή ανακοίνωσή τους, οι Τουρκοκύπριοι της Πλατφόρμας τονίζουν ότι βρίσκονται παγιδευμένοι αφενός από τους Ελληνοκύπριους που δεν θέλουν να μοιραστούν την Κυπριακή Δημοκρατία μαζί τους και από την Τουρκία, η οποία προωθεί συνεχώς τον εποικισμό. Κάνουν αναφορά στον ζήλο τον οποίο δείχνουν οι κατακτητές για τον συνεχή εποικισμό της Κύπρου που τους μετατρέπει σε μειονότητα. Ο κ. Ελτσίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι από τις 800 χιλιάδες πληθυσμού των κατεχομένων μόνο οι 130 είναι Τουρκοκύπριοι.

Δέσμευση για λύση

Οι Τουρκοκύπριοι της Πλατφόρμας έλαβαν μέρος χθες σε έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει το ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο «οι Κύπριοι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέλλον». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γγ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βοηθήσει στη λύση του Κυπριακού, ενώ ο γγ του ΑΚΕΛ επανέλαβε την πρόθεση του κόμματός του και της κυβέρνησης για λύση το συντομότερο δυνατό επί τη βάσει αρχών. Ακόμη, ο κ. Κυπριανού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προγραμματίζει να επισκεφθεί την Κύπρο.


Σχολιάστε εδώ