Τσίπρας: Πολιτική σκευωρία κατά του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση Πάγκαλου

Εκτιμούν ότι οι εξελίξεις δεν έχουν να κάνουν με τη γνωστή ιδιορρυθμία του Θ. Πάγκαλου, αλλά πλέον έχουμε να κάνουμε με συντονισμένη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Με πλήρη κυβερνητική κάλυψη, εκτιμά ο Α. Τσίπρας, εξυφαίνεται μια πρωτοφανής πολιτική σκευωρία κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αρκείται στις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των στελεχών του, αλλά προχωράει στις αρχές Απρίλη σε δημόσιες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πεπεισμένοι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια στοχοποίησης του χώρου, προκειμένου να κρυφθεί η σκληρή πραγματικότητα για την κυβέρνηση, που δείχνει ότι πίσω από αυτούς που αποδοκιμάζουν τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη δεν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του 5%, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
«Βγάζοντας στο προσκήνιο τη δήθεν βεντέτα Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει την κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή εκεί που το 90% του κόσμου είναι εναντίον του, εκείνος θέλει να δείξει ότι δεν είναι το 90% αλλά το 5%, ένα κομμάτι της Αριστεράς» ήταν η χαρακτηριστική εκτίμηση του Α. Τσίπρα.
Η κυβέρνηση, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα προβλήματά του και τις δυσκολίες που περνάει, τον θεωρούν μια πολύ επικίνδυνη για αυτούς και υπολογίσιμη δύναμη, γιατί είναι η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη σήμερα που μπορεί, εξαιτίας του ότι έχει προτάσεις, του ότι είναι γειτονικός χώρος με το ΠΑΣΟΚ, να γίνει υποδοχέας της οργής των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.
Κάτι τέτοιο, υπενθυμίζουν, φάνηκε δημοσκοπικά πριν από δύο χρόνια με τα νούμερα που σημείωνε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση, λένε, φοβάται την επανάληψη αυτού του φαινομένου και γι’ αυτό στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των βίαιων αποδοκιμασιών των κυβερνητικών στελεχών, θέλοντας να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι μια δύναμη της ανομίας και της αναρχίας. Θέλει έτσι, συνεχίζουν, να αποτρέψουν τη μαζική εισροή ψηφοφόρων που είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση σε ένα κόμμα της Αριστεράς, που έχει εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση όσων αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός.
Προειδοποιούν δε την κυβέρνηση ότι με την τακτική που ακολουθεί παίζει με τη φωτιά και τονίζουν ότι δηλώσεις όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με το «αντάρτικο πόλεων» μπορούν να οδηγήσουν σε προβοκάτσιες και να πυροδοτήσουν τη δημοκρατική ομαλότητα, εξελίξεις για τις οποίες καθιστούν υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό στον οποίο ο Α. Τσίρπας, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, έθεσε το θέμα της συμπεριφοράς του Θ. Πάγκαλου, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση.
Στο μεταξύ, παρά τη νηνεμία που επικρατεί στο εσωκομματικό πεδίο και τη συμφωνία για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση του «Μετώπου» του Α. Αλαβάνου αφού, όπως δήλωσε, «δεν επανεκκινούμε όλοι μαζί». Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ, σε όσα βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα υπάρχει «μια αμφισημία από την πλευρά του ”Μετώπου” σε σχέση με το εάν μετέχουν με την ψυχή τους σε αυτήν την προσπάθεια». Είπε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στο «Μέτωπο» να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι κάποια στιγμή «πρέπει να αποφασίσουν οριστικά, γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κοινά τολμηρά βήματα όσο παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».


Σχολιάστε εδώ